Как да развиете винта

Как да развиете винтаЧесто по време на работа на резбови крепежни елементинеприятното нещо е открито - те не се обръщат. Причината за това може да бъде ръжда, нарушение на температурния режим, водещо до залепване, повреда на нишката и т.н.

Как да развиете винта


Ще ви трябва
  • - метална четка;
  • - аерозол WD 40, керосин, терпентин, почистващ препарат за ръжда или спирачна течност;
  • - отвертка с отверстия или кръстосана глава;
  • - ударна отвертка;
  • - чук;
  • - файл или файл;
  • - Пробийте с набор от свредла, почукайте;
  • - Специален инструмент Alden 4507P;
  • - очила, ръкавици.
инструкция

1


Не се опитвайте да развивате ръждясалия винт с тайнатаглава или болт без предварителни операции. Така че можете просто да откъснете конеца, но с намерението да извадите винта или как да развиете болта, не се справете. С метална четка почиствайте резбовите връзки от ръжда. След това ги третирайте с аерозол WD 40, терпентин, керосин, почистващ препарат за ръжда или спирачна течност.

2


За по-добро излагане на тези веществаобилно ги навлажнявайте с кърпа и я оставяйте на крепежни елементи за 5-10 минути. Ако резултатът не е постигнат, приложете добре проникващата мазнина WD 40 към резбовата връзка отново. След това лесно развийте винта с плоска глава или друг резбован свързващ елемент.

3


Опитайте се да отвиете вилнеещия винт сзалепена глава или болт, сякаш да се люлее от едната страна на другата. С тази смазка ще бъде по-лесно да проникне дълбоко в резбовата връзка. Поради това вашият опит да извършите такава задача като отваряне на винта или отвиване на болта ще бъде успешно решен.
Винтове с вдлъбната глава

4


Ако винтът с вградена глава е силно закрепен,използвайте подходящата отверка или Phillips и опитайте да го извадите, като внимателно натиснете чука на дръжката на отвертката. Можете да използвате отвертка за удар. Поставете я в слота и удряйте здраво с чук на отвертката. Отвертката ще работи и ще завърти винта. Вярно е, че тази отвертка не е евтина.

5


Опитайте се да загреете упоритото завинтване,използвайки спойка, вряща вода и т.н. При висока температура, мащабът и ръждата се унищожават, което предотвратява развиването на крепежни елементи. Опитайте се само да деблокирате детайлите на резбованата връзка незабавно, в противен случай те ще се размият, което ще усложни по-нататъшния процес на развиване.

6


Ако се появи подробна информация за връзката с резбанеспособност поради външна агресия или първоначално с лошо качество, опитайте се да ги извлечете по следния начин. Свържете някакъв лост или гайка към изпъкналата част на винта, болт или фиби и опитайте да го развиете по един от начините, изброени по-горе.
Използване на лоста

7


Пробийте много внимателно, без да повредите конеца,повредени части. Първо направете файл или надпил измити за по-точна керения. След това пробийте по-малък отвор пробиване дупка. Докоснете новата нишка, поставете болта и извадете останалата част от крепежния елемент.

8


Направете живота си по-лесен, като използвате специалнаинструмент Alden 4507P, който е проектиран да разрешава такива проблеми, като отвинтване на винта, щифта, винта или как да развиете болта. Този комплект се състои от 4 екстрактора от различни размери - това са двустранни бита с бормашина и коничен кран в противоположните краища. Поставете избрания екстрактор в свредлото, пробийте сляпа дупка.
Отвертка комплект Alden 4507P

9


След това използвайте друга част от екстрактора -докоснете. За да развиете винта с дясната резба, задайте лявото въртене на свредлото. При ниски обороти, завийте отвертката с резба в резултантния отвор. Лявата резба на крана ще създаде сила, която помага за отвиване на разкъсания болт.