Puer tea е лек за седем болести

Puer tea е лек за седем болестиPuer е легендарен китайски чай с много полезни свойства. Някои от сортовете й в Китай са дори забранени за износ, тъй като те се считат за национално съкровище.

Puer tea е лек за седем болести

В Китай Пуер е единственият черен чай, а този, който се използва в Европа, за да се нарече черен, китайците смятат за червени.

Особеността на Puer tea е, че се приготвя чрез ферментационна технология. Има много технологии за готвене, така че има много различни разновидности на този чай.

Двата основни сорта на puera са Shu (тъмно) и Shen(Bright). Те лесно се различават по цвета на листата. Процесът на ферментация на чай може да отнеме от 30 до 150 дни. Готовите за употреба чаени листа се пресоват в различни форми и се съхраняват в компресирана форма.

За разлика от всеки друг чай, Puer се съхранявав суха пресована форма, не се влошава, а напротив, става по-ароматно и полезно във времето. Колкото по-дълго е съхранено Puer, толкова по-ценно е, че излагането му е от голямо значение. Обикновено в продажба е възможно да се срещне чай, на възраст 2-3 години, класове с експозиция повече от 10 години - колекционерски, много редки и скъпи.

В Китай, Puer се нарича "лек за седем болести". И наистина, чаят е уникален с неговите полезни свойства. Може дори да бъде пиян за хора с язва на стомаха и дуоденална язва.

На първо място, Puer е полезен за храносмилателната система, нормализира метаболизма, подобрява апетита, помага за облекчаване на последиците от преяждането, помага при отравяне.

Известен е и със своите почистващи свойства, премахва шлаката и холестерола, понижава нивото на кръвната захар, почиства кръвта и черния дроб.

Puer предотвратява сърдечни пристъпи, атеросклероза и дори рак. Намалява налягането без промени, почиства съдовете и има антибактериални свойства.

Чаят е наистина уникален и много полезен, но си струва да си припомним, че като всеки продукт той не може да се консумира твърде много. Също така не се препоръчва да пиете Puerh на празен стомах.