Домашно вино от плодове. рецепта

Домашно вино от плодове. рецептаДобрите вносни вина са скъпи, фалшивите напитки не саза предпочитане остава да си приготвите сами вкусно ароматно вино. Суровината за домашно вино може да бъде всяко зрънце, отглеждано във вашата градина.

Домашно вино от плодове. рецепта

Най-популярно зрънце за вино в средногеографските ширини на Русия са обикновени, от които те приготвят известната "планинска пепел". И можете да направите прекрасно вино от chokeberry (chokeberry). Прясно нарязани плодове да се месят или завъртете, добавете захар, 200-300 грама на 1 кг черен череша и поставете на топло място.

След една седмица, стиснете плодовете, щамовете, добаветесокът е все още захар (на 1 литър - 100 гр.), изсипва се в бутилка, слага се ръкавица и се държи за известно време в топлината. Веднага след като приключи ферментацията, изсипете виното в бутилки и го поставете на студено място. Питието има богат вкус и цвят.

Можете да вземете асортимент от зрънце и да направитепрекрасна тинктура от Четиридесет мъченици. В голяма бутилка добавете всички налични плодове, 1 килограм, 250 грама захар. Събиране на плодове от храстите трябва само чисти, защото не можете да ги мият, те имат естествени дрожди, които ви позволяват да се скитат на плодове без допълнителни култури стартер.

Бутилката се поставя на топло място, тъй като виното е направеноот пресни плодове през лятото, а след това просто сложи в слънцето. Тъй като плодовете се утаяват, около веднъж седмично, добавете нова порция суровини. Когато бутилката е пълна, изцедете течността, изцедете, изсипете я в бутилки и я оставяйте да узрее за 1 месец.