Как правилно да правите измервания и да разберете размера на дрехите си

Как правилно да правите измервания и да разберете размера на дрехите си


По време на разходки в магазините и бутиците честовъзниква въпросът как да знаете размера на дрехите си. Проблемът се усложнява от факта, че има няколко вида измерени мрежи. Това значително усложнява процеса на избор на дрехи.Как правилно да правите измервания и да разберете размера на дрехите си


Ще ви трябва  • - Асистент;
  • - лента от сантиметри;
  • - владетел или прав стик.


инструкция


1


За правилното премахване на измерванията трябва да носитебельо. В екстремни случаи можете да правите измервания в лека тениска и шорти. За да бъдат точните измервания, трябва да се изправите прави и да разперете раменете си. Ръцете трябва да бъдат свалени.


2


За да измерите обиколката на гърдите, трябва да прекарате една сантиметрова лента върху най-изявените части на гръдния кош, под мишниците и на гърба - точно над нивото на аксилата.


3


Измерването на талията е най-лесно: откриваме естествената линия на талията и я измерваме.


4


За да се определи обиколката на бедрата, лентата се нуждаеподдържайте строго хоризонтално. Тя трябва да премине през най-важните части. Една лента от сантиметър отпред трябва да изпъква до нивото на корема. За да бъдем точни, достатъчно е да вземем всяка права пръчка или владетел. Основното е, че дължината му е по-дълга от дължината на корема до началото на бедрото. Сега го спускаме вертикално на нивото на корема и надолу. По това време правим измервания, като вземаме предвид разстоянието до пръта.


5


Сега огънете малко рамо в лакътя и измерите дължината от средата на шията до китката, минаваща през лакътя. Това ще бъде дължината на ръкава.


6


За да измерите страничната дължина на панталона, която трябва да построителента от началото на тазобедрената кост от външната страна до пода. Друг начин е да се измери дължината на панталоните, които ви пасват перфектно. Но не забравяйте, че тук коланът не е взет под внимание.


7


Въз основа на получените резултати определяме нашия размер,сравнявайки данните с таблицата. За блузи, якета, рокли и туники има една маса, при която важните параметри са гръдната обиколка, талията, бедрата и дължината на ръкава.

8


И за поли и шорти, основните параметри ще бъдат обиколката на бедрата и талията. За панталоните също е важно да знаете дължината.