Как да попълните договор за закупуване на автомобил

Как да попълните договор за закупуване на автомобилМного от нас по-рано или късно идват да мислятсмяна на обществения транспорт до собствената си кола. Също така се случва собственикът на автомобила, след като е прекарал известно време в него, го продава с надеждата да си купи нов. И в двата случая е невъзможно да се направи без договор.

Как да купя кола

Каква е формата на договора за продажба

Можете да продадете колата по договор, сключен впросто писане. По взаимно съгласие страните могат да уведомят нотариуса за сделката си. В този случай ще има допълнителни разходи, свързани с подготовката на необходимите ценни книжа. Договорът за покупка и продажба на автомобили е изготвен в три екземпляра: един за страните и орган на КАТ, в който закупеният автомобил ще бъде регистриран.

Какво трябва да бъде в договора

Договорът за продажба на машината трябва да се състои от:няколко секции. То започва с преамбюл, който посочва датата на договора, както и пълна информация за неговите страни. В допълнение, трябва да напишете името: "Договор за продажба на колата." Основната част от договора е предметът му. Трябва да има модел на колата, цвят, година на производство, пробег. Освен това трябва да посочите номера на държавата на машината, както и номерата на нейните основни единици (тяло, двигател). За да може в бъдеще на купувача не са имали проблеми в предмета на договора е препоръчително да направите резервация, които се продават на превозното средство не е в отвличането, заложили в ареста, и то не разполага с права на трети лица. В раздел "Договор" относно цената на автомобила е необходимо да се опише не само продажната цена, но и реда на нейното заплащане. Идеално ще звучи формулировката на тези пари за дилър на автомобил, получена от купувача преди или в момента на подписване dogovora.Dogovor трябва да има и предмети, свързани с техническото състояние на машината. Важно е да се определят всички външни и вътрешни дефекти на автомобила, които са идентифицирани от страните при подписването на договора. Тези разпоредби ще помогнат да се защити продавачът от евентуални претенции на купувача относно качеството на продавания автомобил. В допълнение, информацията за състоянието на автомобила не пречи на купувача. Страните трябва да посочат в договора списък на тези документи и неща, които се предават заедно с колата. Това включва документи на колата, набор от ключове, необходими аксесоари (колела и гуми, радио, инструменти, резервни части и др.) Усъвършенстването подробности за поръчката и подписите на страните. Ако договорът е сключен между граждани, това е пълното им име, мястото на пребиваване, както и данните за паспорта и телефонния номер за контакт. В случаите, когато колата е закупена от предприятието, договорът е допълнително запечатан с неговия печат.