Как работи прахосмукачката?

Как работи прахосмукачката?

Съпругите не винаги имат времевнимателно почистване на корпуса. Но прахът е вредно за здравето и разваля външния вид на уютния дом. При тази ситуация отличен асистент ще бъде прахосмукачка, с която е лесно да се направи мокро почистване и дори да се мият килими.

Как работи прахосмукачката?

Устройството на прахосмукачка

За разлика от прахосмукачки за химическо чистене, в детергентиНалице е резервоар за вода, който е свързан с цялата система на устройството и от него се подава течност. В допълнение, прахосмукачките са в състояние не само да доставят вода за почистване, но и да събират мръсна течност, за която има отделен контейнер. Някои компании за прахосмукачки са започнали да увеличават резервоарите за мръсни течности и да намаляват за чиста вода. Това се дължи на факта, че по време на почистване контейнерът с чиста вода ще се пълни многократно. По отношение на размерите прахосмукачката е много по-голяма от обичайната за химическо чистене. Следователно, той се нуждае от повече време, за да се подготви за работа и да разглобява и изсушава всички части след прибиране на реколтата. Производителите обаче непрекъснато работят по улесняване на работата с прахосмукачка, приготвянето й за работа и измиването на четки и тръби. Напоследък постигнаха известен напредък.

Работата на прахосмукачка

Стандартната прахосмукачка прилича на двемалък резервоар на колела. Съществуват три вида подреждане на контейнери: една до друга в устройства, проектирани хоризонтално, една върху друга във вертикални устройства. В някои малък контейнер с чиста вода се съхранява вътре в резервоара с мръсната вода, това може да се направи вертикално в прахосмукачки и gorizontalno.V началото на резервоара за почистване, пълна с чиста вода и мръсен резервоара е празен. При включване на прахосмукачката и готовността му да работи с чиста вода през маркуч до желаната дюзата се разпръсква върху пода. След това се избърсва с прахосмукачка е включен и режим на всмукване, чрез което останалата вода на пода влива в мръсни подови vody.Spustya методи няколко перални напълно чиста вода и е замърсена в резервоара с мръсна вода, което надвишава обема на резервоара с чиста вода три до четири пъти. Ако почистването не приключи до момента на изпразване на резервоара с чиста вода, то трябва да се напълни отново. За да направите това, изключете прахосмукачката, отворете капака, за да получите празен резервоар, я напълнете с вода и се връща на мястото си. След това затворете капака и включете прахосмукачката. След приключване на почистването, мръсната вода трябва да се източи. Предвид големия обем на този капацитет, това може да доведе до някои трудности и ще изисква физически усилия. Трябва да се отбележи, че времето, необходимо за почистване, демонтаж и химическо чистене препарат преди и след почистване време отнема много повече време, отколкото за прахосмукачка за сухо почистване. Прахосмукачка качество разходи мокро почистване, но поради големия размер не винаги е лесен за използване, какво да се вземат предвид при закупуване.