Консултация с жени: ръководство за бременни жени

Консултация с жени: ръководство за бременни жени

Тук идва дългоочакваният момент - мислите, че сте бременна. Какво трябва да направя? Къде да се обърнете? На всички известни от дълго време медицинска институция - консултации за жени.

Наръчник за консултации за жени за бременни жени

Консултациите обикновено се провеждат в дистриктаполиклиники и домове за майчинство. Те са изправени пред двойна задача - като се грижат както за здравето на бъдещата майка, така и за здравето на нероденото й дете. Кога трябва да отида на консултацията? Дори ако тестът за бременност показа положителен резултат, не бързайте с лекаря. Изчакайте поне две седмици от датата на закъснението, тъй като преди лекарят едва ли ще може да потвърди наличието на бременност на 100%.

С точност диагностицирайте лекар по бременностможе да бъде навреме не по-рано от 4 седмици от началото му, това е точно две седмици след датата на предложената менструация. Също така не е полезно да се отложи посещението при лекаря, така че ранната диагноза ще ви позволи да определите по-точно датата на очакваната доставка, навреме, за да имате време да преминете всички изследвания и да диагностицирате различни проблеми, ако има такива.

При първото посещение на гинеколога лекарят ще проведепреглед на матката, придатъци за оценка на състоянието им, корелация на матката и очакваната продължителност на бременността, идентифициране на вече започналите проблеми в хода на бременността. Ето един лекар, който потвърди, че сте бременна. Сега можете да поздравите! Но пред радостта ще имате и много притеснения, свързани с различни проучвания, анализи, посещения на различни специалисти.

Това на пръв поглед изглежда малко обременително, нопо-добре е веднага да идентифицирате различни проблеми и да предотвратите усложнения, отколкото да изложите ненужен риск за себе си и бебето си. Бих искал да се опитам да ви ориентирам предварително във всички предстоящи събития. Осъзнавайки значението на всички тези процедури и дейности, можете по-компетентно и съзнателно да се обърнете към въпроса за вашето здраве в този труден и критичен период, защото сега вие също отговаряте за здравето на бъдещето на друго лице.

При първия преглед лекарят непременно ще претеглявие, кажете колко килограма ще трябва да наберете по време на бременност. Уверете се, че сте извършили процедура за измерване на размера на таза, а не външни, разбира се, обеми и вътрешен, така нареченият малък таз. Това е необходимо, за да определите дали трябва да имате секцио цезарово сечение или да раждате сами. С това е необходимо да решите предварително.

Също така, лекарят ще измерва кръвното Ви налягане,тъй като с хода на бременността може да варира. За да го наблюдавате в процеса, трябва да знаете неговите първоначални показатели. Когато погледнете около вас на дивана, лекарят ще тампон, за да се установи наличието на различни инфекции - гонорея, трихомониаза, кандидоза и др Вие ще трябва да преминат през много тестове, като например :. общата кръв и урина, кръв химия, кръвна захар (захар) на СПИН, сифилис (Wassermann реакция), маркери на вирусен хепатит (а, в и с) за определяне на кръвна група и Rh фактор и др.

За отделни индикации, например, проблемспонтанен аборт, кръв скрининг за наличието на антитела на причинители на такива инфекции като морбили, цитомегаловирус, херпес инфекция, токсоплазмоза. Малко по-късно, по-близо до 10 седмици от бременността, ще бъдат отнесени за ултразвук, за да се изясни понятието, определяне на броя на ембрионите изключи хромозомни аномалии в развитието на плода, извънматочна бременност прекъсване заплаха.

Ще бъдете регистрирани, ще получите специална карта,който ще бъде отбелязан всички опитни в детството и възрастни болести, хирургия, кръвопреливания, протичането и изхода на предишни бременности, болести на всички близки роднини, характеристики и условия на вашия живот и работа. След това трябва да посетите други специалисти, като терапевт, Отоларинголог (УНГ), оптометрист, зъболекар, в някои региони, ендокринолог, ако е необходимо, също така е уролог, нефролог, невролог и др.

Терапевтът ще направи оценка на вашите вътрешни органи- сърдечно-съдови и дихателни системи, бъбреци, стомашно-чревен тракт (стомашно-чревния тракт) и други органи, да ви кажа какви лекарства можете да използвате по време на бременност и да отговорите на всички ваши въпроси. Окултистът ще провери вашето виждане, ще оцени състоянието на съдовете на фонда, което показва състоянието на съдовете на матката и нивото на кръвното налягане. Има заболявания, които могат да причинят сериозни усложнения по време на раждане, като миопия, повишено вътреочно налягане и т.н.

При някои заболявания може да има окултизъмпрепоръчва цезарово сечение. Зъболекарят ще изследва устната кухина, ще лекува болни зъби, ще даде препоръки за поддържане на зъбното здраве по време на бременност. Отоларингологът ще изследва назофаринкса и, ако е необходимо, ще предпише безопасно лечение. Съгласно индивидуалните указания можете да изпратите за консултации в различни специални диагностични центрове.

При нормална бременност посететелекарят ще ви трябва един път на месец в ранните етапи (преди 20 седмици), а след това, преди 30 седмица - веднъж на всеки две седмици и след 30 седмици - всяка седмица. При всяко посещение, Вашият лекар ще ви тежи, измерване на кръвното налягане, височина на матката разширяване на зениците, да слушате сърдечна дейност на бебето, да проверявате за наличието на подуване на краката, за да се навременно предотвратяване на задържането на течности и развитие на късна токсикоза.

Тогава по време на 18-20 седмици трябва да минете презвтори ултразвуков преглед, за да се определи местоположението и характеристиките на плацентата, с изключение на възможните аномалии в развитието на плода. В края на 24 седмици се провежда третият (последен) ултразвук, който ви позволява да прецените общото състояние на плода, съответствието на развитието му с периода на бременността и в това проучване вече можете да определите пола на вашето бебе. По-късно, ултразвукът се извършва само по медицински причини - с признаци на хипоксия, полихидрамнион или неправилно представяне на фетуса.

С тесен таз преди раждането, другПроучване, за да се определи още веднъж необходимостта от цезарово сечение. Всички тестове, които ще трябва да преминете отново напълно в течение на 30 седмици, и намазката за инфекция ще трябва да се повтори два пъти - на 30 седмици и преди раждането - на 38 седмици. Тестовете за урина се правят редовно преди всяко посещение при лекар, което ви позволява да откривате и предотвратите евентуална бъбречна дисфункция навреме, за да развиете късна токсикоза. В случай на анемия редовно се провежда общ кръвен тест за наблюдение на нивото на хемоглобина.

След 28 седмици ще получите обменкарта, в която има всички данни за хода на бременността и резултатите от всички изследвания и анализи. Само с тази карта можете да бъдете отведени в болницата, без значение в коя платена клиника сте били наблюдавани. Тези карти се издават само чрез консултации за жени. Ако сте жител на Руската федерация, можете да кандидатствате за всяка консултация в мястото на пребиваване, а не за действителното разрешение за пребиваване.

Дори ако сте регистрирани в Uryupinsk и сега живеете в Москва, според закона на Руската федерация вие и вашето дете трябва да осигурите безплатна медицинска помощ на мястото на действителното си пребиваване.