Какво е данъчен кредит при закупуване на апартамент?

Какво е данъчен кредит при закупуване на апартамент?

Да се ​​стимулират гражданите да подобрят жилищното настаняванеусловия и за официална заетост по законодателството се установява приспадането при покупка на апартамент или друго жилище. Значението на ползата е, че собственикът може да върне част от парите, изразходвани за покупката.

Какво е данъчен кредит при закупуване на апартамент?

Кой е данъчно приспадаем при закупуване на апартамент?

Право на получаване на приспадане на собственоствъзниква при придобиването на апартаменти за собствените си пари или ипотека, тъй като тук можете да включите разходите за отстраняване на апартамента, ако тя е била закупена от строителя на "голите стени" приспадане .Such могат да бъдат използвани само веднъж в живота, и има право да избере обект на недвижими имоти за получаване на обезщетения. Размерът на намалението е от първостепенно значение, през 2014 г. е 2 милиона рубли, което е с голям данък общ доход сума връщане poluchitsya.Pravo да не получавате такива субсидии от държавата има само един собственик на имот, при условие, че плащането за апартамента направи лично. Продавачът не може да бъдат свързани помежду си с купувача, изключени приспадането при закупуване на жилище съпрузи, братя и сестри, родители, работодатели и prochih.Vse документи, свързани с имота, трябва да е налице и в отлично състояние, тъй като копието ще бъдат предоставени на данъка проверка и внимателно проверени. Ако грешки, изтривания, неточности в приспадането може да бъде отказано.

Процес на документация

За тези, които попадат под това приспадане, защотовръщането на парите ще се нуждаят от следния пакет от документи. Ако цената, платена за апартамент незабавно, без кредит: - декларация за 3-NDFL- pasport- справка 2-PIT за изминалата година с договор, потвърждаващ покупката на покупка на жилища и продажба апартамента- документи (платежни нареждания, разписки) - удостоверение за регистрация на правата sobstvennosti- доклад приемане апартамента- INNEsli ще се върне лихви по ипотеки е допълнително условие: договор за заем, удостоверение за платените лихви през годината (това може да отнеме в обслужващата банка), платежни документи за кредит platezham.Vozvrat про се намира на два етапа. Първата е подготовката на декларация 3-NDFL и подкрепящи документи. Данъчната служба внася декларация, копия на всички гореспоменати документи са приложени към нея. Оригиналите също трябва да се съхраняват за проверка от инспектора. Желателно е да имате две копия от Декларацията на втория печат допускане и след това да остави у дома. Крайният срок за подаване на декларацията е веднъж годишно до 30 април. Помислете за искането за приспадане и проверка на декларацията ще бъде три месеца, а след това данъкът ще otvet.Vtoroy етап. Ако бъде одобрен, отчета за остатък написани на установената форма и към него копие от банкови данни, които по-късно ще се прехвърлят средства.