Съвет 1: Как да развиете задушаване

Съвет 1: Как да развиете задушаване

съюз Това е втулка, която има в единия край нишка, необходима за фиксиране към различни маркучи или контейнери. Другият край на частта е с различна форма. Как да отвивам правилно съюза?

Как да развържете съюза

инструкция

1

За да се изпомпва спирачките, е необходиморазвийте изпускателя на колелата. Често има ситуация, когато те са силно "привързани" или са откъснати от всички слотове. И дори смазочният материал WD-40, който винаги идва на помощ, е безсилен в тази ситуация.

2

В този случай закупете ключа на желанотодиаметър, в който се отрязва главата, а страната е захваната с винт. Този ключ се нарича също изрязан. Опитайте да го използвате, за да отвиете ръждясалия дросел. Ако това не помогна и ключът просто скъса метала от главата на съюза, който отдавна се превърна в цилиндър, тогава ще трябва да прибягвате до трикове.

3

Намерете микрофрил, с който да го направитепробийте проходен отвор в главата на ключа, след това поставете съединителя върху ключа и го затегнете доколкото е възможно. Отново вземете микроскот и използвайте тренировка от 2-3 мм, за да направите дупка, която минава през ключа и главата на съединението. Поставете там дълъг щифт, който е подходящ за ботуша. Не вземайте нокти, защото в бъдеще ще бъде много трудно да се измъкне. Направете малко усилия и дроселът ще бъде във вашите ръце. Вземете клещите и с помощта им извадете щифта от отвора.

4

Ако нямате тренировка, можетеизползвайте различен метод и отстранете фитинга чрез заваряване. За да направите това, поставете ключа върху частта и заварете един към друг. След това започнете да развивате съединението, като прилагате максималната сила.

5

Друг начин да развиете затегнатия задушителе следното. Вземи чука и го удари силно. Трябва да се внимава да не се стигне до подкрепа, което може да доведе до сериозни проблеми. Ако е необходимо, направете няколко удара, за да постигнете желания резултат. Не забравяйте, че винаги е по-добре да проверявате състоянието на всички части и да ги следите.

Съвет 2: Как да развиете нишката

При поправката на различни устройства често се изискваразвийте резбовата връзка. Обикновено е достатъчно да използвате ключ, за да развиете болта или гайката. Но понякога трябва да се сблъскате с ръждясала резба, която упорито не се поддава на влиянието на инструмента. За да разкриете такава връзка, в допълнение към физическата сила, ще ви трябват умения и познания за някои трикове.

Как да развиете нишката

Ще ви трябва

 • Ключ за ключ или ключ, течен WD-40, керосин, парцали, длето, стоманена отвертка, чук.

инструкция

1

При разхлабване трудно до край с помощта на резбови съединения или гаечен ключ, тъй като използването на конвенционален инструмент може да доведе до нарушаване на лица.

2

Използвайте течност, наречена просто "течност"ключ ". Тази мазнина прониква между допиращите се части и премахва ръжда. Почистете видимата част на конеца от мръсотия и ръжда, нанесете течност и оставете за 10-20 минути. След това конецът трябва да издържи.

3

Ако мястото на винтовото съединение позволява, топло нишка и внимателно го почукайте по целия диаметър. Когато се нагрее, гайката ще се разшири, след което може да се развие по-лесно отвинтването. Основното нещо - не оставяйте гайката да се охлади, в противен случай ще се захване нишка.

4

В краен случай използвайте длето или здрава стоманена отвертка. Натиснете инструмента в лицето на гайката и докоснете допирателната в посока на развиване на конеца.

5

Силно ръждясалият винт се развива с керосин или смазка тип WD-40. За да може смазката да проникне в нишка дълбоко, прилагайте в ставата дълго време кърпа, навлажнена с керосин или WD-40 лекарство.

6

Ако нишката не може да се развие, направете обратното - опитайте да затегнете гайката. Често такъв трик работи, преместен от мястото, където гайката получава способността да развива.

Съвет 3: Как да развиете разкъсания винт

По време на ремонта на автомобил или мотоциклет,домашното или градинското оборудване трябва да отвинтва много ключалки, различни метални и други елементи. Много често срещаме разкъсвания винтове, чието премахване понякога изглежда почти невъзможно. Всъщност, отвиването на разкъсания винт не е толкова трудно.

Как да развиете разкъсания винт

Ще ви трябва

 • - сгъваем ключ или съединителна глава;
 • - регулируем гаечен ключ;
 • - остър длето;
 • - Отвертка с прави и кръстосани форми;
 • - ударна отвертка;
 • - Пробийте;
 • - газовата горелка.

инструкция

1

Ако се сблъскате с проблема с развиванеторазкъсан винт с повредени ръбове, ръка с ключ или глава. Тези инструменти трябва да ви помогнат. Ако ключът или главата на винта не са износени, опитайте внимателно да издърпате избрания инструмент с малък чук.

2

Ако лицата на разкъсания винт не са изобщо,опитайте да го развиете с малък регулируем гаечен ключ. Ако не успеете, използвайте по-сложен метод. Използвайки остър длето, направете жлеб в капачката на разкъсания винт. След това го ударете няколко пъти под ъгъл, като насочите длето в посока на развиване. След като направите това, лесно ще отстраните гайката, която е залепена на винта. Самият винт ще трябва да бъде нарязан и пробит.

3

За да отвиете малкия винт с прави или кръстосани прорези, вземете подходяща отвертка, поставете го в жлебовете и, като ударите дръжката с чук, внимателно завъртете разкъсания винт.

4

Можете също така да отвиете разкъсания винт с помощта на перкусионна отвертка. Натискайте го на ръба на "капачката" в посока на развиване, докато винт излезе.

5

Понякога можете да развиете разкъсания винт отс помощта на тренировка. За да направите това, поставете в инструмента инструмент за разрязване на подходящ размер (устройството за разхлабване на разкъсаните винтове) и направете сляпа дупка в капачката на винта с дълбочина 10-15 мм (в зависимост от дължината на разкъсания винт). След това завъртете екстрактора в държача на свредлото по такъв начин, че конусовият винтов винт да е работната част. Използвайки най-бавните обороти на сондажа, продължете с отвиването на разкъсания винт.

6

Развийте разкъсания винт с газгорелка. За това загрявайте самия винт или частта, в която е завинтена. Ако сте загрявали частта, започнете да охлаждате винта. Ако сте загрели винта, охладете частта. В резултат на получената разлика в температурата, разкъсаният винт трябва да може да се развие.

Съвет 4: Как да развиете спирачните тръби

Спирачната система изпълнява една от най-важнитефункции - осигурява контролирана промяна на скоростта на автомобила, помага да се спре и да се поддържа на място по време на паркирането, така че винаги има най-високите изисквания. Основният тип задвижване в работната спирачна уредба е хидравличен, като освен спирачния педал, усилвателя, главния спирачен цилиндър и цилиндрите на колелата има маркучи и тръби.

Как да развиете спирачните тръби

Ще ви трябва

 • - гаечен ключ;
 • - спирачна течност;
 • - капацитет;
 • - винилна тръба.

инструкция

1

По правило се предхожда подмяната на спирачните тръбиподготвителна работа, свързана с почистването на повърхността на комините от калта и прилагането върху резбовите съединения на специален състав за улесняване на отвиването на ядките. Освен това е необходимо да се подготви предварително специален гаечен ключ, спирачна течност за пълнене, празен чист контейнер за източване на отпадъчните течности от спирачната система и мека винилова тръба.

2

Като пример можем да разгледаме замянатаспирачна тръба на автомобила VAZ-2107. За по-голямо удобство, поставете колата на яма или на самолета. Първо, с помощта на отвертка Phillips, развийте двата винта, закрепващи задната спирачна тръба към корпуса на колата (ако има такива).

3

След това, като използвате специален ключ,отвийте фитингите с две тръби към маркуча за спирачки и регулатора на налягането и извадете тръбата. В края на цялата необходима работа тръбите се монтират в обратна последователност с последващо зареждане на спирачната течност и проверка на качеството на ремонта на спирачките.

4

На автомобилите VAZ-2110, 2111 и 2112 първияте необходимо тръбите да се махнат от главния цилиндър и спирачните маркучи и след това да се изключат главните отвори на маркуча и маркучите. По време на следващата операция развийте трите гайки и извадете пластмасовия капак. След това вече е възможно да се отстранят металните пластини и да се изключат тръбите от държачите. Ако държачите са счупени, те трябва да бъдат заменени.

5

Монтирайте новите тръби в обратен ред,след това като проверка, направете помпена спирачна система. Необходимо е да извадите въздуха, който е влязъл в него. Знак на въздух, който влиза в спирачната система, е увеличен ход и меко натискане на спирачния педал при натискане. Има следната последователност на кървене на спирачките: задната дясна, предната лява, задната лява и предната дясна.