Съвет 1: Правила за пазаруване

Съвет 1: Правила за пазаруване

Ако не искате да изпитате жестокостнеудовлетвореност от безсмислени отпадъци от посещения до супермаркета за продукти, това е достатъчно, за да се подходи към този проблем не е като забавление или спонтанен импулс, а като добре организирана и планирано събитие.

Правилата за пристигане в магазина

Купете всичко, от което се нуждаете, и дори спестете пари, когатотова е напълно възможно. Трябва само да се отървете от навика да правите пазаруване спонтанно. Разумното планиране по този въпрос ще бъде от полза за вашия бюджет и вашето здраве.

Купуване на едро на продукти

Мъдрите идват онези, които, след като получиха заплата,опитайте се да задоволите снабдяването с храна в къщата по такъв начин, че да е достатъчно за доста дълго време. Продукти като зърнени храни, брашно, захар, могат да се съхраняват в къщата за един или два месеца, като същевременно се запази качеството им. Освен това, като купувате големи пакети, пестите много.

При покупките на едро има още един положителенв момента: всеки път, когато отидете в магазина, вие сте изкушени да купите нещо "вкусно" и непланирано. Особено голям е рискът от такива загуби, когато стигнете до супермаркета с деца. Следователно, колкото по-рядко посещавате магазините, толкова по-малък е шансът за "непланирани" разходи.

Изберете проста опаковка

Често се случва, че стоките са много по-скъпине само заради отличното си качество. Често трябва да плащате по-добре за популяризираната марка и красивите опаковки - защото производителите трябва да компенсират рекламните разходи!

Помнете правилото "Доброто в рекламата не е таканужди "и да се даде предимство на стоки, които са опаковани скромно, вероятно произведени в района, в който живеете. Разбира се, внимателно проверете информацията за продукта, посочена върху опаковката, няма да бъде излишна. В същото време можете да сте сигурни, че "скромните" продукти не са по-ниски от качеството на рекламираните от тях конкуренти, а понякога и те надвишават.

Още няколко правила

Дори ако сте се погрижили за хранителния запасза бъдещи, нетрайни стоки като мляко, яйца, масло, извара и месни продукти, които ще трябва да купувате доста често. За да не харчите твърде много, следвайте простите правила на посещение в супермаркета и можете да се предпазите от ненужни загуби.

  • Отидете в магазина и направете списък на това, което ще купите - това ще ви помогне да не "пръскате" евентуалните изкушения.
  • Съберете колко пари планирате да похарчите по време на пътуване до супермаркета и не вземайте повече от необходимата сума.
  • Не отивайте в магазина на празен стомах: ако човек иска да яде, е много по-лесно да "убеждава" себе си да купи нещо вкусно, но може би скъпо и вредно.
  • Не вземайте деца в магазина. Бебетата са особено предразположени към ярки опаковки на различни вредни продукти и ще бъде трудно да ги откажете.
  • Не забравяйте за маркетинговите трикове. Най-често на нивото на очите ви има рафтове с най-скъпите продукти и по-евтини подобни продукти, които можете да видите, като вдигнете очи нагоре или надолу. Опитайте се да заобиколите супермаркета целенасочено, без да се задържате в тези отдели, където не планирате да купувате нищо.

Съвет 2: Как да намалите разходите за храна

Според статистиката от 25 до 50% от приходитесредният руски се отчита от храната. Сънародниците обичат и знаят как да ядат сърдечно, но в строгост, отидете в хранителни магазини трябва да бъдат лекувани с грижа на опитна домакиня.

Как да намалите разходите за храна

планиране

Икономичната домакиня планира всичко - меню, графикпътуване до магазина и приблизителен бюджет, който може да се изразходва за една кошница с храни. Само на пръв поглед стриктното планиране изглежда нещо скучно и неефективно.

Основният навик, който трябва да се влее във всеки,който иска да спаси от храна, е отказът от чести пътувания до хранителни магазини. Оптимално да купувате веднъж седмично или по-малко. Преди да отидете в магазина трябва да направите списък на наистина необходими покупки. За това се прави меню за следващите няколко дни. В деня на приготвянето се закупуват само нетрайни продукти - всичко останало е от запаси, които се попълват приблизително на всеки две седмици.

Много е ефективно да се придаде празно правилохладилник. Целта е да настроите менюто въз основа на това, кои продукти вече са закупени и докато не се използват, за да се откажат от ненужните пътувания до магазина.

На първо място е необходимо да се подготвите отнетрайни продукти - кисело мляко, месо, риба, яйца, зеленчуци. По-добре е да замръзнем това, което не може да бъде приготвено сега. В дългосрочен план закупуването на отделен фризер ще намали обема на продуктите, изпратени в кошницата.

Нови домашни традиции

Икономическите домакини подготвят сол и печененезависимо от това, изоставяйки разнообразните буркани и полуготови продукти. Домашните деликатеси са не само вкусни и по-безопасни, но също така ви позволяват значително да спестите от съставките. Например, парче пай в сладкарница ще струва от 70 до 250 рубли. В същото време, цената на цял куп вкусни домашно приготвени деликатеси ще струва от 150 до 300 рубли. Най-бюджетните възможности за печене на чай са домашно приготвени шарлони, сладки пайове и бисквити от овесена каша.

Също така, нереалистичните покупки са съкратениКолбаси и шунки, полуготови продукти за микровълнови печки и зеленчукови комплекти за готови ястия. Тази категория продукти е предназначена за все по-заетите купувачи, готови да плащат за рязане, нарязване и опаковане.

Правилата за пристигане в магазина

Всички домакинства трябва ясно да разберат, че магазинатрябва да ходите на пълен стомах. В противен случай съществува голям риск, че в кошницата ще има вкусно опаковани торти, понички и други, които не са най-икономичните продукти.

В този случай най-добре е да не вземете кола, а кошница. Така че в процеса на закупуване се усеща истинското тегло на избрания и търсенето е много бързо забележимо.

Много е важно да се обърне внимание на промоциите за отстъпки. Противно на общоприетото схващане, запасите не винаги включват продукти с изтичащ срок на годност. Ако ги наблюдавате внимателно, можете да напълните запасите от продукти с дълъг срок на годност на изгодна цена, спестявайки много пари за това.