Популярни витаминни напитки

Популярни витаминни напиткиЗимата е времето на височината на инфекциозните заболявания инастинки. Добра помощ за увеличаване на имунитета и избягване на заболявания е използването на витамин чайове. Те са добър вкус и като цялото семейство.

Витаминно питие

Една от най-известните витаминни напитки за студения сезон е джинджифиловият чай. Той може да бъде пиян както за предотвратяване на настинки, така и по време на заболяване за бързо възстановяване.

За да приготвите 4 порции от напитката, от която се нуждаете: 2 корени от джинджифил, една трета от лимон, 5-6 супени лъжици мед и подправки на вкус (можете да използвате черен или сладък пипер, грах, канела, анасон, карамфил). Джинджифилът трябва да бъде почистен и нарязан на малки парчета, нарязан лимон в полукръг. Всички съставки трябва да се изсипят с гореща вода 70-80oS (но не и вряща вода, тъй като тя разрушава полезните вещества, съдържащи се в продуктите), и я оставете за 10-15 минути. Можете също така да приготвите джинджифилова напитка в термос: в този случай ще се влеят много по-добре и ще станат пикантни пикантни.

Друга известна витаминна напитка за зиматае боровинка или карамелена напитка. В тези плодове съдържа огромно количество витамин С, което осигурява надеждна профилактика на остри респираторни инфекции и настинки. Освен това напитката от ягодоплодни може да се пие както в горещо, така и в студено състояние.

За да приготвите 1 порция боровинкавитамин напитка трябва да шепа боровинки (може да бъде замразен), 2 супени лъжици мед, 5-7 листа пресни или сушени мента, розмарин игли 4-5. Всички съставки трябва да се смесват, каша с лъжица и се изсипва вода се загрява до 80 ° С Може да се използва в гореща напитка за лечение на простудни заболявания и заболявания на дихателните пътища, тъй като тя има добра противовъзпалителна и изпотяване ефект.