Какви документи са необходими за отваряне на бира

Какви документи са необходими за отваряне на бира

Бирата е един от най-популярните заведения. За да отворите свой собствен, трябва да се подготвите добре: изберете подходящо място и събирайте необходимия списък с документи.

Какви документи са необходими за отваряне на бира

Организационна и правна форма

Преди да отворите свой собствен бирен бар,е необходимо да се проучи внимателно законодателната рамка, която регулира търговията на дребно с алкохолни напитки. Законът определя кой и къде да продава бира. Например, за да се продават всякакви алкохолни напитки е строго забранено в медицински и образователни съоръжения, транспортни съоръжения, автобусни спирки, пазари и vokzalah.Sleduet да обръщат внимание, как да изберете правната форма на правене на бизнес. LLC е оптималният вариант, тъй като за тази организация данъчната система е опростена. Това ви позволява да спестите от данъци върху печалбите и имуществото на предприятието и ДДС. При подготовката на документите трябва да се вземат предвид изискванията за поставяне на лентата. Площта трябва да бъде най-малко 180 квадратни метра. Барът не трябва да се намира в жилищна сграда. Най-вероятно стаята трябва да бъде ремонтирана. Също така, след регистрацията на всички необходими за закупуване на оборудване, като например микровълнови печки, плоча, бар, шкафове, мебели за стаята, касов апарат, витрина, хладилник, кафе машина, генератор и лед трошачка, модул за монтаж кранове за бира, шейкъри, чинии документи и бар аксесоари. В допълнение към гарантираното качество на бирата, трябва да вземете сериозно основното меню на бара. Тя може да се състои не само от различни бира закуски, като тост, колбаси и т.н., но също така включва всички ястия.

Регистрация на фирма

За да започне регистрацията на документи е необходимо от регистрациядружество с ограничена отговорност. Тя ще струва от 1000 до 5000 рубли. Цената зависи от това дали ще се използват фирмите за правна помощ. Необходимо е също така да се получи сертификат за продукт и лиценз за продажба на алкохолни напитки. Цената на лиценза за период от пет години ще струва около 40 000 рубли. След това трябва да сключите договор за наем или покупка / продажба на помещенията, където ще бъде разположена бара. Наемът на помещенията ще струва приблизително 80 000 рубли. Необходимо е да се регистрира касов апарат и да се сключи договор за поддръжката му, след което - да получи разрешение за отваряне на бар в помещенията в ЕЕН и пожарната. Много е важно да се сключи споразумение за системно почистване на вентилационните и климатични системи. И, в заключение, за да получите правото да стартирате бара, имате нужда от разрешение от страна на Роспотбравдзор.