Съвет 1: Как да нарисувате драскотина на бронята

Съвет 1: Как да нарисувате драскотина на бронята

Бронята е частта от машината, която е най-податлива на различни повреди по време на работа. Почти всеки шофьор някога е имал проблеми с неуспешния паркинг, в резултат на който броня имаше драскотини. За да се отървете от този проблем, не е необходимо да се свързвате с услугата. Но можете да го управлявате сами.

Как да нарисувате драскотина на бронята

Ще ви трябва

 • - кофа с вода;
 • - шампоан за кола;
 • - мека гъба за измиване;
 • - шкурка с калибър 1200, 1300 и 1500;
 • - разтворител;
 • - специален комплект за боядисване на драскотини;
 • - спрей с лак;
 • - полиране.

инструкция

1

Първо проверете повредената броня и оценете естеството на щетите и техния мащаб. Вземете една кофа вода, автомобилен шампоан и с гъба, започнете да го измивате от мръсотия. Ако броня има следи от гума, ги избършете, използвайки разтворител.

2

Когато повърхността на бронята е напълно почистенаот мръсотия, вземете шкурка от калибър 1200 - 1300 и с него изгладете драскотините. Не забравяйте да направите това с вода. Когато повреденият лак се отстрани и повърхността стане по-гладка, можете да продължите с боядисването.

3

Ако броня има дълбоки драскотини, необходимо е zashpatlevatтехния тънък слой и след изсъхването на шпакловка, подравнете това място с шкурка. Вземете клечката за зъби, която се предлага в специалния комплект боя, и внимателно боядисвайте този пластир. Оставете боята да изсъхне и след това отново да премине през боядисаната област с шкурка. Ако желаете, можете да го замените с анти-драскотини или полиране.

4

След това вземете балон с безцветен лак. Преди да я приложите към бронята, практикувайте друг обект. След това започнете пръскането на лак върху боядисаната част на бронята, като се уверите, че няма мазнини и прах около нея.

5

Като правило, след пръскане на повърхността на бронятастават неравномерни. За да поправите това, вземете водоустойчив шкурка от калибър 1300 - 1500 и внимателно, като го държите под ъгъл от 45 градуса, изравнете боядисаната част. Не пропускайте момента, в който трябва да направите лак и в края на процедурата спирайте във времето, в противен случай можете да изтриете всичко и да избегнете боядисването, няма да работи.

Съвет 2: Как да премахнете драскотината на бронята

Драскотини върху колата, особено върху броня - едно доста често и неприятно явлениевсеки ентусиаст на кола. И, разбира се, всеки собственик на машина се опитва да се отърве от тези драскотини възможно най-бързо. Единственото усложнение е, че бронята обикновено е парче от пластмаса, което означава, че е по-трудно да се поправят повредите.

Как да премахнете драскотината на бронята

Ще ви трябва

 • - специални средства за полиране;
 • - шлифовъчна хартия;
 • - шпакловка;
 • - Автоматична боя.

инструкция

1

Повредата на колата може да е яркаизразено, когато нулата е дълбок и не много забележими, когато бронята е малко протрит. Ако драскотините са практически неразличими, направете следното: първо, за да изтриете останките на следи от боя разтворител (ако причината е малък двор ограда или други Блъскащи колички), а след това внимателно боя над мястото с повреди по боята идентичен с цвета на фабрика боя.

2

Ако драскотината е дълбока, тогава повечеглобална работа. Поставете драскотината трябва да бъде шпакла. След това, след като шпаклото изсъхне, внимателно поставете щетите в пясъка и след това го боя.

3

Друга възможност е да премахнете драскотините от броня - с помощта на боя. Бронята е напълно отстранена и поставена така, че нейната повърхност да е успоредна на пода. След това трябва да вземете боята в цвета на каросерията и да я излеете в пукнатините. Когато боята достигне ръбовете на драскотини, можете да спрете, да отрежете всички места и да оставяте боята да изсъхне.

4

От плитки драскотини все още може да се отърветепомощ за полиране. Това се случва с помощта на шлайфане на хартия. Потопете шкурката в топла вода и започнете с влажна хартия с ъгъл от 45 градуса, с енергични, но точни движения, за да изравните повърхността на бронята. След това трябва да оставите повърхността суха и да я покриете с лак. Драскането ще стане почти невидимо.

Съвет 3: Как да премахнете драскотините от бронята

Почти всеки собственик на кола поне веднъж в живота сиизправени пред такъв проблем като драскотина на бронята. Мнозина не искат да отидат в автомобилната служба и да плащат луди пари за възстановяването и те са прави по свой начин. изтривам драскотина с броня Не е трудно да имаш всичко от себе си.

Как да премахнете драскотините от бронята

Ще ви трябва

 • - полиране;
 • - машина за полиране;
 • - кърпа за отстраняване на петна;
 • - боя за цвета на бронята;
 • - Вестник.

инструкция

1

Първо се погрижете за купуването на полиранемашини. Цените варират от 10 до 30 хиляди рубли. Не мислете, че това е твърде голямо за такова нещо. Повече от веднъж ще надраскате бронята и едва ли всеки път, когато отидете на автомобилната служба.

2

Купете лак. Ползата от съвременните производители предоставя широка гама от такива продукти и намирането на подходящ продукт няма да бъде трудно. Изборът на средства за полиране се основава на материала, от който се прави бронята, под формата на машина за полиране и, разбира се, на целта, която преследвате. После вземете специална кърпа, която премахва петна от стъклените повърхности. Най-лесно е да го намерите в оптиката.

3

Изберете цвят за цвета броня, Всяка кола марка по някакъв начинпоказва цвета на частите на автомобила. За тази информация можете да се свържете с официалното представителство на автомобилната компания или да потърсите информацията, от която се нуждаете, в Интернет. По правило на повечето форуми има такава информация.

4

Продължете с процеса на премахване на драскотини. Тук е необходимо да се ръководи от принципа "Ти отиваш тихо, ще продължиш". Отделете време, бизнесът е много фин и изисква най-голямо внимание. Не нанасяйте твърде много лак. Ако прекалявате, цветът на боята става по-малко наситен и повърхността е матова. Когато полирате, не използвайте прекомерна сила или натискайте машината за полиране. Когато полирането приключи, отрежете парче вест с размер A4. Не съхранявайте и покривайте вестника не само с надраскано място. Когато вестът плътно се закачи на повърхността броня, Нанесете боята върху него и задръжте върху бронята за 10-15 минути.

5

Изчакайте, докато боята изсъхне и избършете цялата броня с парцал, за да премахнете петна. Е, това е всичко, бронята е напълно възстановена!