Какво представлява подаръчна банкова карта и нейните функции

Какво представлява подаръчна банкова карта и нейните функции

Необикновеният подарък може да бъде предплатена банкова карта.

Какво представлява подаръчна банкова карта и нейните функции

Подаръчна или предплатена банкова карта -това е банкова карта на платежната система MasterCard и VISA, която има определена номинална стойност, която трябва да бъде платена при закупуване на карта в офиса на банката.

Номиналната стойност на картата за подарък може да бъде от 1000 до15000 рубли. При закупуването на такава карта се заплаща комисионна от 20 до 500 рубли. Тези опции зависят от банката, в която искате да закупите картата.

Предплатената карта може да бъде уредена само в брой, не е възможно да се изтегли и попълни баланса на картата.

Банковата карта за подарък може да бъде закупена в офиса или поръчана чрез официалния уебсайт на банката.

Предимството на такива карти е бързотоклирънс; за покупката не се изискват документи за самоличност, както и откриването на допълнителни сметки; картата не е регистрирана, което дава възможност да се предостави на трета страна; липса на ПИН-код; наличност на опаковка за подаръци.

Този тип карти е валиден само за една година, останалата част от картата може да бъде намерена само чрез обаждане на горещата линия на банката.

Дизайнът на картата може да бъде избран по стандарт, но може да бъде поръчан с индивидуален дизайн, но в този случай ще отнеме няколко дни, за да се получи картата.