Съвет 1: Като математик Дейвид Лий е потопил света в рецесия

Съвет 1: Като математик Дейвид Лий е потопил света в рецесия

С помощта на математиката този човек успя да провокира световната финансова криза. Дейвид Лий разработи формула, която дава възможност да спечелите неограничена сума на пазара.

Като математик Дейвид Лий потопи света в рецесия

Опасно е да залагаш. В света има много примери, където съдбата на цели семейства се срина на игралната маса. Благодарение на Дейвид Лий световната икономика е в рецесия, а това си остава и до днес, унищожени живота на много милиони хора.

Всичко започна както винаги, много безобидно. Гениалният математик извлича формулата на "Гауската функция на копула", за да ограничи вероятните рискове на инвеститорите. Той е направен специално. За това Дейвид Лий беше нает да работи в инвестиционна компания.

Тестовете на тази математическа формула показаха отлични резултати, в резултат на което целият фондов пазар започна буквално да се покланя.

Сега инвеститорите вече не се страхуват от загуби и стоманаизливат огромни суми пари в облигации, обезпечени с дългови задължения. Магическата формула, изведена от Дейвид Лий, гарантира, че тези инвестиции са абсолютно безопасни и ще доведат до гарантирана печалба за инвеститорите.

Обемът на паричното предлагане е просто фантастичен. Преди изобретяването на формулата, около $ 270 000 000 000 бяха инвестирани в облигациите, а през 2006 г. общата сума на транзакциите достигна рекордните 4,7 трилиона долара.

При суаповете за кредитно неизпълнение са инвестирани до 62трилиона долара. И тогава проблемите дойдоха откъдето не се очакваше. В САЩ ипотечният пазар се срина. Печелившата формула на Дейвид Лий започна да се проваля. Хората се втурнаха да продават облигации и пазарът буквално се сринал под натиска на колосалното парично предлагане. Световната икономическа криза от 2008 г. избухна.

Съвет 2: Как Дейвид Духовни отпразнува своя рожден ден

Мегапопуленият художник Дейвид Духовни ставаизвестен след заснемането в сериите "X-Files" и "Prudish California". През 2012 г. на 7 август художникът отбеляза 52-ия си рожден ден. Но това е кой в ​​този ден прави компанията на Дейвид Духовни - остава мистерия.

Както отбеляза Рождество на Дейвид Духовни
Актьорът е роден на 7 август 1960 г. в Ню Йорк, вбедно семейство. Благодарение на способностите си, Духовни получи специална стипендия и завърши в едно от най-престижните училища в Америка, където също беше обучен и Джон Кенеди младши. Както много художници от начинаещи, Дейвид Духовни започва своята кариера с реклама. През 1987 г. той участва в реклама, която рекламира бира. Дебют във филма е епизод във филма "Business Woman". Ролята на специалния агент на ФБР Фокс Мълдър в "X-Files" го направи суперзвезда. Дейвид Духовни е собственик на два Златни глобуса. А през 1996 г., според списание "People", актьорът е признат за един от най-красивите хора на планетата. Дейвид Духовни е женен за актрисата Чай Леоне, те имат две деца. Син - Кид Милър и дъщеря - Мадлин Уест. Поради свръхсексуалността на актьора и честите промени, семейният живот на Dukhovny не беше зададен. Двамата се разделиха няколко пъти и отново се примириха. Dukhovny дори преминава курс на лечение от хиперсексуалност в една от частните клиники. Но от края на 2011 г. Дейвид и Тае живеят отделно. Обикновено Давид Духовни празнува рождения си ден със семейството си. През 2012 г., на 15 юни, той беше 10-годишен син на актьора - Kid Miller. И 17 юни в Съединените щати празнуват Деня на бащата. Дейвид Духовни комбинира тези две празненства и отива със сина си на плажа. Там те се забавляваха, къпеха се, играеха топки. Но това остава загадка, с която самият Давид Духовски отпразнува 52-ия си рожден ден. Въпреки че художникът официално не обяви развода си от Чай Леоне, двойката се раздели. Малко вероятно е да се съберат отново за малък семеен празник. Журналистите говорят за романа на Дейвид Духовни с Джилиън Андерсън, изпълнител на ролята на Дана Скъли в "Файловете X". Актьорите познават почти двадесет години - от 1993 г. насам. Понякога се случват слухове за романа, но те не са потвърдени по никакъв начин. Този път медиите съобщиха за движението Джилиън Андерсън, заедно с две от децата си в къщата на Духовни в Лос Анджелис. Ако е така, тогава художничката отпразнува 52-ия си рожден ден с нов любим.

Съвет 3: Как Дейвид Копърфийлд направи статуята на свободата да изчезне

Статуята на свободата е знак за Америка и един от тяхнай-известните паметници на континента. Статуята винаги е привличала вниманието по височина, размер, тегло, монументалност. Следователно фокусът с изчезването й, който Дейвид Копърфийлд направи, все още не дава почивка на много хора.

Как Дейвид Копърфийлд направи Статуята на свободата да изчезне
Всъщност Копърфилд, принуденняколко минути, за да изчезне статуята на Свободата, беше само изпълнител. Фокусът е направен от известния дизайнер на илюзиите Джим Щайнмайер и той осъзна само веднъж - Копърфилд. Този най-известен трик на илюзиониста беше изпълнен пред очите на много възхитени наблюдатели.

нощ

Трикът беше направен през нощта по някаква причина. Преди паметника на свободата бяха построени две кули. Статуята е ярко осветена, така че дори на радара е възможно да се различи марката от нея. Мониторите на пулсиращите радари бяха показани големи, така че зрителите нямаха никакви съмнения, че точно те - прецизни и безпристрастни инструменти - ще бъдат отговорни за присъствието на статуята на пиедестала, независимо от магьосника.

И тогава ...

На кулите vzdergivaetsya бяло платно, а след товаТе слизат и учудната публика вижда: статуята е изчезнала. Единственото, което наблюдателите успя да разгледа, беше осветлението, останало от паметника. Радарите изскърцаха празни екрани от монитори, пулсиращата марка на статуята също изчезна. Няма обект. След това се повтаря манипулацията с материята и статуята се появява пред публиката.

Решението

Тайната на илюзията е, че когатъканта се повдига, като същевременно цялото осветление осветява паметника изчезва и заедно с него силуетът на статуята изчезва, тъй като няма други източници на осветление.
Появата на празен пиедестал е невярна, имитация.
Някои обаче се придържат към друга точкаизглед. Те вярват, че изчезването на статуята е добре познат илюзионист, постигнат не само чрез изключване на осветлението, но и чрез банално редактиране на видео. Някой смята, че всичко това е само измама. Те потвърждават това с факта, че видеото променя броя на светлините, които осветяват статуята, има единадесет от тях, въпреки че в действителност има десет от тях. Също така в полза на тази версия е осветлението на короната с ярки бели светлини, въпреки че в действителност тя е осветена от синя светлина. А силните аплодисменти на малка група зрители изглеждат леко неестествени. Това отново потвърждава, че това може да бъде само изявление с добра игра на актьори, майсторска употреба на осветление и редактиране на видео.
Дейвид Копърфийлд въведе името си в историята като създател на зашеметяващата и най-известната каскада.
Във всеки случай Статуята на свободата не можешеизчезват от мястото му, няма смисъл да спорим, защото Дейвид не е магьосник и със сигурност не е велик инженер, който да премести паметника за кратко време. Тази илюзия прослави името му в продължение на много години, за да накара целият свят да говори за него и неговите способности. Дейвид Копърфийлд въведе името си в историята като създател на зашеметяващата и най-известната каскада.

Съвет 4: Може ли крадецът да се покае и да спре кражбата?

На пръв поглед кражбата не изглежда ужаснаакт: разбира се, че е неприятно да загубите собственост или пари, но нещата могат да бъдат купени, спечелените пари, нищо невъзможно да се направи неповторимо. И все пак се случва, че жертвите на кражбата са лишени от жизненоважно медицинско лечение, те остават без средства за съществуване - такива обстоятелства могат да потопят човек в отчаяние и дори да го принудят да се самоубие. Затова кражбата се счита не само за тежък грях във всички религии, но и за престъпление в законодателството на всички държави.

кражба
Без значение колко сериозни са били греховете на човек, докато тойжив, той винаги има възможност да очисти душата си с покаяние. Наистина искрено покаяние включва определяне да променят живота си, това не е случайно, че Спасителят е казал покаяли се грешници: "Иди и не съгрешавай вече" .Vypolnit този сбогом е трудно: привикване да живее в грях, хората са много лесни за да се върнете още по-леки престъпления - т.е. за такъв тежък грях като кражба. Тежестта на греха се определя не само от степента на вредите, причинени на другите, но и от това как той "взима в плен" душа. От тази гледна точка, "излекуван" от кражба с помощта на покаяние е много трудно.

Професионален крадец

За някои хора е кражбата"Професия", източник на поминък. Те ходят от къща на къща и ограби апартамента, или седнете в обществения транспорт и ровят из джобовете си и чанти в търсене на дамски чанти, както и обикновени хора идват при кражбата на фабрика или ofis.Szhivshis, такъв човек не може да си представи живота без него. Кръгът му на общуване е съставен от престъпници като него. В този диапазон има определени стойности на групата, а дори и един вид морален: Не крадат от себе си, без да мамиш, карти за игра с другите крадци, да не участват в политическия живот и t.d.Vorovskaya субкултура е толкова затворен, че в наказателното жаргон думата "човек "Значи само представителят на престъпния свят, всички останали не са хора, те не трябва да следват моралните принципи по отношение на тях. Съответно, всички справки човешкото лице, принадлежащо към тази субкултура, също са vorami.Chtoby професионален крадец може да се покаят, референтния лицето му да се превърне в човек, който не принадлежи към престъпния свят. Предвид противопоставянето на себе си и на социалната група на гражданите, които спазват закона, това е много малко вероятно.

Случайно препънато лице

Не винаги кражбата става професия. Такъв акт на човека може да провокира извънредни обстоятелства - безработица, глад, сериозно заболяване на любим човек, което изисква скъпо лечение. В този случай решението за извършване на кражба е дадено на човек много трудно и той не желае отново да извърши такъв акт. За съжаление, доброто намерение може да остане умишлено. Ако професионалните крадци са напълно способни да "покрият следи", престъплението на препънато лице е по-вероятно да бъде решено. Със стигмата на убеждението (особено ако срокът на лишаване от свобода не беше условен, а реален), е много трудно да си намеря работа, защото човек, който някога е осъден за кражба, никой не вярва. Безработни, оставени без средства за издръжка, има само един начин - да крадат. Вторият път, когато подобно решение е дадено по-лесно от първото, а след това нещастието следва "победения път". За да се избегне това, има благотворителни организации, които помагат на бившите затворници на работа. Най-общо, вероятността за покаяние и поправяне на случайно препънатия човек е по-висока от тази на професионален крадец. И все пак никой не може да бъде отхвърлен надеждата за покаяние - дори и най-закоравеният престъпник.

Съвет 5: Какво е рецесия?

Икономическата теория днес е по-актуална от всякога, по време на криза гражданите все повече се вслушват в въпроси на икономическите новини, при които такива като инфлация, спад, дъмпинг. Има смисъл да обясняваме някои от тях, например, какво е спад.

Какво е рецесия?
Ако разгледаме концепцията за рецесия в широкразбиране, това означава рязък спад в стопанската дейност, който може да бъде съпроводен от редица негативни последици. В тесен смисъл рецесия се разбира като положение, при което фабриките произвеждат по-малко крайни продукти, отколкото преди, което води до по-ниски печалби. Терминът "спад"Първо е използван от американцитеикономисти в период на дълбока стагнация в икономиката на държавата, когато се намали производителността на селското стопанство, дейността на търговията и други видове индустрия. Последствията от рецесията в икономиката обикновено се проявяват под формата на спад на индексите на борсите. Рецесията на една страна е пряко свързана с икономическата ситуация на друга. Например, спад в САЩ ще доведе до спад на икономическата активност в САЩдруги държави. Основните признаци на приближаването на рецесията икономисти се отнасят до увеличаване на безработицата и рязко покачване на цените на енергията. Рецесията като икономически феномен, могат да бъдат разделени в три категории: - първият вид икономическа рецесия възниква в резултат на неочаквани промени в пазарната среда. Това обикновено се случва поради избухването на въоръжен конфликт или рязко покачване на цената на природни ресурси. Основният отрицателен особеност на този вид рецесия - това е непредвидимостта на настоящата ситуация в икономиката и по-нататъшно rezultatov.- Вторият тип икономическа рецесия може да се нарече психологически и политически по същото време. Обикновено такива спад се дължи на по-ниско ниво на довериепотребители или появата на недоверие сред инвеститорите и бизнесмени. Този вид рецесия е по-малко опасен от първия, и на икономическия баланс на страната могат бързо да бъдат възстановени, ако времето за намаляване на лихвите stavki.- трети вид рецесия - е резултат от загуба на равновесие в икономиката, бързото нарастване на външния дълг и спадът в цените. Такава спад Това е опасно, защото може да се влачи в продължение на много години.

Съвет 6: Какви филми взима Дейвид Щатъм?

Джейсън Стейтъм е популярен британски актьор. През младостта си е бил спортист - играл футбол и професионално практикувал гмуркане. Във филма той дойде в края на 90-те.

В кои филми е заснет Дейвид Щатъм

Ранна кариера

Кариера, която сега започва с популярен актьорреклама. След като американската компания Томи Хилфигер покани Статъм да се яви в рекламната си кампания. Снимката на Джейсън беше толкова успешна, че се превърна в лицето на марката. Малко по-късно той забелязва Гай Ричи, който набира актьори за първия си игрален филм. Стейтъм хареса Ричи, така че това е най-бързо бе хвърлен в комедията престъпност "Две димящи дула". Въпреки факта, че картината е била приета от критиците не много положителни (Гая Ричи обвини, че той копия Куентин Тарантино), публиката бяха развълнувани от ярки, шумни истории, изпълнена с черен yumorom.Richi приятен сътрудничество с Стейтъм, така че той поканил актьора в следващия си филм, наречен "Големият джакпот". Този филм наистина "изстрелва" в световния бокс офис. Впоследствие Ричи нарича Стейтъм в следващия си филм, "Revolver", която също беше черна комедия престъпност.

Звезда на бойците

След това Джейсън Стейтъм се размърдаразлични оферти. Поради огромната му физическа форма и страстта си към бойните изкуства, Стейтъм е в състояние да изпълни повечето от опасните каскади без да включва каскадьори. Може би това е причината за неговата покана за главната роля в картината "Carrier". Занимава се с бивш военен, който превозва опасни и тайни товари, без да поставя ненужни въпроси. Това беше тази картина, която превърна Статам в истинска звезда. По-късно той се снима в още две продължения това, всеки път, когато историята се основава на това, което клиентът се опитва да замести носител. Трябва да се отбележи, че Джейсън изпълнява всички трикове (дори и най-опасните) сами. И трите филма са търговски успех и са се възползвали кариерата си (и такси) aktera.V 2007 филм, наречен "War" Statham изигра жестока агент от ФБР партньора си на снимачната площадка беше Dzhet Ли. На следващата година, Джейсън играе в научно-фантастичния трилър "Death Race", които са пуснати на компютърна игра на култ. Стейтъм играе несправедливо обвинен в убийството на съпругата на мъжа, който се дава възможност да се излезе от затвора, който печели серия от смъртоносни gonok.Silvestr Сталоун, създаване на старата школа трилър "The Expendables", Стейтъм поканени на една от главните роли. В този филм, Стейтъм играе един от наемниците, които извършват трудна задача в малък "бананова република". Джейсън изигра най-младия наемник, специализиран в бойни изкуства и ножове. Същият герой играе в продължението.