Съвет 1: Как да сключа договор за закупуване на автомобил

Съвет 1: Как да сключа договор за закупуване на автомобилПокупката и продажбата на кола е длъжностно лицетранзакция, която трябва да бъде официално формализирана. Основата за неговото прилагане е договорът за продажба. Единната форма на този документ не съществува, но можете да използвате някои препоръки за неговия дизайн.

Как да сключите договор за покупка и продажба на автомобил


Ще ви трябва
  • - данни за превозното средство;
  • - данни на продавача и купувача.
инструкция

1


Във всички колони на договора посочете максималнияпълна информация. Ако някои елементи не са попълнени, поставете тире под формата на буквата "Z". Това е необходимо, за да се изключи възможността за добавяне на информация към незапълненото пространство от друга страна по сделката.

2


В горния ляв ъгъл под името на документанапишете името на местността, в която сделката. От друга страна, от дясната страна, изберете дати за сключване на споразумението. На втория ред напишете името на името на документа, на продавача на машината, както и по-долу - същите данни като купувач на автомобил, обяснявайки, че между тези страни е това споразумение за покупко-продажба на автомобила.

3


Следващата информация е отражениепредмет на договора. В първия параграф напишете най-пълната информация за автомобила, който вече е посочен в неговия паспорт. След това, в числото и в думите, посочете цената на превозното средство. Третият елемент трябва да показва информация за периода на прехвърляне на машината на купувача от момента на плащане на покупката. Единицата за измерване може да бъде ден, часове, месеци.

4


По-долу посочете всички елементи, които сте избралипредайте на купувача заедно с колата. Може да се документират както за самата машина, така и за допълнително оборудване, допълнителни ключове за автомобила, комплект зимни или летни гуми. Обърнете специално внимание на този елемент, ако сте купувач.

5


Освен това, пълна информация запродавач и купувач: място на регистрация, място на пребиваване, паспорт и информация за връзка. След това купувачът трябва да постави своя подпис пред думите - "превозното средство е получило" и продавачът подписва фразата - "сума пари в размер на __________ получени".

6


Преди да подпишете документа, непременно го прочетете отново. Договорът се счита за сключен, след като в него са подписани два подписа на този документ.
Съвет 2: Как да сключите договор за продажба на автомобилиПри закупуване или продажба на автомобил от продавачи икупувачите има нужда от договор за продажба. Редица организации предлагат услуги за подготовка на договори на възстановима основа, което става допълнителен разход за гражданите, които продават или купуват автомобил. Законът урежда специфични изисквания за документиране на покупката и продажбата на превозни средства, като знаете кои, можете самостоятелно да изготвите конкретния договор.

Как да сключите договор за продажба на автомобилиДоговор за покупка и продажба на превозни средствасъбрани в съответствие с правилата, предвидени в параграф 1 на глава 30 от Гражданския процесуален кодекс и Орденът на Министерството на вътрешните работи на Русия на 24 ноември 2008 г. # 1001 «На процедурата за регистрация на превозни средства", и трябва задължително да съдържа следната usloviya.Data и местонахождение (град, село) изготвянето на договор .Preambula договор, който трябва да съдържа име, името на продавача и pokupatelya.Predmet договора, който е текстът: "продавачът се задължава да прехвърли на купувача и купувачът трябва да приеме и да заплати за следващата транспонирането мундщук. В този раздел, трябва да определите следната информация за превозното средство: марка, модел, модификация на (тип), година (годината на производство), идентификационен номер на превозното средство (VIN номерът), ако тя се определя организацията на, цвят, номер на производителя серийно производство шаси (рама ), тялото (кабината, колички и ремарке), серия, номер, дата на издаване на паспорта на превозното средство и (или) документ за регистрация и името на организациите, тяхната договор vydavshih.Tsena (сумата, за която се продава на превозното средство, посочено в рубли) .Perso Данните-регионални страни по договора (име, дата на раждане, номер на паспорт, място на регистрация на физическите лица) .Podpisi storon.Podgotovit и отпечатване на споразумението е желателно предварително, преди да напусне празните места по тези предмети, които все още не са известни (датата на договора, наименованието и подробности за второто страните по договора, описанието на предмета на договора, цената на договора). При извършването на транзакция липсващите полета могат да се попълват ръчно.