Съвет 1: Как да отворите приют за бездомни животни

Съвет 1: Как да отворите приют за бездомни животни


Приют за животни е място, където да се пазибездомни, изгубени или изоставени животни, предимно котки и кучета. В подслона им се предоставят ветеринарни грижи, грижи се за животното (храна, напитка), търсят нови собственици или ново местообитание. За да създадете собствен подслон, ще ви е необходим приятелски екип, стая за подслон и спонсори, които ще ви помогнат да осигурите подслон с всичко, от което се нуждаете.Как да отворите приют за бездомни животни


Ще ви трябва  • - настаняване за подслон;
  • - персонал за работа в приюта;
  • - материал за оборудването на клетките;
  • - фуражи за животни;
  • - средства за грижи за животни;
  • - лекарства.


инструкция


1


Съберете екипа, който ще работи заеднос вас и да ви помогне да организирате подслона. Всеки трябва да изпълнява своя дълг и да отговаря за конкретен въпрос. Служителите трябва да могат да се грижат за животните и да ги обичат. Необходимо е да има опитен служител или ветеринарен лекар, който да наблюдава постоянно състоянието на животните, ако е необходимо, да ги достави на ветеринарна клиника.


2


Свържете се с администрацията на Вашия район в отдела за работа с общностни организации. Там ще бъдете подканени как да регистрирате правилно организацията.


3


Намерете място, където можете да организирате подслон. Сградата или помещенията за подслон трябва да осигуряват на животните защита и нормални условия на живот, да имат канализация и водоснабдяване.


4


Оборудвайте помещенията с волиери, купувайте фуражи,лекарства, средства за грижа за животните. Това ще изисква пари. Трябва да се търсят спонсори, които биха могли да помогнат в сиропиталището на регулярна основа. Клетките трябва да са вентилирани или вентилирани, разполагат с достатъчен размер за местообитанието на животното, се нагрява по време на студения сезон. Стаята трябва да се почиства и дезинфекцира редовно. Животните трябва да бъдат държани в единични клетки, за да направи по-лесно да следите на тяхното здраве, както и за предотвратяване на разпространението на инфекции. Ако това не е възможно, и животните да се държат в продължение на няколко, трябва да се спазват следните правила: Да не се държи в клетка на животни от един и същи пол, а не да се съберат кучета и котки болни животни да пазят отделно от здравите и да изолират от останалата част на агресивни животни. Когато съдържанието в една стая с няколко животни всеки трябва да бъде достатъчно пространство, за да правилно да се изправи, да ляга, обърни се и седни.


5


За всяко животно, което влиза в приюта, ще трябва да попълните стандартен формуляр, който описва животното, здравословното състояние, осигуряването на медицинска помощ и настаняване в приют.Съвет 2: Домът за сираци е подслон за изоставени деца или затвор?


Децата, които са лишени от родителите си обикновено са обесенимарка - "сиропиталище". Това означава, че в обществото такива хора се разглеждат със съжаление и страх, без да вярват, че наистина могат да постигнат нещо в живота. Независимо дали е шега - на статистиката около 40% (!) Завършилите детски домове в Русия се издига по наказателен път. От друга страна, има и детски домове, в които децата почти са заобиколени от майчинство грижи и грижи.Дали сиропиталището е подслон за изоставени деца или затвор?


Мамо, какво ще направя?

Причини за детето да влезе в детекъща, може да бъде голямо разнообразие. Някои родители умряха, мнозинството от тях - лишени от родителски права за пиене или малтретиране, някои просто отказаха. Задачата на държавата, с която се справя с различна степен на успех, е постоянната подкрепа, социализация и възпитание на тези деца. Детски домове, като детски градини и училища, могат да бъдат различни. Някои от тях наистина напомнят затвора - това зависи от педагогическия персонал. В по-голямата част на същите медицински сестри, болногледачи преподаватели домовете за сираци и наистина се опитва усилено, за да се даде на тези деца любов и привързаност, но ако човешкото сърце може да съдържа 30, 50, 100 деца, времето за всеки физически не е достатъчно. Поради тази причина, за образованието на децата се превръща в конвейер.
Психолозите казват, че всяко дете, изоставено от родителите си, независимо колко малко, е жертва на тежка психологическа травма, която е невъзможно да се лекува.
Оказва се следното: до 4-годишна възраст детето е в Дома на бебето, където вече има приятели, където свиква на бавачки и преподаватели. Тогава той се прехвърля в сиропиталище - и той трябва да се запознае отново с момчетата, да свикне с местния ред и новия педагогически персонал. Често след това, на 7-годишна възраст, детето навлиза в интернационално училище, където допълнително може да има разделение в старши и младши класове. Разбира се, всяко дете минава през едни и същи етапи на социализация, но факт е, че след детска градина, училище, училище той се връща у дома при майка си вечер. И тези деца нямат къде да отидат - и всеки път, когато трябва да започнат отново от толкова млада възраст. Но това е само един проблем.

Мамо, как ще живея?

Друго е, че живеят деца домовезатворено пространство. В това отношение детският дом наистина е като затвор - има собствени закони, има специален живот, а след това, когато децата растат и влизат в "големия свят", те просто не знаят как да се държат. Освен това според закона работниците в домове за сираци нямат право да принуждават децата да работят, включително, да речем, да помагат в кухнята. А след това завършителят на сиропиталището, след като получи юридическия си апартамент от държавата, няма да знае как да се измъкне от него и как да готви вечеря за себе си. Как да си изкарвате прехраната - твърде малко хора ще знаят. Оттук и огромен процент престъпници.
10% от завършилите домове за сираци получават висше образование и намират заслужено място в живота.
Ето защо във всички институции, къдетодеца без родители са възпитани, се вярва, че детето винаги е по-добре в семейството - родно, осиновяващо, покровителство - отколкото в приюта. Домът за сираци не е затвор. Но той не прави и никой щастлив.


Съвет 3: Как да идентифицираме куче в приют


Първите приюти, предназначени за поддръжкаостанали без собственици на домашни животни, започнаха да функционират в Съединените щати през XIX век. В Австралия първата такава институция е организирана през 1912 г., но тя продължава да функционира и днес. В Русия такива приюти действат като общински предприятия, но повечето от тях съществуват на частни дарения или са създадени от обществени организации, в които доброволците работят.Как да идентифицираме куче в приют


Как работи приютите за кучета

В зависимост от формата на собственост, убежища задомашните любимци имат различни цели. Градските приюти, които не са твърде много, са предназначени временно да държат бездомни животни, уловени по улиците. Оскъдните средства, предназначени за тяхната поддръжка, камо ли да се настанят кучета за няколко парчета в доста тесни клетки и да ги предоставят на едно ядене, което се използва като най-евтин фураж, съдържащ само костите съдържание muki.Vremya на животното в общинския приют е ограничена до шест месеца и ако през това време собственикът не го намери, животното просто е евтаназирано. Естествено, в случай на заболяване кучето няма да получи ветеринарна помощ. Разчитайте на човечеството персонал също не е особено необходимо - в общинските приюти работят в нискоквалифицирани работници предимно от южните respublik.Te приютите, които са неправителствени организации, постоянно изпитват трудности. Този недостиг на средства за поддръжка, както и липсата на достатъчен брой работници, както и нежеланието на властите да предоставят помощ на, или най-малкото ще идентифицира официално кацне за подслон. Но тези институции могат да разчитат на животните се грижи ветеринарен, които предоставят безплатни специализирани клиники, както и поддържането на старостта. Ние трябва да отдадем почит - доброволците на приюта правят всичко възможно, така че кучето е намерил нов hozyaina.V частни приюти са професионални водачи на кучета, които могат да предоставят експертна помощ животни, но те са проектирани така, че собствениците, които са издържали приюта за животни, той ще разпредели заплати поне за ветеринарния лекар и за фуража.

Как да предадете куче на подслон

Ако ситуацията ви е наистина безнадеждна ине можеш да оставиш животното в ръцете си, а да се опиташ да го прикачиш към някакви любезни хора, все още има много от тях. В случай, че не се получи, научете чрез вездесъщия интернет кои приюти за бездомни животни функционират във вашия град. Ако има избор, опитайте се да оставяте кучето в частно или обществено подслон и да подкрепите доброволците от него с всякакви материални средства или може би строителни материали за изграждане на клетки, фуражи, лекарства. Но трябва да разберете, че приютите не са място, където животните се чувстват добре, независимо от тяхната поддръжка.


Съвет 4: Как да дадете кучето на подслон


Домашни любимци, останали без домили живеят на улицата, имат малък шанс за нормален и безопасен живот. А кучетата могат да станат жертви на улавяне и последваща евтаназия. Ако не сте безразлични към съдбата на улично куче, можете да опитате да го дадете приют или свръхекспозиция.Как да се даде на кучето на подслон


инструкция


1


Във всеки град има общински приютза бездомни животни. Те хващат животни, уловени на улицата, агресивни или стари кучета. Не територии приютИма и волиери, които да се пазятживотни. По правило всички клетки са на улицата, а в студено време животните нямат възможност да се затоплят. Много кучета не преживяват студа. Храна в приютте са доста оскъдни, те дават малко месо. По някакъв начин да озарява животните приютДобре дошли доброволци. Те ходят с кучета, опитвайки се да намерят нови собственици за тях. Ако животното е старо или болно, то след няколко месеца живот в него приютСлужителите й ще бъдат заспали. Няма достатъчно места в загражденията, а нови животни пристигат почти всеки ден. Ако кучето ви е скъпо и сте притеснени за бъдещата му съдба, тогава приют за животните е по-добре да не се дава. Понякога е по-добре да живееш на улицата, отколкото в малка студена клетка, която е половин глад.


2


Добра алтернатива на общинските приютможе да бъде лично приютs, които се финансират от благотворителни организации. На частни приютВ страната има няколко единици и те обикновено са пренаселени, защото имат малка територия и ограничен финансов капацитет. В такъв приют можете да подредите животно, ако направите малко пари или купите необходимата храна или лекарство.


3


Можете да дадете куче на така нареченото свръхексплоатация. Прекомерната експозиция се извършва от частни лица, които се грижат за животните за определена месечна такса. Съдържанието на кучето е напълно изплатено от вас. Размерът на месечните плащания може да започне от 3,5-5,000 рубли и да достигне до 7-10 хиляди. Тази сума включва поддържането на животното в добро състояние, хранене, ходене, възможни ветеринарни услуги и грижи за болното животно, както и доходите на временния собственик. При прекомерното излагане животно може да живее, докато намери нов или стар господар. Същата задача ви ще бъде активното търсене на хора, които искат да вземат куче в семейството.
Съвет 5: Как да вземете куче от приют - характеристиките на избора


Днес все повече и повече любители на кучета предпочитатда вземе домашни любимци не от селекционера, а да помогне на нещастни животни, които са паднали в приют. Това е вид благотворителен жест, който ви позволява да получите най-лоялният приятел в света. Въпреки това, за да вземете куче от приют, е необходимо не само да намерите това много домашен любимец, но и да спазвате няколко формалности.Как да вземете куче от приют - характеристиките на избора


Как куче влиза в сиропиталище?

Как да не го осъзная горчиво, много кучетапада в приюта от ръцете на собствениците и много голям брой такива бедни животни са чистокръвни животни. Да, чистокръвните домашни любимци често просто се изхвърлят на улицата от небрежни собственици, където се хващат от доброволни зоозащитници и ги завеждат в приют.

Куче в приют - особено институции и изберете нюансите

Приютите са общински - това са институции,които се държат за сметка на бюджета на града, но често се намират частни заведения, създадени и функциониращи на доброволни дарения на хора, които не са безразлични към страданията на животните. И двете имат свои собствени правила.

На първо място, трябва да разберете, че кучето,влезе в приюта, почти винаги се подлага на процедура на стерилизация. От гледна точка на зооезопасността няма значение коя порода принадлежи на животното: бягайки по улиците, кучетата се размножават неконтролируемо и съответно броят на бездомните, нещастни животни се увеличава.

Ето защо, с надеждата да вземете кучето от приюта, виеМожете да планирате породата (близък местизо), пола, цвета и възрастта на кучето, но не очаквайте да получите домашен любимец с планове за по-нататъшно чифтосване. Винаги обаче съществуват изключения, ако имате достатъчно късмет да намерите домашен любимец, който наскоро се настани в сиропиталище и няма време да се подложи на всички необходими процедури.

За да вземете куче от приюта, ще ви е необходимоНамерете всички институции от този тип във вашия град и ги посетете лично. Няма смисъл да се опитвате да определите чрез телефонно обаждане, дали в тази институция ви чака бъдещ приятел. Персоналът на подслона не винаги може да предостави точна информация за важните характеристики на кучето за вас. Само директен контакт, среща с очи от нещастни животни ще позволи на сърцето ви да направи правилния избор.

Документи за кучето от приюта

Изборът на куче е важно да не забравяме да влезете в приютадоговор за прехвърляне на домашния любимец в добри ръце. Този документ ще послужи за обосновка на вашите законни права върху животното. В края на краищата, не забравяйте, че кучето по руски закон се отнася до имущество, правото на което могат да бъдат оспорени в съда, например, бившите собственици. За да избегнете такава неприятна ситуация, трябва да запазите договора за прехвърляне на куче.

И накрая, трябва да се отбележи, че като вземем решениевземете куче от приюта, поемате много по-голяма отговорност, отколкото при обичайната покупка на домашен любимец. Животните, които се скитат на улицата и живеят в приюта, се нуждаят от повишено внимание, коригиране на възможни нарушения в поведението, а също и почти винаги при лечението на различни рани, най-често уви, хронични. Следователно, многократно е целесъобразно да се направи оценка на семейния съвет на всички възможни разходи, не само на пари, но и на умствена сила.
Съвет 6: Необходими ли са приюти за животни?


По улиците на градовете често срещате животни,които вече не се наричат ​​"местни" - те са станали истински мъртъвци и дори диви, представляващи заплаха за жителите. Разбира се, е толкова невъзможно да погледнем как животните са убити или гладували до смърт по улиците - всеки разбира, че е необходимо да се предприемат мерки и да се реши този проблем. Една от възможностите е да се създадат приюти за бивши домашни любимци, но той има своите опоненти и поддръжници.Имате ли нужда от приюти за животни?


Проблеми на приютите

Противниците на приютите, застъпващи се за безмилостниунищожаване на бездомни животни, привлекателен най-вече на факта, че в момента харчат бюджетни пари за поддържане на животни, когато те не са достатъчни, училища и болници, тя е безсмислена. Според тях е много по-лесно и по-евтино да се хванат и убиват животни, които се оказаха безполезни за никого. Разбира се, когато хората са гневни и вече не способни на елементарна хуманизъм, който е отличителен и характерна черта на всеки разумен човек ги очакваме на друго не е необходимо. Но за да се реши този проблем, така че властите не могат да бъдат разрешени, и така на общинско ниво и да взема решения за разпределяне на земя и пари за изграждане на приюти за сираци и изоставени животни, както се прави, например, в Москва. Но въпреки вземане на правилни решения и разпределението на ресурсите, към днешна дата, само една малка част от планираното изграждане на приюти готови, като цяло, на проблема с бездомните животни всъщност съответните служители не е достатъчно.
В интернет можете да намерите адресите на тези частни убежища, които работят на територията на вашия град, и на техните уебсайтове - номерата на сметките, където можете да прехвърляте пари.
Тези, които не са безразлични към тези проблемисамостоятелно организира приютите за котки и кучета. Ако този бизнес е взето съмишленици алтруисти отбор, те действат в съответствие със закона: организира всяка компания, нокаутирам изграждането на приюта на земята и повече или по-малко приемливи осигури подслон и храна за ограничен контингент. Много от приютите, всъщност, са свърталища за животни: състрадателен баба ги отворите в техните малки апартамента и бедни съседи да страдат от непоносимата миризма и риданието денонощно, за едно m2 трябва да понякога няколко животни.
Решавайки да правят къщата едно куче или котка да обича и да се грижи за нея, мисля - може би по-добре да го вземе в приют и си подарете любовта и благодарността на спасените животни.

Имаме ли нужда от приюти за животни?

Такива частни и общински приюти, разбира се,са необходими. И преди всичко те не са необходими за животните, а за хората да останат човешки. Не е вината на животното, че е изхвърлен на улицата, това е грешка на хората. Убийте куче или котка само защото не е необходимо от никого - жестоко и нечовешко. Ако не можете или не искате да вземете животното в къщата, все пак можете да допринесете и да помогнете на тези убежища, където животните получават добра грижа, адаптация и социализация, след което те често намират нови собственици. Всеки частен приют, съставен по закон, се нуждае от доброволци или средства за поддръжка. Изберете формата на помощта, която ви подхожда най-добре, и помогнете на онези, които някога са били опитомени от човек.


Съвет 7: Московски приюти за животни


Въпреки постоянните разговори на общинатавластите за необходимостта от създаване на приюти за бездомни животни, само Москва премина от думи към дела. В столицата нормативните актове, регулиращи проблема с бездомните животни и тяхното поддържане, отдавна са въведени. В останалите региони основният начин за регулиране на броя им е уловът и последвалото убиване.Москва приюти за животни


Законите за животните, приети от правителството на Москва

Към днешна дата Москва е една от малкотоРуски градове, които приемат и законно одобрени цивилизовано отношение към бездомните и изоставени домашни любимци. Закони, приети от правителството на Москва, носи едно ново ниво на отношения на власт и граждани до тези, за които той трябва да носи отговорност. Политика хуманно отношение към бездомните животни е фактът, че в бюджета за капиталова ежегодно предоставя средство за регулиране на броя на животните и поддържането им в общинските приюти, както и да помогне на приютите, които работят на доброволни начала и имат самостоятелен finansirovanie.S 2001 наредбата №403 застроена площ, на базата на които се извършва кастрация и стерилизация на животните, които живеят в района, тяхното отчитане и регистриране. За да се подобри ефективността на мерките на столицата с Постановление на Министерски съвет №819-PP с дата 01.10.2002 г. е направено официалното решение относно организацията на приютите за бездомни животни във всяка административна област на града. В съответствие с това решение ние бяхме разпределени парцели земя, към която необходими комуникации, изградени загражденията, офис сгради и ветеринарна града kabinety.Pravitelstvo бяха обобщени и предоставени средства за поддържане на животни в тези приюти, макар и платени само за първите шест месеца, но след това кучета и котки се отглеждат от благотворителни дарения и частни дарения, както и на Запад.

Приюти за животни за животни

Разбира се, въпреки вниманието на властите,Общинските приюти не винаги могат да предоставят на животните прилично съдържание. Те използват случайни хора, най-вече работниците мигранти, както и не всички от тях са оборудвани с всички предимства, предвидени в правилника. Но в тези приюти често се срещат доброволци, които не се грижат само за животните, но и активно да ги търси нов hozyaev.V в момента в Москва и прилежащите райони (Одинцово, Химки и други) са повече от 30 заслони, общински, и тези, които се държат от публични организации и частни предприемачи. Частните приюти, в които се вземат кучета и котки, се намират в адрес Москва: - ул. Sorge, къща 21a, тел. 8-916-024-36-40 - Ботаническата градина на територията на изложбения център, tel.8-499-972-40-83 - Dawn алеята. 10, тел. 8-906-046-27-01 -. Първо авеню Maevka, стр 7А, Ph. 8-915-100-88-94 - Solntsevo, проектирана за пътуване, къща 720, tel.8-926-908-23-92.Adresa общинските приюти - Str. Red Pine метро Sviblovo, tel.8-968-759-59-16 - ул. Oak Grove, 23-25, тел. 8-916-127-88-04.Ако искате да помогнете или да вземете вкъщи животно и подслон, техните адреси и телефони винаги могат да бъдат намерени в интернет. Приютите ще приемат всякаква помощ, или под формата на парични дарения, или под формата на доброволно участие в работата си.


Съвет 8: Как се провежда изложбата на бездомни животни


Изложба на чистокръвни кучета или котки ефеномен, обичайно. Сред четирите крака избират най-добрите представители на тяхната порода, които след това получават медали и ценни награди. Не много отдавна обаче имаше изложби с различен формат. На тях, къпини животни се опитват да намерят своя дом.Как е изложбата на бездомни животни


Провеждат се изложби на бездомни кучета и коткиДоброволни ентусиасти и доброволчески организации за защита на правата на животните. По принцип те се държат на открито, през студения сезон те наемат изложбени зали. Събитието се посещава от деца и възрастни домашни любимци, които са живели преди това в приюти или при прекомерна експозиция от доброволци. Всички животни са предварително проверка на ветеринарен лекар и да получите необходимите ваксинации, повечето от които бездомни животни изложба sterilizovana.Na четириноги експонати са в клетки, къщи-балансовата и на ръцете на надзорниците на доброволци. Ако е необходимо, момчетата ще ви кажа за историята, навиците и характера ти харесва домашен любимец ще потупа животното и да правите снимки с nim.Obychno вход към тези изложби не се таксуват, но организацията на доброволец ще бъде благодарен, ако направите дарение, което след това ще бъдат изразходвани за лечение и хранене на животните. Също така състрадателните зрители могат да оставят нещата за животните - суха храна, яки, каишки, табла за котки и пълнители, лекарства. Обикновено списъка на предметите, в които движението на доброволец се нуждае най-спешно, публикувани онлайн цел organizatsii.Osnovnaya преследвана от организаторите на изложбата - да се намери дом за деца на улицата, уловени в тяхната грижа. Ако отидете на изложбата, за да изберете домашен любимец, не забравяйте да вземете паспорта си. Между Вас и доброволната организация ще бъде съставен договор, който ще включва вашите данни за контакт и адреса, на който животното ще живее. Периодично доброволците могат да ви се обадят и да научат за състоянието на кучето или котката. Изложенията на бездомни животни носят резултати. Като правило, до края на събитието хората подреждат дори по-стари домашни любимци вкъщи.