Съвет 1: Как да развиете малък винт (винт) с разкъсана глава

Съвет 1: Как да развиете малък винт (винт) с разкъсана глава


Ако трябва да разглобите нощница или телефон за ремонт или почистване, но сте установили, че фиксиращите винтове са откъснати от кръстовищата - това не е причина за отчаяние.Как да развиете малък винт (винт) с разкъсана глава


Ще ви трябва • - Малка отвертка;
 • - супер-лепило;
 • - спойка с тесни жилки;
 • - тренировка и малка тренировка.


инструкция


1


Като правило, нишката на най-малките винтовепреди затягане на боята се нанася за увеличаване на силата на монтиране. Ето защо, ако главата е все още не е напълно прекъснато - опитайте да се загрява с поялник с тънък връх. Важно е да не се прекалява, защото ако има пластмаса с части винт на тялото - те могат да priplavit vintu.Posle отопление веднага се опита да развийте винта - той трябва да се предаде лесно. Основното нещо тук не е да се прекалява, както и, така че да не се съблича напълно конците.


2


Ако нишката се счупи напълно, ще помогнетелепило. Поръсете лепилото в главата на дупка разкъсан и поставете отвертка. Натиснете отвертката за по-добра връзка на винта и отвертка. Не залитат отвертка докато лепилото изсъхне! След изчакване за известно време (в зависимост от скоростта на сушене лепило), внимателно, без резки движения, да започне да развийте винта, бавно добавяне usilie.Takzhe вместо лепило, можете да се опитате да капе припой, но това е по-малко ефективна.


3


Ако всички по-горе мерки не помогнаха,Вземете тренировка с бормашина, диаметърът на който е равен на диаметъра на главата на винта. Внимателно пробийте само главата (!) На винта, опитвайки се колкото е възможно по-малко да докоснете пластмасовите части, които се завинтват във винта. След като разглобите лаптопа (телефон), част от винта ще изтече от дъното на връзката. Тя може да бъде внимателно отвит с клещи. За монтаж, вместо пробит винт, трябва да се използва нов винт с шайба (защото диаметърът на отвора в пластмасата се е увеличил след пробиване).


4


Ако тези методи не са подходящи и невъзможността да се възползват от сервиза, но трябва да се разглоби устройството, а след това отново да вземе поялник и непрекъснато отопление главата на винта в същото време се опитват да се разделят на свързани части (може да се наложи асистент). Скоро резба вътрешната пластмасова обвивка загрее и се провали. Метод лошо, че да изисква по-голям диаметър на винта, които в някои случаи не е възможно да се сглоби.Съвет 2: Как да развиете разкъсания винт


Не само домашните майстори, но и професионалистите периодично се сблъскват със ситуация, при която е необходимо да се развиват и заменят винт, но за да го направите бързо не работи поради самото разбиване винта. също винт може да се обърне в дървото при завъртане,откъсване на конеца. Това означава, че когато се усука, тя спира да държи. Освен това стоманата с лошо качество или неправилно поставените инструменти също могат да повредят винт, и да се развие, става проблематично.Как да развиете разкъсания винт


Ще ви трябва • - клещи;
 • - отвертка;
 • - отвертка;
 • - Пробийте


инструкция


1


Проверете състоянието винта. Ако е непокътнат, а в самия материал, резките са откъснати и винт вече не могат да държат материала, опитайте се да не го направитея натиснете силно, когато го развивате, а напротив, да му помогнете да върнете движение, например, като използвате нокът или отвертка. Ако е възможно, опитайте се да го развиете, хващайки шапката му с клещи.


2


Вземете ножовката и опитайте дублирането на канавката на капака винта, ако по време на прегледа сте установили, че една отрязък от отвертката или винтЯвно беше нарушено. Обикновено се прави надлъжно пропил и винт се завинтва с доста мощна отвертка, за предпочитане с Т-дръжка. Опитайте се да не повредите новия разрез с прекомерна сила. Ако винт не се отказва и има възможност да вземете шапка с клещи, тогава можете да опитате да развиете такава винт комбинирани - с дясната си ръка развийте винт отвертка, и под ъгъл от 90 градуса, задръжте това винт клещи в лявата ръка, опитвайки се също така да развиете винт.


3


Ако сте установили, че y винти шапката се прекъсва, което понякога се случва на дълга дължина винтно също така и твърд материал, тогава ако има някаква изпъкнала част от счупената над повърхността на материала винта, използвайте клещи. Достигане до винтпод прав ъгъл и плътно ги хващат винт, силно стиснете дръжките на клещите, докато въртите винт, Ако развиете винт така че не можете, тогава можете да опитате да захванете изпъкналия връх в патронника. За да направите това, разтваряйте касетата и я отвеждайте отгоре към счупената винтy, затегнете го, затегнете го възможно най-плътно с ключ в патрона и опитайте да го развиете.


4


Ако счупите шапките винти няма части над повърхността на материала винтИ за което бихте могли да вземете, а след това да сте близо винтy е необходимо да пробиете нова дупка, с диаметър малко по-голям от винта. След това, с помощта на силна глупачка или малка отвертка, опитайте се да се движите винт в тази дупка и след това я извадете с клещите.
Съвет 3: Как да развиете разкъсания винт


По време на ремонта на автомобил или мотоциклет,домашното или градинското оборудване трябва да отвинтва много ключалки, различни метални и други елементи. Много често срещаме разкъсвания винтове, чието премахване понякога изглежда почти невъзможно. Всъщност, отвиването на разкъсания винт не е толкова трудно.Как да развиете разкъсания винт


Ще ви трябва • - сгъваем ключ или съединителна глава;
 • - регулируем гаечен ключ;
 • - остър длето;
 • - Отвертка с прави и кръстосани форми;
 • - ударна отвертка;
 • - Пробийте;
 • - газовата горелка.


инструкция


1


Ако се сблъскате с проблема с развиванеторазкъсан винт с повредени ръбове, ръка с ключ или глава. Тези инструменти трябва да ви помогнат. Ако ключът или главата на винта не са износени, опитайте внимателно да издърпате избрания инструмент с малък чук.


2


Ако лицата на разкъсания винт не са изобщо,опитайте да го развиете с малък регулируем гаечен ключ. Ако не успеете, използвайте по-сложен метод. Използвайки остър длето, направете жлеб в капачката на разкъсания винт. След това го ударете няколко пъти под ъгъл, като насочите длето в посока на развиване. След като направите това, лесно ще отстраните гайката, която е залепена на винта. Самият винт ще трябва да бъде нарязан и пробит.


3


За да отвиете малкия винт с прави или кръстосани прорези, вземете подходяща отвертка, поставете го в жлебовете и, като ударите дръжката с чук, внимателно завъртете разкъсания винт.


4


Можете също така да отвиете разкъсания винт с помощта на перкусионна отвертка. Натискайте го на ръба на "капачката" в посока на развиване, докато винт излезе.


5


Понякога можете да развиете разкъсания винт отс помощта на тренировка. За да направите това, поставете в инструмента инструмент за разрязване на подходящ размер (устройството за разхлабване на разкъсаните винтове) и направете сляпа дупка в капачката на винта с дълбочина 10-15 мм (в зависимост от дължината на разкъсания винт). След това завъртете екстрактора в държача на свредлото по такъв начин, че конусовият винтов винт да е работната част. Използвайки най-бавните обороти на сондажа, продължете с отвиването на разкъсания винт.


6


Развийте разкъсания винт с газгорелка. За това загрявайте самия винт или частта, в която е завинтена. Ако сте загрявали частта, започнете да охлаждате винта. Ако сте загрели винта, охладете частта. В резултат на получената разлика в температурата, разкъсаният винт трябва да може да се развие.
Съвет 4: Как да развиете винта


В домакинството,да се занимават с малки ремонти. Прикрепете кранчето или ключалката на вратата, поправете пералнята или прахосмукачката - обхватът на възможните задачи е доста широк. По време на ремонта понякога трябва да се справите със ситуацията, когато е необходимо да отвиете стария, здраво прикрепен, винт.Как да развиете винта


Ще ви трябва • - отвертки;
 • - гаечен ключ;
 • - чук;
 • - длето;
 • - вентилатор;
 • - спойка;
 • - промишлена сешоар;
 • - керосин;
 • - терпентин;
 • - разтвор на сярна киселина;
 • - парче цинк;
 • - Графитна грес.


инструкция


1


Ако винт не можете да го развиете и се страхувате да откъснете главата му с отвертка, опитайте да използвате следните методи. Ако механизмът, в който е завинтен, позволява, удари винт чук, замествайки отвътре отвертка от него. Поради въздействията в областта на резбата, ще се появят микрокрикове, способни да улеснят появяването винта. Когато няма достатъчно сила да се разруши винт с отвертка и скротирайки в ръцете си, вземете я за плоска част с гаечен ключ. Благодарение на този лост, многократно увеличавате сумата, прехвърлена на винт усилие.


2


Една добра възможност е да загреете непокорния винтили болт в пламъка на удара споследвано от охлаждане с вода. Този метод също така осигурява появата на микрокредити по протежение на нишката, дължащи се на топлинно разширение по време на нагряване и компресия при охлаждане. Разбира се, този метод не се прилага толкова често, доколкото не всеки детайл може да бъде нагряван по този начин. Като алтернатива, вместо лампа за запояване можете да използвате спойка или промишлена сешоар, тази опция е подходяща за малки винтс.


3


Ако не можете да развиете винт тя трябва да се напълни с терпентин или керосин. Ако винт се поставя вертикално, направи пластилин около него и се налива керосин в образуваната вана. Изчакайте около час и опитайте отново да го развиете. винт.


4


В някои случаи е възможна радикална възможност - главата винти нарязан с длето, резбованата част, ако е необходимо, се пробива.


5


Ако се опитвате да отвиете стария болт и вечеизтръгнал ръба на главата си с гаечен ключ, последван от метална хартия (или само част от ножчетата), за да отреже главата с по-малък ключ. Достатъчно е да отсечете две лица. След това напълнете болта с керосин, оставете за един час и опитайте отново да го развиете.


6


Можете да опитате да развиете големия болтчук и длето. Поставете длето на главата на болта и се опитайте да го откъснете със силни удари от чук. В много случаи това е възможно и по-нататък болтът лесно се развива с гаечен ключ.


7


Има електрохимична версия на старите винти болтове. Направете около главата винти ръба на пластилин, поставени в формираварете парче цинк и изсипете разредена сярна киселина. Създава се галванична клетка, в която ръждата се разтваря активно. След един ден лесно можете да отвиете закопчаната винт.


8


Вземете правилото, когато инсталирате ново оборудване, каквото и да са, мазнина винтs и болтове, които в бъдеще може да се наложи да бъдат усукани. Използвайте за тази цел графитна грес - дори и след няколко години, когато сте в много неблагоприятни условия, защитени по този начин винт лесно отвинтете.