Съвет 1: Как да направите сайта си видим за търсачките

Съвет 1: Как да направите сайта си видим за търсачките

допълнение място в търсачките е автоматичноспециални роботски програми на тази или онази компания, ако съответната инструкция за забрана на сканирането не е съставена в robots.txt или .htaccess. Този процес обаче може да бъде ускорен чрез добавяне на самия сайт към търсещата машина.

Как да направите сайта видим за търсачките

Ще ви трябва

  • - файла robots.txt

инструкция

1

За да бъде сайт ефективно обходен от търсачкасистема и допълни, ако е уместно, трябва да бъде голямо влияние, за да се даде достъп до проекта. Необходимо е да се гарантира надеждността на хостинг и че сайтът работи правилно, в противен случай тези фактори могат значително да намалят качеството на индексирането на страници от робот за търсене.

2

Създайте файл robots.txt, който инструктира паяците за търсене и им позволява да се движат по-бързо и удобно около структурата място, Освен това в този файл можете да посочите данни, които не са желателни за индексиране, и роботът ще ги пропусне.

3

За да направите сайта по-видим, трябва да го направитеуверете се, че сайтът е лесен за работа. Струва си да посочите всички HTML страници за маркери за ключови фрази, описания и наличието на авторски права. Също така, когато оптимизирате, трябва да посочите параметъра ALT tag, който също се използва широко от роботите.

4

Организирайте удобна навигация, която е необходима не само за посетителите, но и за търсещите машини. Инсталирайте прости текстови връзки в долната част, включително връзки към всяка страница място.

5

Картата място Също така помага роботите да се движат през структурата място, Добрата карта е страница, която свързва всички останали файлове. Понякога описанието е включено.

6

За да стане видим проектът също така позволява системитеобмен на връзки. Споделяйте връзки към други уеб администратори. От различни сайтове търсещите машини научават за съществуването на определени проекти. Колкото повече връзки се инсталират на по-голям брой сайтове, толкова по-голяма е вероятността да бъдат обходени.

Съвет 2: Как да поставите сайта в Yandex

Yandex е един от най - големите иавторитетни търсачки, тази услуга се използва от милиони посетители на интернет. Позицията на сайта в рейтинга до голяма степен зависи от правилната и бърза индексиране в търсачките, включително в Yandex.

Как да поставите сайта в Yandex

инструкция

1

Популярността на Yandex нарасна още повече след товаНачинът, по който търсачката му започна да използва добре известната услуга Rambler. При създаването на сайт собственикът обикновено се интересува от високото място на новия ресурс, заеман в търсенето. Създаденият сайт ще бъде автоматично индексиран рано или късно, но неговият вид в дадените връзки може да бъде значително ускорен чрез добавяне на сайт към търсачките.

2

За да направите уебсайт в Yandex, отидете на страницата"Yandex.Webmaster". След това ще имате две възможности: можете просто да кликнете върху връзката "Подаване на сигнал за нов сайт", да добавите URL адреса на началната страница на вашия сайт, да въведете captcha (защита от автоматично въвеждане) и да кликнете върху бутона "Add". Процедурата е завършена, сайтът Ви ще бъде добавен към Yandex. Всички останали страници на новия ресурс ще намерят услугата автоматично, няма нужда да ги добавяте.

3

Във втория случай трябва да се регистрирате. За да направите това, на страницата "YandexWebMaster" кликнете върху бутона "Вход" в горния десен ъгъл, във формуляра за вход, който се показва, кликнете върху реда "Регистрация". След регистрацията, моля, влезте в профила си. Сега не можете просто да добавите сайт към търсачката, но и да получите пълна информация за нейното индексиране. Референтните материали на Yandex ще ви помогнат да конфигурирате и оптимизирате правилно сайта, който ще увеличи своето място в SERP.

4

Създаденият сайт трябва да бъде добавен към всичкипопулярни търсачки. Но трябва да знаете, че простата регистрация в тях няма да позволи на Вашия сайт да се издигне на високи места в рейтинга, особено ако неговият предмет и съдържание не са напълно уникални. Колкото по-голяма е конкуренцията за заявките за търсене, толкова по-трудно е сайтът да се покачи в класацията. Дори ако е създадена съгласно всички правила, т.е. с избора на семантично ядро ​​и с висококачествена SEO оптимизация, не е необходимо да се разчита на високи места в резултатите от търсенето без допълнителни усилия.

5

Основното условие за подобряване на рейтинга еналичие на голям брой външни връзки към сайта. Те ги получават по много начини - някой просто купува, други собственици публикуват информация за своя сайт на форуми, книги за гости, блогове, правят безплатни бюлетини (с препратка към сайта) и т.н. Колкото повече споменавате за сайта Ви, толкова по-висока е неговата позиция в класирането. Струва си да се отбележи, че има смисъл само да "разплитате" търговски обект. Ако не рекламирате и нямате цел да печелите пари директно или индиректно на сайта, просто го добавете към търсачките. И не можете да направите това, в продължение на един или два месеца тя все пак ще се появи във всички търсачки.

Съвет 3: Как да направите навигация в сайта си

Никой интернет сайт, дори и най-информативен и интересен, няма да привлече вниманието на хората и няма да стане популярен без удобна и интуитивна навигация. Навигация включена уебсайт - изключително важен етап от неговото развитие. Добре обмислена навигационна система позволява на посетителя лесно и бързо да намери уебсайт Всяка информация, без да отделяте твърде много времепреходи между страниците и търсенето на тези или други справки. Също така, лесна навигация е важен аспект, който увеличава на класирането на сайта в търсачките - така че как търсачките (например Google) оценка на съдържанието и гнездене на мястото страници, навигационна структура зависи.

Как да направите навигация в сайта си

инструкция

1

Ако сайтът има голям брой разнообразнистраници с високо ниво на гнездене и голямо количество информация, разработват подробна и разбираема карта на сайта, чрез която потребителят по всяко време може бързо да намери точната страница. Създайте навигационна карта на сайта въз основа на йерархичната структура на вашите страници - като започнете от основните страници и след това преминете към по-второстепенна страница.

2

Имайте предвид, че структурата на сайта вНавигационната карта не беше твърде объркваща и сложна. Текстовете в менюто за навигация трябва да бъдат кратки и разбираеми. Не замествайте навигационните текстове с анимационни или графични изображения - това обърква посетителите на сайта.

3

На всяка страница на сайта опитайте да поставите система от вътрешни връзки, така че посетителят да може да отиде от всяка страница до предишните секции на сайта.

4

Дизайнът на навигационната система на сайта трябваотговарят на цялостния дизайн и стил на дизайна на уеб страници. Поставете връзки и менюта за навигация, така че да се вписват хармонично в общата картина на дизайна на сайта. Ако искате сайта да се зареди възможно най-бързо, използвайте прости текстови връзки. Независимо от това, графичните връзки изглеждат много по-естетически - бутони на менюто, съответстващи на цветовата схема на дизайна на сайта и съдържащи необходимата текстова информация.

5

С помощта на графичните бутони украсявате сайта,Въпреки това, рискувате да го направите недостъпен за потребители, които по някаква причина забранят всички графики в браузъра. Ако решите да използвате графичните бутони в навигацията, уверете се, че те не увеличават времето за зареждане на сайта и нямат прекалено голяма тежест. Ако такива бутони претеглят твърде много, заменете ги с прости текстови връзки на менюто - те са универсални и се показват във всеки браузър от всеки потребител.

6

Поставете навигационната лента с връзки,на посетителя го видя винаги, когато посещава сайта - например в горната част на страницата. Освен това, навигационната лента може да бъде поставена наляво или надясно, а на всички страници на сайта трябва да се намира на едно и също място. Съхранявайте стабилността на навигационната лента - като мислите за нейния вид и местоположение един ден, не го променяйте всеки път. Хората трябва да свикнат да навигират в сайта.

Съвет 4: Как да създадете търсачка на сайта

Популярни уеб сайтове не привличат потребителисамо оригинален дизайн, интересно тематично съдържание, но и функционални услуги. Хората отиват онлайн за информация, търсейки ежедневно материали, които представляват интерес. Ето защо има смисъл да се създава търсачката на уебсайт, давайки на потребителите възможност бързо да намерят това, от което се нуждаят, на ръчно избрани ресурси.

Как да създадете търсачка на сайта

Ще ви трябва

  • - браузъра;
  • - връзка с интернет;
  • - правата за редактиране на съдържанието или шаблоните на страниците на сайта.

инструкция

1

Започнете да създавате персонализирана търсачка, базирана на технологиите на Google. Влезте в системата за управление на търсенето. В браузъра си отворете страницата за адрес

хттп: //www.google.ru/кс/
, Използвайте за работа със системата вашата сметкаGoogle. Кликнете върху бутона "Създаване на персонализирана система за търсене". Ако не сте в профила си в момента, кликнете върху връзката "Вход". Въведете информацията от профила във формуляра и кликнете върху бутона "Вход". Ако нямате споделен профил в Google, създайте такъв, като кликнете върху връзката "Създаване на профил в момента" и следвайте предложените стъпки.

2

Въведете основните параметри на системата, която създаватеПерсонализирано търсене. Попълнете полетата "Име" и "Описание" изберете езика на интерфейса в падащия списък "Език". В текстовото поле "Сайтове за търсене" въведете списък с ресурси, информацията от която ще бъде представена в резултатите от търсенето с помощта на създадената от вас система. Кликнете върху бутона "Напред".

3

Конфигурирайте опциите за показване за издаванерезултати от търсенето. На текущата страница кликнете върху блока с изображението на примера за издаване, което е най-подходящо за стила. Кликнете върху бутона "Конфигуриране". Задайте предпочитаните цветове на елементите на интерфейса в разделите "Глобални стилове", "Търсене в лентата", "Резултати", "Реклама". Проверете правилността на въведените параметри. Във формуляра за търсене, показан по-долу, въведете заявка за тестване. Кликнете върху бутона "Търсене". Уверете се, че ви се струва външният вид на интерфейса на създадената търсачка. Кликнете върху бутона "Напред".

4

Получете JavaScript код, за да инсталирате търсачкатасистема на обекта. Изберете цялото съдържание в текстовото поле на текущата страница. Копирайте избраното съдържание в клипборда и го запаметете в временен файл.

5

създавам търсачката на уебсайт, Добавете кода от предишната стъпка къмсъдържанието на страниците за ресурси. Можете да редактирате шаблони или файлове от текущата тема, за да добавите формуляр за търсене към група страници. Или можете да създадете отделна страница, на която да бъде представена търсачката.

6

Уверете се, че добавената търсачка работи. Отворете страницата, съдържаща формуляра за търсене. Направете заявка за тест. Проверете дали резултатите са правилни.

Съвет 5: Как да направите сайта по-широк

създаване място - много интересен и печеливш бизнес. Но много от тях се прекратяват на половината път, срещат лошо присъствие и предполагат, че губят ценно време и пари на неподходящ уеб сайт. Само малцина осъзнават, че "Москва не е построена веднага" и продължава да разширява сайта по всякакъв начин, което в крайна сметка води до успех и висока посещаемост.

Как да направите сайта по-широк

Ще ви трябва

  • Компютър, надежден достъп до интернет, познания в областта на създаването на сайтове и уеб дизайн, известна сума пари, които да се плащат на свободна практика.

инструкция

1

Обърнете внимание на публикуваното съдържание,сравнете го със съдържанието на сайтовете-конкуренти. Вероятно нямате таланта на писател или вече сте използвали "съдържание" вече, а посетителите не виждат причина да останат във вашия ресурс. Анализирайте публикациите и елиминирайте проблема, може би е по-добре да наемете специалист, който редовно ще запълва вашия сайт с професионално писмени и оптимизирани статии.

2

Анализирайте дизайна. Разбира се, сайтът Ви ще ви изглежда най-красив в интернет, но неопитен посетител има различен облик. Проучете сайтовете на конкурентите, вижте какви "чипове" използват, помислете какви нови елементи няма да навредят на ресурса ви, не се страхувайте от потребителите и в същото време ще ги комбинирате с темата и ще ги приложите.

3

Инсталирайте форума. Ако имате наистина висококачествен и информативен ресурс, то непременно ще тласне посетителите към някои размисли, които непременно ще трябва да бъдат отхвърлени, а тематичен форум в такава ситуация ще бъде много полезен.

4

Създаване на удобни флаш-галерии и видео сесиище се възползват само. А възможността да се добавят интересни снимки на потребителите към съответните галерии няма да остане без вниманието на посетителите, защото Интернет е управлявана с ера на мултимедия и интерактивност.

5

Можете също да разширите сайта с помощта на социалнимрежи. Не забравяйте да добавите бутон най-популярните социални медии в живота ви, които ще донесат допълнителен приток на посетители, както и вълна от дискусии под статиите си, тя е много по-лесно да оставят коментари с профила ви "VKontakte", като се регистрирате на сайта си. Осъществяване представителство си в социалните мрежи (публични или група страница "VKontakte", една общност, в «Facebook» или сметка "Twitter"), няма да бъде излишно, също.

Съвет 6: Как да добавите сайт за индексиране

индексиране място търсачките - предпоставка за товапромоция. Колкото повече търсачки индексират сайта, толкова по-добре. Струва си да го добавите към Yandex, Rambler, Google, Yahoo и др. Обикновено след известно време самият сайт влиза в тях, но ако това не се случи, можете да ускорите този процес.

Как да добавите сайт за индексиране

Ще ви трябва

  • - достъп до интернет.

инструкция

1

Първо се уверете, че сайтът ви все още не е индексиран. За да направите това, използвайте специалните услуги на мястои търсачките. Например, за Yandex може да се направи по webmaster.yandex.ru/check.xml страница. въведете адреса място в желания ред и кликнете върху "Проверка". Ако сайтът е индексиран, ще видите кои страници са в проблема.

2

Ако място в търсещата машина на базата данни, поканете робота да отиде на сайта Ви и да индексира своите страници, така че ресурсът ви да се появи в резултатите от търсенето. за индексиране В Yandex използвайте формуляра на страницата за уеб администратори.yandex.ru/addurl.xml. Въведете URL адреса на главната страница и кликнете върху "Добавяне". Появява се съобщението "Вашият ресурс се добавя" - това означава, че сайтът ви е в опашката за индексиране. Ако се появи съобщение, че "Посоченият URL адрес е индексиране", Тогава сайтът ви е бил преди това в индекса и сега е забранен поради някои нарушения.

3

За да добавите сайт към индекса на Google, отидете наgoogle.ru/addurl/ страница. Първо, ще трябва да влезете в профила си в Google. Сравнително младата машина за търсене поща вече има и своя база данни. За да добавите сайта си към него, отидете на go.mail.ru/addurl. Добавете същия URL адрес на ресурса си към базата данни на други търсачки - Rambler, Yahoo, Aport, Gogo, Nigma и др.

4

Обмислете някои правила, за да не попадате в забраната за търсене. Избягвайте да използвате не-уникално съдържание, което се слива с фона място ключови думи, изобилие от външни връзки отстраници, изобилие от ключови думи и др. Сайтът не може да бъде индексиран, ако се счита за малък интерес и не е ценен. В този случай, критериите на всяка от търсещите машини за качествено съдържание може да са различни. За да направите колкото се може повече страници в индекса, те трябва да бъдат достъпни от главната страница в не повече от три скока.

5

Чрез поставяне на брояч за посещения на сайта си, виеувеличава вероятността роботът за търсене да посети ресурса ви. с броячи сайтове често са замесени в трафик, рейтинги, където има линк към сайт, и то може да открие търсачката паяци.

Съвет 7: Как да направите бързи връзки

Наскоро Yandex въведе нова технология, наречена "Fast" препратки- В собствената си търсачка. бърз препратки са поредица от връзки към секции от сайта, които се считат за основни или са заглавия на главната страница на сайта.

Как да направите бързи връзки

Ще ви трябва

  • Собствен уебсайт.

инструкция

1

бърз препратки Източник на допълнителен трафик за вашиясайт. След добавяне на някои секции в категорията "бързи връзки" в търсенето на "Yandex", към линка към вашия сайт с описанието му ще се появи серия от връзки. Като пример можете да използвате един и същ сайт и да го въведете в полето за търсене (за да проверите изпълнението на тази иновация). След като натиснете клавиша Enter, резултатите от търсенето се появяват пред вас.

2

Обърнете внимание на първата позиция средрезултати - под заглавието и кратко описание на сайта ще видите няколко връзки към официалните групи Yandex в социалните мрежи. Това е технологията на "бързите връзки". За да направите едни и същи търсачки достъпни за вашия сайт препратки, достатъчно е да поставите дялове иправилно ги маркирайте. След като провери целия сайт, роботът за търсене ще събере информация за разделите, които са на разположение на главната страница, и ще ги прехвърли на "Yandex" за формирането на "бързи връзки".

3

Тъй като тази услуга все още печелие необходимо да изградите логическа верига от готови материали на уебсайта си. Трябва да очертаете ясно съдържанието, чиито единици ще бъдат в техните раздели. Членове, които не са в определени раздели, могат да затруднят детето ви да влезе в категорията сайтове с "бързи връзки".

4

Препоръчваме да коригирате заглавията на страниците и по-нататъксъздавайте кратки и големи заглавия, защото в полето за търсене няма много място за връзки. При създаването на материала се ръководи от вмъкването на качествени изображения, в които ще бъдат регистрирани всички маркери, включително стойностите на alt атрибута. Друго условие за търсещата машина за добавяне на необходимите връзки към резултата от търсенето е наличието на същите думи в заглавието на страницата, в текста в маркерите H1 и заглавията.

5

Ако желаете, допълнително препратки могат да бъдат напълно изключени от проблема. За да направите това, отидете на страницата на проекта "Yandex.Webmaster" и кликнете с левия бутон на мишката в секцията "Quick препратки". Тук можете да изберете една или повече връзки, след което да кликнете върху бутона "Изтриване".

Съвет 8: Какво представлява роботът за търсачки

Роботът за търсене е отговорен за сканиранетостраници, публикувани в интернет. Програмата автоматично чете данни от всички сайтове и ги регистрира в разбираема форма за търсачката, така че системата впоследствие да показва най-подходящите резултати за потребителя.

Какво представлява роботът за търсачки

функции

Цялата индексирана информация се записва в обща база данни.
Търсачката е програма, която еавтоматично пътува през интернет страници, изисква необходимите документи и получава структурата на сканираните сайтове. Роботът самостоятелно избира страници, които трябва да бъдат сканирани. В повечето случаи сканираните сайтове се избират в произволен ред.

Видове ботове

Неправилно функциониращият робот значително увеличава натоварването в мрежата и сървъра, което може да доведе до липсата на ресурс.
Всяка търсачка има няколкопрограми, които се наричат ​​роботи. Всеки от тях може да изпълнява определена функция. Например, в Yandex, някои роботи са отговорни за сканирането на RSS емисии, което ще бъде полезно при индексирането на блогове. Съществуват и програми, които се занимават само с търсене на картини. Независимо от това, най-важното е ботът за индексиране, който е основата за всяко търсене. Също така има и помощен бърз робот, предназначен за търсене на актуализации за новинарски емисии и събития.

Процедура за сканиране

Друг начин да се предотврати сканирането на съдържанието е да се създаде достъп до сайта чрез регистрационния панел.
Чрез посещението на сайта програмата сканирафайлова система за наличието на инструкции за robots.txt. Ако има документ, започва да се чете указанията, посочени в документа. Robots.txt може да забрани или, напротив, да разреши, да сканира определени страници и файлове на сайта. Процесът на сканиране зависи от вида на програмата. Понякога роботите четат само заглавията на страници и няколко параграфа. В някои случаи сканирането се извършва в целия документ в зависимост от HTML маркировката, което също може да служи като средство за посочване на ключови фрази. Някои програми се специализират в скрити или мета тагове.

Добавяне към списъка

Всеки уеб администратор може да забрани сканиранетостраници от търсещата машина чрез robots.txt или META маркера. Също така създателят на сайта може ръчно да добави сайта към опашката за индексиране, но добавянето не означава непременно, че роботът веднага ще сканира страницата. За да добавите сайт към опашката, търсачките осигуряват и специални интерфейси. Добавянето на сайт значително ускорява процеса на индексиране. Също така, за бърза регистрация в търсачката, могат да се използват уеб аналитични системи, директории на сайта и др.
Полезни съвети
Ускоряването на процеса на индексиране помагасаморегистрация в търсачките чрез интерфейса им. Това ще открие допълнителни възможности за мониторинг на сайта, ще ви помогне да разберете кои страници са индексирани, какви проблеми възникнаха при индексирането от робота.
Как да направите уеб сайт без програмиране
Свързан член
Как да направите уеб сайт без програмиране
източници:
  • как да видите търсачките на сайта