Как да се върне данък върху недвижимите имоти

Как да се върне данък върху недвижимите имотиВеднъж в живота всичко данъкоплатци ако са придобили недвижими имоти в брой или на кредит(Член 224-F3 на федералния закон, член 220 от Данъчния кодекс на Руската федерация). За да върнете данъка, е необходимо да подготвите пакет от документи и да подадете молба до Федералната данъчна инспекция.

Как да се върне данък върху недвижимите имоти


Ще ви трябва
  • - Вашия паспорт;
  • - заявление;
  • - декларацията;
  • - удостоверение за собственост;
  • - удостоверение за формуляр 2-NDFL за доходите;
  • - платежни документи;
  • - разплащателната сметка на спестовната банка, ако приспадането е получено в брой.
инструкция

1


Да върнеш 13% от два милиона рубли от ценатаще можете да закупите имота по два начина: ще бъдете освободени от плащането на данъци, докато не получите точната сума или не прехвърлите средства в сметката си.

2


Свържете се веднага с данъчната службазакупуване на недвижими имоти, ако искате да получите данъчен приспадане под формата на освобождаване от плащане на данъци. Ако желаете да върнете данъка в брой, като го прехвърлите в сметката си, трябва да кандидатствате за депозит по-малко от 12 месеца след закупуването на имота. Не надвишавайте манипулацията. Условията за възстановяване на данъка са ограничени до три години.

3


Имате право да получите не повече от 260 хиляди рубли в замяна на преди това платен данък. Ако си недвижими имоти е много по-скъпо, данъкът ще ви бъде върнат самос 2 000 000 от стойността си. Ако сте формализирали собствеността на няколко човека, всички собственици трябва да кандидатстват за своя дял от данъчния приспадане. Например, ако жилището или земята е предназначена за двама собственици, всеки може да върне 130 000 рубли.

4


При кандидатстване по данъчната ревизия ще ви бъде предложенанапишете декларация, попълнете декларацията за 3-NDFL. Освен това трябва да посочите паспорт, удостоверение за собственост, удостоверение за доход от 2-NDFL, договор за продажба, документи, потвърждаващи прехвърлянето на средства за недвижими имоти, Като финансови документи можете да показвате банкови чекове, сертификати, разписки от продавача на имущество. Ако сте закупили недвижими имоти на кредит, представят договор и сертификат от банката. За да върнете данъка в брой, представете номера на сметката си в Спестовната банка на Руската федерация. Данъчната проверка работи само със Sberbank.

5


При непарична форма на връщане ще получите незабавносертификат, който трябва да бъде представен на счетоводния отдел на вашата компания. Вече няма да бъдете таксувани с данък върху доходите. Ако получите паричен данък, ще бъдете прехвърлени в профила си в рамките на 30 дни от датата на искането.