Съвет 1: Защо близките роднини не могат да се женят

Съвет 1: Защо близките роднини не могат да се женятБракът между местни хора отдавна ее виновен. Инцест или кръвосмешение - проблемът, повдигнат в много писания, като Библията и Корана. Историята познава само малък брой племена, които култивират чистотата на семейството и се женят за близките си, но тези племена са изчезнали или са на ръба на дегенерация.

Защо близките роднини не могат да се женят

В допълнение към нарушаването на религиозни, културни исоциални и етични норми и правила, които задължават хората да се запази чистотата на кръвно родство, родствен съюзи са огромен брой медицински проблеми, което води до пълна дегенерация на вида, свързани с генетични промени.

История на дегенерацията

Желанието да се противопоставят на забранените връзкисе наблюдава в много народи от древността: германците, австралийците, индианците, китайците и дори древните гърци прибягваха до различни трикове, които допринесоха за изкореняването на грешните съюзи. Има случаи, когато децата са били насилствено отделени от родителите си, ръководени от най-добрите намерения. В римското и католическото право кръвосмешението е смятано за връзки, чиято линия на родство може да бъде проследена до коляното, създадено от църквата, е забранено да се ожени за половината братя и сестри, преки роднини.
Кръщението също се счита за влизане в обединението на духовните роднини.
В древна Германия подобни действия бяха наказанинаказателно право и включва всички бракове между роднини на възходяща и низходяща линия. Франция от 17-и век затваря очите на този вид съюз, наказвайки само опитите за почитане на непълнолетни. В Русия, родствен бракове обеща изгнание в Сибир, затвор или лишаване от свобода в манастира, много страни в Америка днес не признава законността на брака дори на братовчеди, на законите на страната, наложени глоби и наказания с лишаване от свобода. В Русия и днес е забранено да влизат и регистрират бракове между близки роднини.

Последици от кръвосмешение

Смята се, че кръвосмешението води до сериознизаболявания, предавани по наследство. Глухотата, слепотата, различните форми на грозота, генетичните аномалии и психичните разстройства са резултат от брака на кръвни роднини. Децата с увреждания често са по-склонни да се раждат от близки роднини, които са сключили брачни отношения.
Древен Египет, например, той забранил на тези съюзи да бракове между близки роднини, и прибягва племена инките.
Многобройни проучвания не са потвърдили директнотовръзката между откриваеми аномалии деца и близки роднини на родителите си на, обаче, в последно време отворени и обнародват законите на Мендел генетика доказали, че всички генетични промени и латентно заболяване е по-вероятно да се покаже и предават наследството от брака роднини. Смята се, че вредният рецесивен ген може да доведе до пълна дегенерация на конкретен потомствени линии, да я направи не е осъществимо. Смята се, че кръвосмешението, което е в резултат на брак между роднини днес - заболяване на населението, свързано с обществено опасна група, лошото, обаче, както показва практиката, такива нарушения не са рядкост, а представителите на висшите слоеве на обществото.
Съвет 2: Защо браковете между близки роднини са забранениБракът между близки роднини, наречен кръвосмешение или кръвосмешение, е забранен във всички държави и осъден във всички култури като един от най-отвратителните действия.

Едип - древен гръцки герой, наказан за близък бракСтарогръцки мит за Едип, Карело-Финландскилегенда на Kullervo - във всички тези истории кръвосмешение се появява като голям грях, носи проклятието, а понякога и не само на грешника себе си, но и на другите. Прави впечатление, че кръвосмешението не е бил в съзнание и за двата знака - Едип не знаеше, че майка му Йокаста Kullervo знаеше, че slyubitsya със сестра си - но това не спасява никого от равносметката.

Съвременната забрана на тясно свързани бракове

Забраната на кръвосмешението в съвременния святсе основава на генетични данни.В дефектните гени, които носят глухота, слепота, кистозна фиброза и други вродени патологии, в повечето случаи са рецесивни. С други думи, за да се прояви такъв ген, той трябва да бъде наследен от двамата родители. В противен случай, човек е роден носител на генетичен дефект, но не и на пациент. В семейство, където има дефектен ген, всички хора са негови носители. Ако мъж и жена от такова семейство се оженят, вероятността дете с двоен дефектен ген се увеличава драстично. Несъмнено дори при обикновени бракове се случва, че има два носителя на дефектен ген, но вероятността от такова събитие е незначителна. По този начин забраната на тясно свързани бракове помага да се предотврати наследяването на генетични патологии.

Древната забрана за кръвосмешение

Разбира се, древните хора не знаеха нищо за генитеи хромозоми, въпреки това съществува забраната за брак с роднини. Това напомня не само вече споменатите ужасните митологичните предания, но и народни приказки, където героят винаги отива за булката "в царството на Далечното." Първоначално става въпрос за територията, в която живее извънземното семейство - по рода си булката не може да бъде избрана. Този обичай е наречен екзогъм. Като парадоксално, както може да изглежда, екзогмата не предпазва от тясно свързани връзки. Ако два вида живеят в относителна близост един до друг, в продължение на много години, редовно обменят булки, представителят на друг вид може да обясни братовчед на мъжа, както и отношенията с момичето на собствения си вид може да бъде доста далечна (в съвременния свят такива роднини не могат да знаят дори и аристократите), древната екзогамия преследва много различни цели. Тя е разработена така, че да изключва борбата заради жените в общността на кланове. От друга страна, екзогамия спомогна за изграждането на приятелските отношения между клановете, преодолял първоначалното отделяне на древния вид - защото там не е екзогамия srazu.Pervonachalno древната племенна общност е затворена система, с други видове хора предпочитат да не се справят. Това беше епохата на ендогамията - вътрешно брака. Споменът за него също се запазва във фолклора и епохата. Например, дъщеря на библейския герой Лот влезе в близост с бащата - и не напаст от небето, за тях това не разбере, напротив, техните синове, замислен като неестествен начин, пораждат два plemenam.K дегенерация ендогамия не води, като жена от вид, не винаги е роден или дори братовчед. Но в по-късен период обичая на ендогамия, оставайки "в горния власт", тя се превръща в брак между братя и сестри. Това беше направено, например, египетските фараони - нещо като "живи богове" не е трябвало да стане, свързани с всеки такъв обичай kem.Otdalenny ехо може да се наблюдава в някои от най-аристократичните семейства по-късни времена, когато през 19-ти век. традицията на бракосъчетанията се запазва.

Съвет 3: Какво е отворен бракАко преди поне век в обществотобрак се счита за нещо свещено, че в съвременния свят е много по-лесно морал. Сексуалната революция е свършила своята работа. Ето защо фраза като "отворен брак" не е изненада.

Какво е отворен бракПравен аспект на проблема

Бракът се регулира от регламентите. На първо място, тя засяга имуществени и правни отношения. Сексуалните отношения не са включени тук, както и в зависимост от различни социални и религиозна принадлежност, подходът към него, може да варира в различните kulturah.Imenno така казват двойката живее в един отворен брак: техният съюз е официално регистрирана, те съвместно вземат решение за ежедневните проблеми , родителство, умножение на частната собственост, но има много нюанси, които са личен въпрос. Включването на сексуални отношения от страна на страната. Всъщност този тип взаимоотношения не може да се нарече ново. Това често се случва преди много векове, особено сред богатите слоеве naselenieya обществени фондации принудени да избират партньор в живота сред хората на неговия кръг. Тези съпрузи са живели заедно, придружаващи всеки друг на публични събития, са имали деца, но освен това, всеки един от тях имаше свой личен живот. Основното е, че всеки от тях трябва да се чувства възможно най-удобно.

Психологическият аспект

Някои първоначално се стремят да се отворятвзаимоотношения, други стигат до това в процеса на семейния живот. Това поведение се обяснява с желанието да се запази неприкосновеността на личния живот, личното пространство, но в същото време има семейство и деца. В допълнение, според привържениците на отворен брак е много по-лесно да се изгради живота си с един и същ човек, като си позволил някои свободи от страна, отколкото всеки път да се разведе и да влезе в една нова връзка, въз основа на каноните на лоялност. Това е просто начин за това е, че всеки избира за sebya.V съвременното общество често в открити бракове вземат заможни хора, бизнесмени, буржоазията. Има такива двойки сред звездите на шоубизнеса. Най-ярък пример може да се нарече брак на актриса Моника Белучи и Венсан Касел, Gvinet Peltrou и Крис Martinom.Est семейство, че определен период на преход към връзката на отворен тип брак. Умората се засяга един друг, има конфликти и скандали, така че семейният съвет решава да живее отделно за известно време. Все пак е по-добре, отколкото да се разведете, без да имате време да го помислите. Според редица психолози такава почивка ще ви помогне да разберете себе си и да разберете дали наистина искате да продължите да живеете заедно или по-добре да се разделите завинаги.