Чай за пиене - традиция и история

Чай за пиене - традиция и историяПрогениторът на чай се смята за Китай. Оттогава тече много вода, сега традициите на чай се разпространяват навсякъде.

Чай за пиене - традиция и история


Ще ви трябва
  • - съд от 2 броя (голям и малък)
  • - заваряване на чай
  • - изворна вода
инструкция

1


Отразявайки, пиенето на чай, си задавате въпрос -това е кулинарно ястие или традиция и култура на различни народи, която се вписва дълбоко в историческото минало. В света има няколко типа всеки чай, дали Цейлон, индийски или китайски, носи определени традиции и правила, принципи zavarivaniya.Osnovnye: черен чай вари с вода от 90-95 градуса по Целзий, Green 60-80 градуса по Целзий. Истинските ценители на чай са наясно, че това е необходимо да се запари напитката бавно, замислено, както и да го консумират. Различни народната традиция на варене на чай е различен, но има прилика в едно - е необходима за варене съд с цедка за отделяне на чаените листа от напитката. В нашия случай ще вземем чайника.

2


В добре измити и изсушени чайникзалейте вряща вода и стойте няколко секунди, за да затоплите стените на каната, след това източете водата. И най-важното - заспива на 1/3 от чайника, ароматни листа сух чай и се разклаща. Напълнете горещата варена вода наполовина. Тук, от чайника, беше съставена пара с аромат на богат вкус на чай. Ние настояваме за 2-3 минути и допълним останалата норма. Поставихме чайника за нагряване на чайник-матришока или всяка друга нагреваема подложка, зашита от нагревател и цветна тъкан. Поддържаме още 5 минути. След като чаят "почива", изливаме чашите. Обикновено чаят се сервира с мляко, мед, сладкиши и сладкиши.


3


Славянските традиции на пиене на чай пряко съвпадатАнглийските традиции. И те, от своя страна, заимстваха такава приятна процедура от Индия. Чаят като колониална стока дойде в Англия от бившите колонии. Традициите на пиенето на английски чай са свързани с нас по обяд. Обикновено една или повече чаши чай с малка закуска - торта, бисквити ...

4


Но все пак, по право попечителят на традициите се разглеждаКитай. От Китай се образуват каравани, изпратени на север, през Монголия, до Алтай и по-дълго към Централна Азия. В Китай чаят се консумира преди хранене или по време на хранене. Азиатските страни обикновено пият твърдо сварен черен чай, добавяйки към мляко, лека закуска със захар или мед, зелен чай, леко сварен и без мляко. В Русия пиенето на чай се придружаваше от сервиране след самавар с хляб, конфитюр, мед и сладкиши. Колко хубаво е да седнеш през лятото във вилата, проверявайки небрежно разговор за чаша чай, слушайки как скакалците се спукат в тревата и наблизо, разплисквайки вода на бреговите камъни.