Как да се примирите с комплименти

Как да се примирите с комплиментиНай-лесният начин да изразите съчувствието си е чрезкомплимент. Основното е, че трябва да е от значение: не е твърде вулгарен, подходящ за ситуацията и, разбира се, ненатрапчив. Правилно изпрати комплимент, може да си организира почти всеки човек и да го приспособи към положителна комуникация.

Изкуството на комплимента


инструкция

1


Определете за себе си какво искате да направитекомплимент на лицето, което ви интересува. Това не трябва да е дума. А комплимент може да бъде поглед, усмивка или нещо осезаемо, например, цветя. Помислете предварително кои са обстоятелствата и как ще бъде представен комплиментът.

2


Бъдете внимателни. Помислете дали вниманието ви няма да навреди на онзи, на когото е предназначен комплиментът. Неподходяща ситуация или лошо настроение на човек може да не е съвсем удобно и да предотврати правилното възприемане на похвала или комплимент. Опитайте се да направите комплимент не на самия човек, а на неговите уникални качества, които сте харесали. Такива комплименти се възприемат много по-меки и в случай на неуспешен опит вероятността за изглаждане на лошо впечатление е много по-висока.

3


Когато се занимавате с човек,какви качества той сам идентифицира в себе си и с какво се гордее. Ако надлежно разберете подробностите за това, което смята за ценно, тогава такъв комплимент ще бъде безценен в очите му. Бъдете искрени. Комплиментът от чисто сърце е много по-ценен от запомнените фрази. Вашият избран ще забележи разликата между лъжата и незаинтересованата искреност, в полза на искреността. Ако знаете човек добре и сте приятелски настроени към него, тогава можете да дадете свобода на фантазията и творчеството, ще бъде оценено като всичко уникално в този свят.

4


Почитайте уменията. Колкото повече правите комплименти и репетират, толкова по-добре ще станат те. Можете да гледате само на човек, за да видите какво трябва да бъде подчертано и внимателно. Това е много важна грамотност на речта и изграждането на предложения за комплимент. Не се опитвайте да го украсявате колкото е възможно повече, като по този начин претоварвате с множество завои и излишни емоции. Един индивидуално подбран кратък комплимент, казал искрено, ще се захване и привлича вниманието.

5


Необходимо е да се разграничат комплиментите на личността и бизнесахарактер. Компенсацията от бизнес характер трябва да бъде малко резервирана и насочена към бизнес качествата на човек, докато личната, напротив, може да бъде емоционална и чувствена.

6


Бъдете готови да чуете комплимент иако има такива, вземете с достойнство. Накратко благодари на събеседника, като по този начин го уважава. Гледайте израженията на лицето си. Препоръчително е да имате любезен израз по време на комплимент. Усмихни се и бъди учтив.