Amigurumi: кукли

Amigurumi: кукли

Прекрасните трикотажни играчки, дошли от Япония,стават все по-популярни. Особено често плетени животни или кукли, това е чудесен начин да покажете своя талант за изработка. Amigurumi кукли могат да бъдат миниатюрни, игриви или интериорни.

Кукла Amigurumi

Традиционно, в техниката на amigurumi,Миниатюрни модели, които могат да се използват като сувенир или играчка. Основните разлики между играчките, направени по друга техника - голяма кръгла глава, очи, малки крака и ръце. За какавидите, роклите и дрехите, свързани с нишки със същата дебелина или разредител, са необходими. Истинският японски amigurumi се състои от прости елементи - топки, колбаси, цилиндри.

плетиво Amigurumi кукли

Техниката се състои от плетене в кръгколони без плетене на една кука, понякога също използваха колони с nakidami. Размерът на куката трябва да бъде избран по такъв начин, че платното да е достатъчно стегнато, без дупки. Плетене на рокли често се използва със сложни отворен обвързване, понякога е по-лесно да шият детайли от дрехи от плат или плетени с игли за плетене.

Началото на плетенето е резултат от така наречения пръстенAmigurumi. Този метод позволява да се получи част без дупка, за разлика от традиционното начало на кръг, затворен в кръг. Амфирумичният пръстен е нишка, обвита в кръг, за която са заети бримките на първия ред. Първо, пръстена може да бъде голям, но когато първият ред е завършен, трябва да издърпате края на конеца и той ще бъде затегнат напълно чрез затваряне на отвора.

Amigurumi кукли: схема

Следващото плетене се извършва както обикновено, съгласно схемата. Много схеми на amigurumi са преведени от японски на руски и представляват описателно описание. Други са останали под формата на рисунки - не е нужно да се страхувате от тях, след кратък анализ ще стане ясно, че е още по-удобно да се плета.

Кръстове са колони без плетене на една кука, малкикърлежи - прибавени редове, големи - двойни контури, звездичка маркира мястото, от което да започне да се повтаря. Броят на шевовете в един ред е показан в скоби. Ако всичко е свързано правилно, началото на серията трябва винаги да съвпадне, така че това място е по-добре маркирано с контрастираща нишка за контрол.

За улеснение на плетене тънки ръцете и краката, а понякога се използват специални инструменти. Можете да вземете тънък молив и я закрепете наоколо - се получи гладка и чист.