Филт: няма ограничение за творчеството

Филт: няма ограничение за творчеството

Създаването на продукти от филц е един от най-добритедостъпни и прости начини да правите играчки, бижута, обувки и дори дрехи. Разбира се, за производството на шапки и палта, е необходимо да се проучат различни техники за сплъстяване и придобиване на опит. Но да направите шал или мека играчка е достатъчно дори и за начинаещи.

Филт: няма ограничение за творчеството

Ще ви трябва

  • - вълна; - сапун; - вода; - филм; - оцет.

инструкция

1

Купи вълнени филцове за сплъстяване. Един от най-популярните се счита Merino. При закупуване на брой, че когато сплъстяване вълна се свива в 1,5-2. Следователно, за размера на продукт от 50 х 50 см, ще трябва 100 грама на прежда с филц. За да купите предмети бижута парчета рула от тъкани от коприна и конци, мъниста, или мъниста. Купете балон обвивам, размерът на която е 2 пъти по-голяма от стойността на произведените стоки.

2

Поставете филма върху масата с мехурчета отгоре. Скъсайте малките нишки от влакното. Положете вълна от вълна, поставете следващия низ стриктно перпендикулярен на дъното. Сгънете 4 нива, една върху друга. Ако искате да украсите влакното, а след това върху горния слой, създайте шаблон от нишки и парчета вълна.

3

Направете алкален разтвор. Разтрийте сапуна на рендето. Разтваря се в 1 литър топла вода. Напълно разпенване на разтвора. Спрей течност върху продукта, докато дебелината му значително намалее.

4

Покрийте влакното със слюда. Сега разтривайте продукта с малко усилия. Изчакайте, докато течността спира да тече от филма. Сменете полиетилена с по-тънък и го подрежете под ръбовете на продукта. Продължете да триете филтъра, докато стане по-плътен. Сега можете да премахнете филма и да продължите да растете влакна. В заключение, филцът трябва да се изплакне в слабо оцет разтвор.

5

От филц можете да направите красиви шалове. Вземете 100 грама вълна. Поставете балонче върху масата. Поставете върху копринената тъкан и едва след това поставете палтото. Разтрийте цялата тъкан като алтернатива с завъртането на влакното в ролка, периодично я натиснете и продължете да се търкаляте. Постепенно вълната се свързва с коприната основа. Разтривайте шаблоните на шалчето особено внимателно, така че линиите да не се размазват. В останалата част процесът на сплъстяване не се различава от гореизложеното.

6

Опитайте се да създадете мъниста от усещането. Скъсайте малко парче вълна. Не забравяйте, че в процеса на сплъстяване материалът ще намалее по размер. Завъртете топката, като огънете страните на платното вътре. Насити влакното с разтвор на сапун и започнете да ватате топчето между дланите. Завъртете топката, докато достигне желаната плътност. Изплакнете сапуна и оставете зърната да изсъхне. Съставете и останалите части за мъниста.