Как чрез онлайн банката да плащат комунални услуги

Как чрез онлайн банката да плащат комунални услуги

Клиентите на Sberbank могат да плащат сметки за комунални услуги исъщо така правят много други плащания, без да напускате собствения си дом. За това не се изисква нищо специално - само възможността за достъп до интернет и реквизитите за плащане.

Как чрез онлайн банката да плащат комунални услуги
Ако сте притежател на пластмасова картаСбербанк, за вас има възможност да направите голям брой разходни транзакции. За да направите това, ще трябва да свържете услугата "Мобилна банка" към нея, когато издавате карта или малко по-късно. След това ставате достъпни транзакции в услугата "Спестовна банка онлайн".

Какво трябва да работите за Sberbank Online

За да получите от компютър или друго устройство,свързан с интернет, отидете на "Sberbank Online", трябва да получите ID - идентификационен номер и парола. Това може да се направи на специални терминали или просто чрез използване на телефон, като се изпрати SMS-request. Паролата ще бъде посочена в съобщението за отговор. С помощта на получения идентификационен номер и парола трябва да сте оторизирани в секцията "Sberbank Online", като посочите постоянна парола и идентификатор. Паролата ще продължи да се използва за оторизация в системата, така че трябва да се помни. Като използвате услугата за първи път, конфигурирайте профила. Можете да персонализирате профила, интерфейса и личните си данни в зависимост от предпочитанията си. Също така е възможно да се правят шаблони за редовно извършвани плащания, за да не се въвеждат подробности всеки път.

Настройване на плащанията

В раздела "Депозити и фактури" изберете "Моитешаблони ". След като създадете шаблон за плащане за комунални услуги, ще го използвате, без да въвеждате отново данните. Отваряйки страницата "Всички депозити и сметки", можете да видите тези, които са отворени в Sberbank. Изберете тази, на която е възможно да извършите операция по разход, и отидете на страницата. Ще видите наличните операции сега - сред тях ще има връзка за плащане на комунални услуги. Следвайте тази връзка. Формулярът, който трябва да бъде попълнен, се отваря. Ще трябва да въведете реквизитите, които можете да намерите в управляващата организация или от разписка, извадена от пощенската кутия. След като данните бъдат въведени в съответните полета, въведете сумата и потвърдете плащането. Може да бъдете помолени да въведете временна парола. Тя ще бъде изпратена от банката в SMS към телефонния номер, който сте посочили при направата на картата. Когато потвърдите плащането, банката ще я публикува и ще ви уведоми чрез съобщение. Квитанцията, която сте запазили, може да бъде запазена като шаблон. Когато в бъдеще ще трябва да платите отново комунални услуги, всичко ще бъде много по-лесно. Просто отидете в раздела "Моите шаблони", изберете желаната, въведете сумата и извършете плащане. Ако е необходимо, можете да запазите платената разписка и да я отпечатате.