В кои държави е разрешено двойно гражданство

В кои държави е разрешено двойно гражданство


Политическа и икономическа нестабилност вмного страни по света карат хората да мислят за безопасността на своите и техните близки. Особено се отнася до страните от бившия социалистически лагер. За да се предпазят семействата от политически и икономически катаклизми, хората решават за емиграция. Страните от стария свят (европейските държави) използват най-голямото търсене в тази област, тъй като голяма част от тях осигуряват правото на двойно гражданство. Въпреки факта, че в повечето от тези страни тази възможност не е легализирана, жителите с двойно гражданство са многобройни.В кои държави е разрешено двойно гражданство


инструкция


1


Двоето гражданство в Европа позволявада подобри качеството на живот и да предостави възможност за свободно движение по целия свят, да съхранява пари в европейските банки, да разширява международния бизнес и много други. Освен това е важно да се отървем от документи: издаването на визи и други документи.


2


Европейски страни, в които е легализирано двойно гражданство: България, Унгария, Ирландия, Италия, Кипър, Румъния, Словакия, Турция, Франция, Швейцария.


3


Европейски страни, в които категоричнодвойно гражданство е забранено: Андора, Беларус, Малта, Монако, Литва, Полша, Хърватия, Естония. Това означава, че в изброените държави можете да сте само гражданин на тази страна и да носите отговорност съгласно законите на тази държава за времето на пребиваването си на нейната територия.


4


Във всички останали държави измененията ввъзможността за двойно гражданство. Например, ако подадете Чешката гражданство и се премества в тази страна, за да живеят на своята територия от 5 години, без да се отказват, държавен статут гражданин, който по-рано е живял, че е възможно да се легализира двойно гражданство.


5


В допълнение към Чешката република има и други европейски държавиразлични нюанси на регистрация на двойно гражданство. Например в Словения може да бъде разрешено двойно гражданство на принудителните имигранти и техните деца. Във Финландия, с изключение на деца, родени и живеещи извън пътеките на страната, в която единият от родителите - Фин или чуждестранни лица, които са влезли в брак с финландците. В Латвия може да бъде получено разрешение за двойно гражданство от Кабинета на министрите на страната. В Исландия, двойно гражданство може да получи само чужденци, които да станат граждани на тази страна по натурализация. За исландците двойното гражданство е забранено. В Дания двойно гражданство може да бъде получено само от датчани, които се ожениха за чужденци. И двойно гражданство за чуждестранни граждани е строго забранено. В Гърция двойното гражданство се запазва само по време на обработката на документи, а след това се анулира. В Швейцария само деца под 22 години, родени от шведски родители извън страната, имат право на двойно гражданство. В Германия само немски от детството по рождение или омъжена за чужденци имат право да двойно гражданство. В Испания двойно гражданство може да получи само жителите на страни, които са подписали международно споразумение с него: Аржентина, Боливия, Гватемала, Хондурас, Доминиканската република, Коста Рика, Никарагуа, Парагвай, Перу, Чили, Еквадор. В Молдова, за приемането на двойно гражданство е необходимо да се получи лично президентски указ. В Норвегия децата, родени в чужбина, получават второ гражданство по рождение или права на наследство. Същото важи и за Белгия, Люксембург, Австрия и Нидерландия.