Мога ли да се омъжа за сестра си в Русия

Мога ли да се омъжа за сестра си в РусияВъпросът е, може ли официално да се омъжа за сестра си,интересите много. Някой просто го пита от любопитство и някой наистина иска да завърже възела с близък роднина. Възможно ли е това в Русия?

Мога ли да се омъжа за сестра си в Русия

С местни - това е невъзможно

Невъзможно е категорично, ако сестрата е родна -дъщеря на същите родители; Половината баща е един, но майките са различни; матката - родена от майка от друг баща. Във всички тези случаи, както и в случай на предполагаем брак с майка, баба, дъщеря, внучката и осиновената дъщеря или осиновената майка, бракът е забранен. Съгласно член 14 от Семейния кодекс на Руската федерация, който ясно гласи, че бракът между роднини е забранен. И всички по-горе категории принадлежат на близки роднини. Такъв брак просто не е регистриран. И ако по някакъв начин е възможно да се регистрира брак с роден или полу-брат, той се признава за невалиден в съда.

С братовчед - можеш

Що се отнася до сестрата на братовчед, втори братовчед иОсвен това тази степен на родство няма да се превърне в пречка за брака. Оправдана пречка е само близкото родство. Те също така могат да регистрират брак с сестра си без проблеми. Децата на съпрузи от предишни бракове се считат за задължителни. Тъй като нямат общ баща и майка, те не са близки роднини. Бракът между осиновения и осиновителя (usynovitelnitsey) е забранено, тъй като след процедурите по осиновяване са правно приравни на кръвни роднини.

Връзка с бракове между роднини

Днес сродните бракове не са одобрени не самоно всъщност във всички религии. Руската православна църква например категорично забранява брака не само на близки кръвни роднини, но и на кръвни роднини до четвърта степен. Това означава, че дори и с втори братовчед не можете да се омъжите. В същото време традицията на браковете между близки роднини в миналото е широко разпространена, особено в управляващите семейства. Това беше направено заради запазването на властта и "чистотата на кръвта", но само за семействата на владетели на държави, а не за обикновените хора.

генетика

Говорейки за кръв. Кръвосмешение, което се случва, когато се оженят близки роднини и живеят пълноценен семеен живот със сериозни генетични заболявания в детето. Това може да се случи поради сходството на генетичния материал. Не напълно, но вероятността е по-висока, колкото по-близо rodstvo.Tem И все пак, според последните проучвания, появата на деца с генетични дефекти в втори братовчеди от едва 3% по-висока от на двойки в отношенията не sostoyaschih.Tomu които VSE все още сериозно реших да се оженя за сестра си и да имат потомство, трябва да бъдат подготвени за преодоляване на общественото мнение, отлъчване от църквата, непризнаване на състоянието на брака, неразбиране на приятели и роднини, които посещават медицински генетици.