Където е възможно да се инвестират пари, да работят и да донесат доходи

Където е възможно да се инвестират пари, да работят и да донесат доходи

Парите са като жив организъм. Ако не показват активност, те няма да работят - те изчезват, отслабват, смазват. С други думи, ако парите не са инвестирани, рано или късно те ще бъдат изядени от инфлацията.

Където е възможно да се инвестират пари, да работят и да донесат доходи
Финансово грамотен човек знае, че е свободенПарите не трябва да лежи мъртъв товар. В противен случай, те постепенно ще загубят стойност (обикновено, колкото по-дълго са парите, толкова повече те губят в цената). С други думи, в една година със същата сума можете да си купите по-малко стоки и вече uslug.Poetomu честно спечелените пари е по-добре да се държи далеч от дома (особено ако те представляват значителна сума), както и в различни финансови инструменти, които не само ще ви спести капитал, но дори да донесе определен доход.

Банкови депозити

Може би най-простите и достъпни (включителноза разбиране) вида на депозитите. За да отворите депозит не е необходимо да имат задълбочени познания в областта на икономиката и финансите, просто отидете в банката (доброто, сега дори и в малките градове има банкови клонове), за изпълнение на договора и парите депозит в schet.Obychno спестявания в различни условия на вноските банки значително се различават всеки от тях има няколко вида депозити, така че клиентът може да избере най-подходящия. По-добре е, ако лихвата по депозита няма да бъде по-ниска от ставката за рефинансиране (тя също може да бъде изяснено в банков клон), а след това парите на клиента ще бъде най-малко да се спаси. Обикновено банки предлагат между 6% и 11% годишно, а по-големите срока на депозита, по-голямата лихвения процент по nemu.Klienty може да отвори депозити в рубли, щатски долари и / или евро. Някои банки също така дават възможност за отваряне метални депозити (сребро, злато, платина); в този случай собственикът на профила получава печалба от повишаващите се цени на благородни метали, но това не е гарантирано, тъй като цените на металите са ponizitsya.Rekomenduetsya и правят депозити в няколко добре известни банки. В крайна сметка, нито една банка не е в безопасност от разруха, но банките не фалират всички наведнъж, и на първо място се направи най-малките. За още по-голяма безопасност на депозити банки трябва да използват услугите, които са включени в схемата за гарантиране на влоговете в състояние, което позволява в случай на проблеми във финансовата институция, за да върне на клиента сумата на приноса му за 700 000 рубли (една банка) .От предимствата на метода е възможно да се отбележи, гарантирана норма на възвръщаемост, лекота на употреба и достъпност (можете да намерите на видовете депозитни сметки от 1000 рубли) .От недостатъците подчертаха ниска норма на възвръщаемост (което, между другото, ще бъде достатъчно, за да спаси парите, спечелени) и малък процент, и т.н. и предсрочно прекратяване на договора (ако клиентът спешно се нуждаят от пари).

Недвижими имоти

Ако имате достатъчно голяма сума пари,тогава можете да закупите недвижима собственост, да я отдадете под наем и след това да получавате постоянно пасивен доход. Ако притежавате недвижимите имоти не е в малък град криза, то е вероятно от година на година ще добави към цената. И след известно време можете също така да продадете изгодно обекта си. Предимствата на метода: стабилен редовен доход и надеждност на инвестициите Недостатъци: голям праг за влизане.

Инвестиционен фонд за дялове (UIF)

Инвеститорите доброволно инвестират във взаимния фонд сцелта на печалбата. Фондът се управлява от управляващо дружество, което инвестира в различни фондови инструменти (акции, облигации и др.). За парите на акционерите получават акции, взаимни фондове, а ако парите се инвестират ефективно, цената на всяка единица uvelichivaetsya.Upravlyayuschaya компания получава възнаграждение в размер на няколко процента годишно върху приноса на всеки акционер. взаимните фондове за добивите не са гарантирани, както и висок добив взаимен фонд в миналото не осигурява високата си доходност взаимни фондове buduschem.Razlichayut: - отворени, клиентът, който може да си разменят акции срещу парични средства по всяко работа den.- интервал, за погасяване на дела, в които е възможно само в редовни интервали vremeni.- затворени, обмяна на парите си на карта, можете само след дейността PIFa.Plyusy методи: минимална първоначална такса в размер на няколко хиляди, от страна на вложителя не изискват специални финансови познания, както и опаковката ION активите си, можете да изберете PIF с подходящо съотношение риск / възвращаемост, е възможно да се получи висок метод dohod.Minusy: рискови инвестиции, освен вас не може да влияе точно там, където управляващото дружество инвестира си dengi.Raznovidnostyu взаимен фонд може да се разглежда като взаимен фонд банковото управление (OFBU) е един и същ фонд като ФЛП, но то не се управлява от управляващото дружество, а от банката.

Валутен пазар (форекс)

Дейностите във Форекс не са инвестиции идори не бизнес, противно на мнението на много валутни търговци. Би било по-добре да го наречем спекулации (купуват по-евтини, продават по-скъпо) Основното нещо предимство на играта на валутния пазар е огромен възможно добив, което обикновено се постига чрез използване на високо ливъридж. Доходността може да достигне стотици проценти годишно. На практика обаче е много трудно да се получи нещо подобно. В крайна сметка, благодарение на всички същото влияние от загуба на всички пари, инвестирани, защото изведнъж се развива в посока, обратна на курса също е много благоприятна legko.Dannaya обхват само за професионалисти с добри икономически и финансови познания, освен всичко останало, и много стабилна емоционално. Въпреки че, благодарение на маркетинговите трикове на многобройни форекс центрове, общото мнение сред населението е, че е много лесно да се правят пари с помощта на валутната търговия. Ето защо начинаещи на валутния тълпата идват, губят парите си (или по-скоро, дай занимаващи центрове, им осигурява достъп до валутния пазар) и след първата голяма поражение ако не не vozvraschayutsya.Sovsem на ръка, за начинаещи, както и факта, че Форекс в Русия не контролира от закони, следователно, в случай на проблем търси защита на правата им вероятно ще бъде да не се отбележи, че komu.Takzhe много офиси предлагат оферта с много малко количество (300 рубли). На пазара на недвижими обмен с няма да бъдат допуснати като смешна сума на клиента - има сделки в размер на най-малко стотици хиляди долари. Това означава, че ако инвестирате дори няколко десетки хиляди рубли в сделка, в действителност тези пари не отиват на реалния пазар. Вашите средства не оставят дори границите на валутния кабинет, в който сте ги донесли. Всички клиенти на Форекс офис сключват с други клиенти. За това понякога forex офисите се наричат ​​"кухни". Така че, ако все пак искате да се пробвате на валутния пазар - имате нужда от много пари, много голям и отдавна известен Форекс бюро, които се търгуват между множество клиенти. Начин предимства: способността да се реализира печалба в стотиците процента годишно, много малко количество метод vlozheniy.Minusy: висока степен на вероятност от загуба на вложените средства, особено непрофесионалист в тази област, които, освен това, не се контролира от законите на Руската федерация.

Борсов пазар (акции)

Инвестиции в акции на местни и чуждестраннипредприятия - един от най-печелившите видове инвестиции, но също така и един от най-рисковите. Рискът е неблагоприятен за притежателя на промяна в цената на акцията. Клиентът купува акции, вярвайки, че в бъдеще цената им ще се увеличи и той ще може да продава тези акции на по-висока цена. Въпреки това, цените на акциите на фондовата борса да подлежат на ежедневни колебания, те могат не само да растат, но и за разлика от padat.V на валутния пазар, на фондовия пазар (където сделки с акции), регулирани от законодателството на Русия. Въпреки това, към собствените си купува-продава акции, вие също трябва да има опит, за да се правят точни прогнози за bumag.Obychno минимално количество курсове, които искате да добавите в профила си за търга е 10 000 рубли; Въпреки това, някои руски брокери (Алфа банка, KIT Finance) такива ограничения Не imeetsya.Plyusy метод: способността да се реализира печалба в размер на десетки до стотици процента годишно, възможността да избирате от голям брой акции, както и за разработване на инвестиционни стратегии от краткосрочен спекулативен да Минусите на метода: трябва да имате специални знания в областта на финансите, икономиката, управлението на инвестициите и да следвате пазара.