Къде и кога M.Yu. Лермонтов

Къде и кога M.Yu. ЛермонтовРуски поет, прозаписец и драматург Михаил ЮриевичЛермонтов е роден на 3 октомври (15), 1814 г. в Москва. Майка му почина рано, обучението на млад поет бе извършено от баба си от майчината страна. Враждебността, която царува в семейството, се отразява неблагоприятно на състоянието на момчето, отчасти защото чете много и започва да изпитва ръката си в собствената си творческа работа.

Къде и кога M.Yu. Лермонтов

Семейство Лермонтови

Великият руски писател Михаил Юриевич Лермонтовнастъпила по бащината линия от шотландския клан Георг Лермонт. През 1613 Learmonth в служба на полския крал, но по време на битката при крепостта White е заловен от руснака. По-късно той получил от руския цар във владение на региона Кострома и е в основата на рода Лермонтов. Михаил е принадлежала на осмо поколение на тази roda.Ottsom поет беше Юрий Петрович Лермонтов, пенсиониран капитан, който е собственик на малък имот в провинция Тула. Майка на Лермонтов Мария е била единствената дъщеря на богатите си съседи. Против волята на родителите, тя се омъжва за беден капитан в майчина линия 17 let.Babushka Mihaila Yurevicha Lermontova му произхожда от определен вид Столипин, тя успя голям имот след смъртта на съпруга си. Руският реформатор Пьотр Аркадиевич Столипин е вторият братовчед на поета. Неговият дядо по майчина линия, Михаил Vasilyevich Арсениев Произхожда от стар благородно семейство, след брака си с баба си, така че той е купил от граф Наришкин Tarkhany голямо село, където впоследствие е живял със семейството си.

Раждането на поета

Семейството живеело постоянно в село Тархани, но майкабъдещият поет се характеризира с лошо здраве, така че беше решено да се премести в Москва за времето на доставката. В нощта от 2 октомври до 3 октомври 1814 г. в къщата срещу Червената порта в Москва момчето се ражда Майкъл, който по-късно става велик руски поет, писател и драматург. Баба му стана кръстница, в чест на внука си основала ново село и го наричало Михайловски.

детство

Майката на Михаил Юриевич Лермонтов почина, когатомомчето е само на 3 години. Бабата на поета Елизабет А. принуден бащата да напусне имението си и остави сина си с нея. Лошите отношения между баща и баба неблагоприятно повлияха на психиката на детето. Той и двамата обичали и много пропуснати ottsu.Elizaveta Алексеевна харчат огромни пари за образованието на внука си, наети учители за обучението си, Майкъл използва, за да вземе почивка до Кавказ, тъй като тя се различава лошо здраве. Въпреки това, младият Лермонтов не изпита радостта редно да връстниците си, той скоро започва да се чувства самотата, без да обръща внимание на никого наоколо. Въпреки тежката си състояние на ума, Лермонтов е бил зает и изучават чужди езици, като дете той чете немски, френски и английски език, литература в оригинал и знаех, европейската култура.