Как да използвате програмата ultraiso

Как да използвате програмата ultraiso


UltraISO е малка, но много функционалнапрограма за създаване на изображения и работа с тях. Програмата може да създава и записва изображения на CD и DVD, както и да ги коригира. UltraISO поддържа около 30 файлови формати, между които ISO, MDF / MDS, IMG / CCD / SUB и други. Това е необичайно за ресурси. Интерфейсът на програмата има класически вид и се превежда на различни езици, включително руски. Програмата работи на операционни системи Windows, Linux и MacOSЕдна от най-добрите програми за създаване на изображения на дискове


Преглед на интерфейса

Разберете как да използвате програмата,лесно. При стартиране на UltraIso се появява прозорец, в горната част на който е "Главното програмно меню", под него има панел "Бързо стартиране". Работното пространство е разделено на четири части. В горния ляв ъгъл се показва информация за съдържанието на диска, отворен в програмата. Той се представя под формата на дървовиден списък с папки. В горния десен ъгъл можете да видите списък с файлове в избраната папка. Подробна информация за тях се показва в долната дясна част. В долния ляв ъгъл има списък с наличните устройства.
Ultraiso се отличава със собствения си формат. Нарича се ISO Zipped - ISZ. Въпреки че този формат може да бъде прочетен само с помощта на самата програма, той стана много популярен благодарение на отличната компресия на данни.

Как да създадете CD / DVD изображение

Поставете диска в оптичното устройство, след коетостартирайте приложението UltraISO и кликнете върху бутона "Инструменти". От падащия списък изберете "Създаване на изображение на компактдиск". Приложението отвори нов диалогов прозорец, в който ще трябва да посочите устройството с подготвения диск и да зададете пътя към папката, за да запазите изображението. Освен това на този етап можете да изберете необходимия формат - iso или, например, алкохол. Потвърдете избора, като кликнете върху бутона "Направете"

Как да запишете изображение на CD / DVD

За да създадете дисково изображение, кликнете върхубутон "Инструменти" и изберете елемента от менюто "Записване на изображение на CD". В този случай трябва да кажете на програмата къде се намира папката с файловете. А също и да изберете допълнителни параметри: методът за запис (TAO - Trick At Once или DAO - Disk At Once) и скоростта. Ако е зададен методът TAO, само една песен ще бъде записана на прием. Ако искате да напишете целия диск, трябва да използвате метода DAO.
Ако Nero Burning Rom е инсталиран на вашия компютър, UltraISO може да използва двигателя на това приложение за записване на дискове.

Как да запишете диск

Първо, трябва да създадете дисково изображение. За да направите това, достатъчно е да изберете файловете, които да бъдат записани, и да ги поставите в горния десен прозорец на програмата. В този случай обемът на избраните файлове ще се покаже в горната част на прозореца. Това дава възможност да се гарантира, че размерът на файловете да бъдат записани, не е превишен diska.Zatem трябва да кликнете върху бутона "File" от падащия списък и изберете "Запази като", определяща място за съхранение на името и разширението образ (ISO). След като изображението е създадено, кликнете върху бутона "Инструменти" и използвайте елемента от менюто "Записване на изображение". В този случай задайте скоростта на запис и други необходими параметри.

Как да отворите дисково изображение с UltraISO

Кликнете върху бутона Инструменти и изберете"Монтиране към виртуално устройство". Ще се отвори прозорец, в който трябва да изберете желаното изображение на диска в реда "Файл с изображения". След това кликнете върху бутона "Монтиране" по-долу. В допълнение, приложението може да използва устройства, монтирани в програми Alcohol 120 и Daemon-Tools. Бутонът Отключване се използва за премахване на диск от виртуалното устройство. За да отворите монтираното изображение, трябва да отидете в папката "Компютър" и да кликнете два пъти върху виртуалното устройство, което се показва там.
UltraIso ви позволява да монтирате осемвиртуални устройства. За да промените номера им, кликнете върху "Опции" - "Настройки" - "Виртуален диск". В реда "Брой устройства" посочете колко устройства искате да получавате.

Създаване на стартиращо USB флаш устройство

За да създадете стартиращо USB флаш устройство, трябва да го направитеса получени флаш диск, който е форматиран с NTFS и предварително записани изображение на стартиращ диск във формат изо. Поставете устройството в свободния USB порт и стартирайте UltraISO. Отворете готовото изображение. За да направите това, натиснете бутона "File", изберете "Open" от падащия списък. Сега отидете в меню "възбуждане" и изберете "Запис на изображение на твърдия диск." Тук трябва да намерите буквата, съответстваща на флаш устройството, и натиснете бутона "Write". Най-добре е методът за запис - USB-HDD +.