Как да преобразуваме възлите в километри

Как да преобразуваме възлите в километриСкоростта на движение на моретода се изразява в възли. Един възел е скоростта, която позволява на кораба да премине една морска миля за един час. По отношение на мерните единици, общи за повечето хора, един възел е 1,852 километра в час.

Как да преобразуваме възлите в километри


инструкция

1


В плавателната практика е обичайно да се измерва скоросттакораб в възли. Един възел е скорост, която ви позволява да преодолеете един час морска миля на час. По отношение на обичайните километри за нас, един възел е 1,852 километра в час. Съответно, за да се превърнат възлите в километри в час, умножете скоростта в възлите с 1.852.

2


Ако имате интернет на ръка, преизчислетевъзли в километри, просто отидете в търсачката на Google и въведете фраза като "5 възела на километър". Google е интелигентна търсачка и разполага с вграден калкулатор за конвертиране на елементи, за да ви покаже необходимата ви информация на страницата с резултати. Например, за фразата за търсене, използвана като пример, тя ще покаже надписа "5 възела = 9.26 километра". На километри тук се разбира скоростта в километри в час.

3


Наличието на възли в морската практика е тясносе свързва с понятието "морска миля". Първоначално тя беше приета като дължината на повърхността на Земята с размерите на една ъглова минута. Ако корабът се движеше по меридиана за 1 минута на географска ширина, се казваше, че е преминал една морска миля. По-късно милята се равнява на 1852 метра.

4


Името "възел" идва от пътяизмерване на скоростта на корабите с помощта на забавяне. Забавянето беше триъгълна дъска с прикрепен низ и товар. Той бе изхвърлен от кърмата и преброи броя на възелите, наложени върху струната, която за една минута премина през борда.

5


Съвременните кораби плуват много по-бързо от тези,които са били използвани по време на използването на въжени закъснения. Така че, спортните яхти, произвеждани от Columbus, са оборудвани с мощни дизелови двигатели, способни да ускоряват кораба до скорост от 22 възела - около 40 километра в час. И на една от спортните яхти клас "40" английският спортист Ник Баб успя да развие скорост от 34 възела - около 60 километра в час.