Как да теглите пари от картата

Как да теглите пари от картата

Пластмасовите карти се превърнаха в незаменим атрибутсъвременния живот на равна нога с мобилни телефони и интернет. Разбира се, за да запази парите на картата е много по-лесно и по-безопасно, отколкото с традиционните портфейли и портмонета, но по какъв начин номерата на сметката могат да бъдат превърнати в пари в брой?

Как да теглите пари от картата

инструкция

1

Има няколко начина за изтегляне на парибанкова карта. Най-популярният начин е да теглите пари от банкомат. Имайте предвид, че е най-добре да теглите пари от банкомат, принадлежащ на банката, която ви е дала картата. В противен случай, бъдете готови за комисионни за проверка на салдото и осребряването на средствата. Някои банки обаче обединяват мрежите си за УВД, така че можете да теглите пари без комисиони във всички банкомати на такава мрежа.

2

Също така, картата може да бъде платена в магазини,оборудвани с банкови терминали за безкасово плащане. В зависимост от вида на картата (с магнитна лента или чип), ще трябва или да въведете ПИН код, или да оставите своя подпис върху касовата бележка. При плащане с карта не се начислява комисионна, но някои банки редовно организират стимулиращи действия за клиенти, които плащат карти.

3

С помощта на банкова карта можете да направитепокупки чрез интернет. Безплатеното онлайн плащане поддържа много услуги: от доставката на пица до авиокомпанията. Човек трябва да бъде много внимателен и предпазлив при отчитането на данните от пластмасовата карта в интернет, тъй като има възможност да стане жертва на измама.

4

В допълнение, средствата от банкова карта могат да бъдатпрехвърляне към електронен портфейл или друга пластмасова карта или банкова сметка. Естествено, за това е необходимо да знаете подробностите за адресата и неговата банка, които обаче могат да бъдат намерени на официалния уебсайт на банката.