Как работи Зелло

Как работи Зелло

Едно от най-оригиналните средства за комуникацияв интернет беше радиото Zello, което осигурява незабавна мултиплеър връзка за участниците в конференцията, които могат да се намират в различни части на земното кълбо.

Как работи Зелло

инструкция

1

Принципът на работа на радиото Zello е съвсем прост. Всеки участник регистрира профил, чиито данни се съхраняват на сървъра на приложения. Също така ще трябва да изтеглите клиента на радиото на персонален компютър, iPhone или устройство с Android. Към днешна дата приложението Zello се поддържа от повечето фиксирани и мобилни устройства, изпълняващи различни операционни системи, включително MacOS и Ubuntu. Потребителите комуникират чрез двустранна гласова конференция или чрез свързване към предварително създаден канал, който може да бъде отворен и достъпен за слушане на всички потребители на Zello или затворен и изискващ парола, когато е свързан. Също така, всеки потребител може да създаде свой собствен канал и да покани потребители от списъка с приятели.

2

За да започнете да използвате Zello, трябва да го направитеизпълнете клиента и въведете данните за разрешаване: вход и парола. След това можете да започнете да търсите канали по име или потребители по прякор. Обмяната на гласови съобщения с отделни потребители е възможна само след разрешението за връщане, докато слушането на канала става възможно веднага след свързването с него. Можете да изпратите съобщение от целия потребител в канала след получаване на статус на доверен потребител. Дотогава само посланиците и администраторът на канала ще чуят съобщенията.

3

За да изпратите съобщение, кликнете върхукъм тангента за комуникация. При версиите на приложението за настолен компютър изглежда като бутон с етикета "Zello" в долната част на прозореца на програмата. Във версиите на Zello за мобилни устройства, допиращият бутон се намира в центъра на екрана и прилича на кръг с оранжева рамка и икона на микрофон в центъра. Ако понастоящем предаването е заета, ще звучат три кратки звукови сигнала.

4

Можете да слушате съобщения едновременномножество потребители от няколко канала, които понастоящем са активирани. За да изберете канал или потребител за комуникация, кликнете върху съответния елемент в списъка. Трябва да се отбележи, че в мобилните версии на Zello списъците с потребители и канали са в различни раздели.

5

Едно от основните предимства на използването на Zelloрадиото е запазването на историята на сканираните и изпратени съобщения. Също така е много удобно да използвате слушалките за свободни ръце или Bluetooth слушалки. За всеки потребител или канал можете да зададете желаното ниво на звука. Възможно е също така да се изпращат незабавни обаждания, включително кратки текстови съобщения. Подобно на повечето често срещани мигновени пратеници, Zello ви позволява да зададете различни потребителски статуси, които ограничават приемането или предаването на съобщения.