Как да поставяте пари на карта

Как да поставяте пари на карта

За много руснаци има пластмасови картиалтернатива на заставане на линия в канцеларията на касата, където те дават заплати, така че те не се притесняват за начините за попълване на сметката. Но какво би станало, ако не е необходимо да теглите пари, а да направите например да платите за покупката в Интернет? Има няколко начина за поставяне на пари в брой на банкова карта, различна за удобство и начислена комисиона.

хттп: //ввв.пендум.ком/итагес/атм.жпг

Най-лесно е да се попълни картата в брой"Родна" банка за карти. За да направите това, трябва да посетите най-близкия клон на банката с паспорт, докато трябва да знаете номера на картата и пълното име на притежателя, ако това не е вашата карта. Ако тези условия са изпълнени, операторът ще прехвърли средствата на картата в рамките на няколко минути. Особено за тези, които бързат и не могат да останат в ред, все повече банки пускат специални терминали, които ви позволяват да депозирате средства за записване на картата, знаейки само пълния си номер. В този случай парите идват за сметка в десет до дванадесет часа.

Ако самата карта е с вас, можетеизползвайте банкомат, който приема сметки. Такива банкомати са разположени както в банкови клонове, така и в големи магазини, а понякога и в метрото. Безспорно предимство на този метод е способността да се попълва баланса на картата по всяко време на деня, тъй като банкомати почти винаги работят денонощно.

При отсъствие на банкомати и клонове е необходимобанка в района, можете да прехвърлите пари на картата си чрез банков превод. За да направите това, ще трябва пълна информация за банката на получателя (те са посочени на интернет страницата на банката), номера на кредитната си карта, номер на сметка (можете да го видите в договора) и паспорт. Банков превод е на няколко дни, в допълнение, за да се събира такса, която зависи от банката, се извършва прехвърлянето.

Можете също така да използвате Qiwi терминали, коитоинсталирани в цялата страна. Вярно е, че не всички банки ви позволяват да попълвате картите си по подобен начин, но това обикновено се посочва на уебсайтовете на организациите. Може да се нуждаете от допълнителна информация, например от номера на профила си. В допълнение, Qiwi взема комисионна, чийто размер не винаги може да бъде известен пряко. Най-често зависи от банката ви. Плащането чрез Qiwi обикновено идва след 24 часа.