Как да готвя билков чай ​​за настинки

Как да готвя билков чай ​​за настинкиСтудено - неприятно, макар и не опасноболест и лечение може да бъде не само традиционните лекарства, но и народни средства: билкови чайове и тинктури, съдържащи витамини и хранителни вещества.

Билков чай

Билковите чайове са известни с техните лечебни свойства още от древността. Модерните градски жители могат да купуват билков чай ​​в фито или конвенционални аптеки.

За предотвратяване на настинки, най-добре е да се пиемулти витамин чай от събирането на листа и плодове от касис, малина, морски зърнастец. Чаят с плодове и листа от дива роза е много богат на витамин С. Можете да комбинирате тези съставки или да ги приготвите отделно. Не се препоръчва да добавяте захар към готовата инфузия, по-добре е да я замените с мед.

Антимикробни чай се препоръчва да пият, когатотялото вече е студено или е заразено с болест. Срещу вирусите такива чайове не помагат, но тяхното използване прави имунитета по-стабилен и има добър ефект върху белия дроб и дихателната система. За чай от този вид могат да се припишат отвари от корена aira, мащерка (мащерка), евкалипт. Чаите на базата на мента, риган и лайка намаляват температурата и са диафоретични.

Инфузиите на листата помагат за борбата с кашлицатамайка и мащеха, невен (можете да използвате и двете листа и цветя), риган. Отвара от борови пъпки, съдържащи фитонциди, битки с недостиг на въздух, кашлица, има отхрачващо и противовъзпалително действие.

Вкус всички билкови чайове не трябва да вряща вода,който убива полезните свойства на чая и топлата вода от 70 до 80 градуса и пие в топла форма. Заваряването не трябва да превишава 12 часа, тъй като през това време етеричните масла се изпаряват и полезните качества на напитката стават изключително противоречиви.