Келтски татуировки и тяхното значение

Келтски татуировки и тяхното значение

Въпреки огромния избор на различниизображения за татуировки, келтски татуировки винаги са били горещ фаворит не само сред мъжете, но и сред жените. Келтският модел е един от най-сложните и мистични. Лесно се учи заради изтъкани линии, спирали и кръгове. По-долу са най-популярните келтски татуировки и техните значения.

Келтски татуировки и тяхното значение

инструкция

1

Един от най-популярните келтски символитатуировки - келтски кръст. Изглежда като християнин, но в центъра му има кръг. Сложният модел възел му придава уникален и необичаен вид. Значението на кръста е двусмислено. За някои това е символ на Божията безкрайна любов, а за другите е фалически символ. Има легенда, че келтският кръст е изобретен от Свети Патрик, който се е опитал да превърне езическите народи на Ирландия в християнската вяра. Най-често срещаните места за рисуване на образа на кръста: предмишница, гръб и китка.

2

Шамрок е келтски символ на Светата Троица в ирландската католическа църква. В допълнение това означава живот и прераждане след смъртта, т.е. безкрайност.

3

Butterfly - това е една от най-обичаните женитатуировки. Келтските пеперуди символизират прераждането от кака до красивата пеперуда. А пеперудата е символ на късмет, свобода, просперитет и триумф. Най-често тази татуировка се прилага към долната част на гърба.

4

Келтските възли могат да се използват катонезависимо татуировка и като част от него. Символиката на келтските възли не е много ясна, въпреки че някои хора вярват, че келтските възли имат магически сили. Но най-очевидното значение на келтските възли е безкрайността.

5

Келтското сърце символизира обединението на две души и обикновено се използва за показване на преданост към близкия човек. Такива татуировки са популярни сред мъжете и жените.

6

Келтското дърво на живота символизира Едемската градина като мост между земята и небето. В митологията на келтите дървото е символ на живот и щедрост, защото дава храна и подслон на хора и животни.

7

Пръстенът Claddagh е символ на приятелство и лоялност. Тази татуировка е образът на сърцето, който се провежда в двете си ръце, и короната, която се намира в сърцето. Всеки от тези символи има собствено значение. Сърцето, разбира се, представлява любовта, ръцете - приятелство и грижи, както и короната - лоялност.

8

Келтите са известни със своите прекрасни лабиринти, коитоте построиха. Тези лабиринти също намериха място в келтските татуировки. Те символизират пътя на живота. Ако погледнете отблизо келтските лабиринти, можете да видите образи на различни животни.