Как да ограничите времето за достъп до Интернет

Как да ограничите времето за достъп до Интернет

Много родители са загрижени за времето, което детето прекарва Интернет, За да се ограничи това времетоМожете да използвате един от няколко програми, предназначени за тази цел, например, Kaspersky CRYSTAL.

Как да ограничите времето за достъп до Интернет

инструкция

1

Стартирайте Kaspersky CRYSTAL, след което кликнете върхув панела за родителски контрол. Ще трябва да зададете парола, която да предотврати промяната на настройките в това меню. Кликнете върху връзката "Задаване на парола за родителски контрол" и след това проверете "Настройки за настройки на програмата" в групата "Обхват на паролата". След това въведете паролата в полето "Потвърждаване на паролата" и кликнете върху OK.

2

Кликнете върху раздела "Потребители". Активирайте родителския контрол, ако е деактивиран. От списъка с профили изберете всички или тези, под които детето ви може да влезе в компютъра. След това кликнете върху бутона "Конфигуриране".

3

В лявата част на прозореца, който преди да се отвори,Изберете "Използване", а отдясно - "Активиране". В групата "Ограничения" изберете квадратчето "Ограничете употребата за определени дни от седмицата". С този елемент от менюто ограничавате достъпа до Интернет времето дни и дни от седмицата, посочени в таблицата. За да конфигурирате, кликнете върху един от бутоните "Отхвърляне" под таблицата и след това кликнете върху кръстовищата на посочените редове и колони, които означават времето дни и дни от седмицата, съответно. Уверете се, че сте изключили "Ограничете ежедневно времето работа ", след това кликнете върху бутона OK.

4

Можете също да ограничите общия брой времето работа, извършена от детето в мрежата. За да направите това, в опцията "Активиране" трябва да отметнете "Ограничете ежедневно времето работа "и след това посочете в полето общата продължителност на работата по мрежата в часове и минути. Не забравяйте, че също трябва да проверите опцията "Ограничаване ежедневно времето".

5

След това въведете защита на паролатанастройките от техните промени и кликнете върху OK. Сега, ако детето ви ще използва интернет през границата или в часовете, които не са предназначени за това, ще се появи прозорец със съответното предупреждение.