Как да изберем правилните кафе на зърна

Как да изберем правилните кафе на зърнаПри избора на кафе на зърна, човек не трябвасамо на личните предпочитания за вкус. Трябва да обърнете внимание на датата на печене и опаковане на зърно, марка и страна на произход, метод на печене и клас кафе.

Кафе на зърна

Един от най-важните параметри при изборазърното на зърното е размерът на зърното. Колкото по-голямо е зърното, толкова по-ароматни масла и полезни елементи се съдържат в него. Зърното трябва да бъде цяло, без червеи и грудки, със силна структура и най-вече прясно изпечено.

Методът за печене трябва да бъде избран въз основа насобствени предпочитания за вкус. Италиански и френски печени кайма имат силен вкус, виенски - невероятно богат "вкусен" вкус, леко печене е по-подходящо за кафе с мляко (лате или капучино). В идеалния случай печенето се извършва в деня на покупката. След печене кафе обикновено се опакова във вакуумни торби или затворени стъклени буркани, за да се гарантира, че не губи вкуса и вкуса и не се смила непосредствено преди готвене.

Страната на произход на кафето също е много важна, когатоселекция на зърна. Бразилското кафе се отличава с традиционния аромат на "кафе" с орехови нотки, виетнамското кафе е доста меко, много подходящо за капково-кафен тип. Във вкуса на Йемен кафе има леки плодове бележки, добре е за подготовка в Jezve с различни подправки. Африканските сортове кафе (Кения, Танзания, Руанда) се характеризират с добър чист наситен вкус и запомняща се миризма.