Съвет 1: Как да заглушите дизела

Съвет 1: Как да заглушите дизела

При бензиновите двигатели двигателят умираизключете системата за запалване. При дизеловите системи няма запалване, така че са заглушени по различен начин. И за да удължите живота на дизела, трябва да знаете и да следвате няколко правила, когато двигателят е изключен.

Как да заглуши дизела

инструкция

1

За да смекчите дизеловия двигател, изключете годоставка на гориво. За леките автомобили поставете ключа в ключа за запалване в желаната позиция. В същото време ще се отвори електрически вентил, блокиращ подаването на гориво по горивната линия. При съвременните модели се спира подаването на контролни импулси към отвора на инжекторите.

2

На камиони, големи автобуси иТрактори, кликнете върху бутона, разположен на пода в областта на краката на водача или на арматурното табло, или върху специален лост. В същото време механичното задвижване ще блокира потока гориво в горивната помпа. Моля, обърнете внимание, че просто натискането на бутона не е достатъчно. След като го натиснете, задръжте го, докато дизеловият двигател бъде заглушен.

3

За да използвате устройството, за да се припокриетеподаване на гориво като моторна спирачка на камион или автобус, заглушаване на дизела без изключване на съединителя. В същото време колата започва да се забавя. Използвайте тази техника, когато се приближавате към светофарите или към слизането, и само към камиони (автобуси), оборудвани с механично задвижване, за да изключите захранването с гориво. При леките автомобили с електрически клапан прилагането на този метод може да доведе до разрушаване на електроенергийната система.

4

В случай на повреда на електрическия вентил,припокривайки снабдяването с слънчево масло, използвайте следния метод, за да заглушите двигателя: без да изключвате предавката, освободете съединителя, докато натискате спирачката. За по-голяма ефективност на това приемане, включете по-високата предавка предварително.

5

При работа на дизелов двигател при условияниски температури (минус 25 и по-ниски) преди удавяне на дизеловото гориво, изсипете чаша бензин в масления резервоар. Бензин временно ще намали вискозитета на маслото и ще улесни стартирането. След стартиране и затопляне на двигателя бензинът се изпарява и излиза през вентилацията на картера. След активното прилагане на този метод в края на зимния период, сменете маслото, тъй като бензинът ускорява окисляването на маслото.

6

Изчакайте 1-3 минути, преди да изключите дизела,позволявайки му да работи на празен ход. Това значително ще увеличи експлоатационния живот на турбината, позволявайки охлаждането и охлаждането на маслото и изтичане от турбокомпресора преди спиране. Естествено, за дизеловите двигатели, които не са оборудвани с турбокомпресор, няма нужда да се използва този метод.

7

На модерни дизелови чуждестранни автомобилиИнсталирани са турбо-таймери, които осигуряват принудителна работа на дизеловия двигател за известно време след изключването му. Turbotimers с интелигентна система за управление изчисляват необходимото време, през което двигателят ще бъде заглушен, като се има предвид продължителността и интензивността на товарите върху него.

Съвет 2: Как да инсталирате дизеловото гориво на UAZ

Популярна популярност дизел двигатели в автомобили -сравнително нова тенденция. Повишеният интерес към дизеловите двигатели се дължи на нововъведенията в областта на конструирането на двигатели: потреблението на гориво е намаляло, тяхната екологосъобразност и динамика са се подобрили и много други показатели са се подобрили значително. Днес дизелът е инсталиран на различни автомобили, включително и на УАЗ.

Как да инсталирате дизелов двигател на UAZ

Ще ви трябва

 • - дизелов двигател;
 • - ключове;
 • - болтове;
 • - моторно масло;
 • - повдигащо устройство;
 • - течност за охладителната система.

инструкция

1

Създайте стартер с рамо на предна опора на дизелов двигател и затегнете всички болтове.

2

След това с помощта на повдигащо устройство илис външна помощ, поставете дизеловия двигател и кутията по такъв начин, че първо да влезе корпусът на скоростната кутия. В този случай скобите на задните опори на дизеловия двигател трябва да съвпадат с точките на закрепване към тялото УАЗа и монтажните издатини - да се намират на гърба на скобите, който служи като опора на дизеловия двигател.

3

Монтирайте напречния преден лъч. След това поставете всички монтажни болтове с моторно масло, поставете ги в жлебовете и ги затегнете. Не забравяйте, че върху напречната греда не трябва да действате, преди болтовете да са напълно затегнати.

4

В напречното гнездо на гнездото поставете гуматаблок и след това поставете монтажните болтове от задната страна на напречния лъч и ги затегнете. След това спуснете блока за захранване до предвиденото място (уверете се, че всички водещи издатини са разположени специално върху предната опора, предвидени за тях).

5

След изключване на повдигащото устройство,свържете "заземяващия" проводник към тялото на автомобила. След това проверете механизма на скоростния лост и работата на скоростната кутия в превозно средство, оборудвано с ръчна скоростна кутия. Ако е необходимо, регулирайте кабела за смяна.

6

Свържете обратния проводник и сензора на скоростомера. В случай, че това е осигурено от дизайна на колата УАЗ, монтирайте подвижния цилиндър на съединителя и извадете въздуха от хидравличната система на това задвижване.

7

В охладителната система добавете течност, като наблюдаватес необходимата концентрация на антифриз. След това поставете електрическото въже, като го държите далеч от високотемпературните единици. Накрая свържете кабела на дросела и проверете работата на инсталирания дизелов двигател.

Съвет 3: Как да инсталирате дизелов камион на газела

популярност дизел двигателите не е изненадващо: те са икономични, имат висок въртящ момент, а цената на дизеловото гориво остава достъпна. Понастоящем дизеловите двигатели се монтират на различни автомобили, включително газели.

Как да инсталирате дизелов камион на газела

Ще ви трябва

 • - дизелов двигател;
 • - механизъм за повдигане;
 • - моторно масло;
 • - инструменти.

инструкция

1

Преди да започнете инсталирането на дизеловия двигател газела, изучавайте неговите дизайнерски характеристики. Разбира се, на пръв поглед разликите между дизеловите и бензиновите двигатели са незначителни: едни и същи бутала, цилиндри и свързващи пръти. Въпреки това, при дизеловите двигатели частите на вентила са малко подсилени. Поради това, дизелът може да издържи на по-голямо натоварване от бензиновия двигател.

2

Моля, имайте предвид, че в дизеладоставката на въздух и гориво на двигателя се извършва отделно. Първият сгъстен въздух навлиза в цилиндрите и едва след като се загрее до 700-800 градуса, горивото се подава към горивната камера под високо налягане.

3

След като проучи характеристиките на дизеловото гориво, започнете да тренирате- Инсталиране на двигателя на газела. Този процес е почти същият като инсталирането на дизелов двигател за автомобили от други марки. Преди всичко, с помощта на повдигащ механизъм, монтирайте дизеловото гориво в двигателното отделение и най-напред трябва да влезе корпусът на скоростната кутия.

4

Смажете всички крепежни елементи с моторно масло,след това ги инсталирайте в жлебовете и ги затегнете добре. Спуснете блока за захранване до мястото, запазено за него. Забележка: всички водачи на задвижването трябва да бъдат поставени в специални вдлъбнатини.

5

След изваждането на дизела от повдигащия механизъмсвържете се с тялото на "масата" на газела, след което проверете механизма на скоростния лост. След това свържете окабеляването на сензора за скоростомера и обратно.

Съвет 4: Как да заглушите клапата USG

Системата за рециркулация на отработилите газове (EGR) е проектирана да намали азотните оксиди в отработените газове на превозното средство. В случай на замърсяване и повреда клапан ЕДИ Машината може да спре на празен ход, да консумира повече гориво. За да не губите време и пари за ремонт на тази система, можете просто да потулите вентила.

Как да заглушите клапата USG

Ще ви трябва

 • - отвертка;
 • - средства за почистване на двигатели;
 • - парче алуминий с дебелина 1 мм или кутия бира;
 • - метални ножици;
 • - Остър нож.

инструкция

1

Развийте капачката на разширителния резервоар и изтичанетоКоркът в долния десен ъгъл на радиатора. Изтеглете антифриз в предварително приготвения контейнер. За тази цел можете да адаптирате петлитрова пластмасова бутилка с нарязан връх. Изключете маркуча за подаване на антифриз.

2

Извадете вакуумната тръба от клапана EGG. Развийте болтовете, които осигуряват корпуса му. Извадете клапана и уплътнението. Почистете корпуса на клапана с почистващото устройство на двигателя.

3

Изрежете щепсела от парче алуминий с дебелина около 1 мм. Ако не е под ръка, стъргалът може да бъде направен от бирена бира. Паронитът е най-добре да не се използва, тъй като бързо изгаря.

4

Използвайте фабричния уплътнител на клапана EGR вкато шаблон. Поставете го върху калай и "кръг" с остър нож. След това щепселът може лесно да бъде нарязан с ножица. Пробийте дупки в болтовете в него.

5

Монтирайте капачката, поставете корпуса на вентила на EGR на място, закрепете с болтове.

6

Почистете и извадете амортисьора от смукателния колектор. Почистете колектора и поставете капака на място, свържете всички маркучи. Попълнете антифриза, без да забравяте да измерите нивото му.

7

Като опция премахнете клапана, поставете вместоима стоманен щепсел, издълбан до размера на отвора му. След като инсталирате капачката на вентила на вашия бордов компютър, ще се появи грешка (освен, разбира се, този блок не е зашит с четенето в съответствие с USR системата). Ако е необходимо, свържете се със специалист за неговия фърмуер или просто изключете терминала от сензора.

Съвет 5: Как да изберем дизелово гориво

Японски автомобили с дизел двигателя правят своите собственици щастливиработа, икономичност, надеждност и простота при ремонт по време на работа в условията на вътрешни пътища. За да получите всички тези предимства при закупуване на дизел, е важно, следвайки прости правила, да направите правилния избор.

Как да изберем дизелов двигател

инструкция

1

Закупуване на дизелова кола от непознатчовек, подлагайте двигателя на задълбочена проверка. Уверете се, че двигателят е студен при стартиране. Дизелът в добро състояние ще започне от полувремето. Имайте предвид, че той създава доста забележим шум в студа. След това започнете топъл двигател, шумът трябва да намалее значително. Ако в това състояние не започне веднага, а само след 3 до 9 опита, тогава пръстените, буталото, са износени.

2

Проверете дали има дим от изпускателната тръба,Когато натискате педала на газта, докато двигателят е топъл. Ако тъмен облак от дим, а след това, може да са били подложени на износване или остъргващи пръстени са дефектни дюзи. Бял дим показва навлизането на вода в горивото. Поставете лист хартия под изпускателната тръба. Ако се появи сажди, горивото не гори напълно.

3

Звукът на работещия двигател трябва да бъде мек,униформа, без да се чука. Обратното показва неизправност в работата на клапаните. Опитайте се да разпознаете външния шум при набиране и нулиране на оборотите, определяйки работата на коляновия вал и буталото. Отворете капачката на маслото. Индикатор за това някъде има пробив на газове, са пръски от масло от маслозаливной устата.

4

Погледнете под капака. Определете целостта на блока на двигателя и гайките на впръскването. Следи от червен или бял уплътнител, вместо черен, показват, че двигателят е бил отворен. Всички болтове, осигуряващи спомагателните устройства, трябва да са на мястото си.

5

За да оцените състоянието на облицовката, загрейте колата, я махнете и веднага включете запалването. Крушката за пресостат на маслото трябва да светне след 2-3 секунди, но не по-рано.

6

Ако резултатите от горепосочените действия не ви разочароват и сте готови да станете собственик на дизеловия двигател, измерете налягането на компресията и картера, проверете инжекторите, охладителната система.

Съвет 6: Как да изберем дизелов автомобил

Купуването на дизелова кола за непознат е сложен, тъмно и неразбираем бизнес. Следователно, трябва да знаете как да изберете правилния дизелов автомобил, за да избегнете разочарование от покупката.

Как да изберем дизелова кола

Ще ви трябва

 • Компресорно нивомерно устройство, манометър за газ на картера и друго оборудване за диагностика на двигателя.

инструкция

1

Първо трябва да проверите как започвадвигателят е студен. Най-добре е да направите това сутрин, така че двигателят да е напълно студен. Дизелът в добро състояние ще започне с половин оборот. Ако не започне веднага, това е лош знак (износване на буталото или износване на пръстени). Студената ще бъде забележим шум, загрята - много по-тих. Ако стартирате горещ двигател, при много модели отоплението няма да се включи, а стартът ще се дължи на компресия. Когато натиснете педала за газта на загретия двигател, трябва да проверите дали димът от изпускателната тръба капе. Ако димът е тъмен, тогава има износване на пръстените за отстраняване на маслото или неизправност на инжекторите. Бял дим означава да вкарваме вода в горивото. Често използван метод: за изпускателната система се заменя бяла носна кърпа или лист хартия. Наличието на сажди на хартия или плат показва повишена консумация на масло или непълно изгаряне на гориво. На турбодизела се допуска черен дим, докато турбината не се включи, както и при пренос на газ. Но тя трябва да бъде краткотрайна и да не е дебела. Струва си да опитате двигателя без въздушен филтър. Може би запушеният филтър е причината за увеличаване на дима.

2

Неравномерен звук на работадвигателят казва за грешното регулиране на вентилите и може би проблемите с самите вентили или буталото. "Твърд" звук в комбинация с черен дим при високи обороти означава рязък ъгъл на инжектиране. Прекъсвания и сив дим на празен ход, комбинирани с прекъсвания и черен дим при инжекция с висок ъгъл на къс ъгъл. Неравномерното функциониране на дизеловия двигател при въртене на празен ход в комбинация с черен дим разкрива неработеща дюза. За да тествате това, го деактивирайте. Двигателят ще работи внимателно. След отваряне на маслената капачка трябва да проверите липсата на маслени спрейове от гърловината за пълнене на маслото. Тяхното присъствие е показател за газовия пробив. Причините за това могат да бъдат много. Необходимо е да се направи оценка на цялостния външен вид на двигателното отделение. Ако гайките на инжекторите и блокът на цилиндъра нямат вдлъбнатини, ако има следи от бял или червен уплътнител (черен от японски автомобили), тогава двигателят не се отвори. Също така проверете наличието на болтовете за осигуряване на всички допълнителни устройства. Състоянието на облицовката се проверява както следва: Загрейте машината, запушете я и веднага включете запалването. Индикаторът за налягането на маслото трябва да светне след 2-3 секунди. Ако по-рано - облицовките трябва да бъдат променени.

3

Компресия На гарата или в оборудвания гаражтрябва да измервате компресията. Компресията трябва да е най-малко 25. Тази стойност обаче може да е различна за всеки обем на двигателя. Разпространението на стойностите не трябва да надвишава 0,5 за нова машина и 1-2 за стара. Силното разсейване показва бърза реконструкция. Ниска компресия може да се дължи на износване на буталото или износване на клапаните. Износването на клапани в ремонта е по-евтино и по-лесно.

4

Дюзи Устройството трябва, по време на работа,характерен звук и пръскайте горивото в прашно състояние. Пръскането под формата на капки и джетове е категорично противопоказано на двигателя. Заедно с инжекторите е необходимо да се оцени плътността на маркучите за подаване на гориво и връщането на фуражите.

5

Масло Маслото трябва да е черно, без чужди тела. Сребристо-сив цвят на маслото показва скорошното използване на добавки от молибден.

6

Охлаждаща системамехурчета на загретия двигател при средни и високи обороти. На металните тръби на системата не трябва да има ръжда и червено покритие (знак, че двигателят е прегрял).

7

Последната стъпка е да се измери налягането на картерните газове. Високата стойност на този индикатор може да се дължи само на износването на буталото или клапаните.

Съвет 7: Как да нагрявате дизеловото гориво

Много шофьори са изправени пред проблемzagelevaniya дизелово гориво през зимата. Това се случва най-често, защото използвате летни дизелови или зимни горива с лошо качество. Какво да направите в този случай и как да предотвратите замръзването на горивото.

Как да отопляваме дизела

инструкция

1

Дизелов двигател горивото има две температурни точки: и температурата филтрация zagelevaniya.Voobsche температура температура zagelevaniya - когато това е вашият дизелово гориво се превръща в желе, както и способността да се изпомпва през горивопроводите и филтрите за гориво на разположение. Това може да стане или защото сте се мисли за зареждане с гориво на автомобил с неадекватно внимание, или пък защото сте били освободени в помпа с ниско качество гориво, и с остър температура падне извън вашата гориво внезапно се обърна към желе.

2

Следващият проблем може да бъде решен:начин. Изсипете в резервоара двойна или дори тройна доза антигел добавка, останалата част се нагрява с струя гореща вода. Опитайте се да използвате надуваемо устройство (спазвайте всички необходими предпазни мерки).

3

Всичко се прави така: залепете вентилатора, вземете парче калай с диаметър около един и половина, с диаметър около десет сантиметра и насочете пламъка на лампата в епруветката, като по този начин ще получите нещо като топлинен пистолет. Внимавайте също така, че пламъкът не излиза под вашата кола в чиста форма, в противен случай рискувате да го затоплите. Е, в най-екстремния случай, просто изчакайте размразяването.

4

За да се предотвратят последващи случаизамръзване на слънчевото масло, обърнете внимание на следните точки. В студено време, попълнете само зимата дизелово гориво (тук обаче вариантът сблъскате безскрупулни продавачи, които се продават на лятото дизелово гориво под прикритието на зимата), използвайте antigelevymi добавки (изберете опции за внос, те са, разбира се, по-скъпи от местни партньори, но и ползите от тях много повече), инсталирайте в колата си електрически нагреватели на дизелово гориво.

Съвет 8: Как да стартираме дизелово гориво в замръзване

Зимата за шофьора е специално време. Особено за хората, чиято машина е оборудвана дизел двигател. Какви правила трябва да спазвам, за да може лесно да пусне дизелов двигател в скреж и да не закъсняваш за работа или за важна среща?

Как да стартираме дизелов двигател при замръзване

инструкция

1

Трябва да се помни, че трябва да работи работещ моторзапочнете без никакви проблеми. Инсталирайте надеждна батерия със силен стартов ток, използвайте само свещи с възможност за поддръжка. Уверете се, че горивната помпа, пръстените и стените на цилиндъра не са износени, а горивният филтър и въздушният клапан не са запушени.

2

Изберете зимно гориво, което може да се използва при температури от 0 до -30 ° C. Ако живеете в район, където температурите са изключително ниски, купете арктическо гориво.

3

Ако не можете да намерите или излеете зимно времегориво и използвайте лятото (при температури до 0 ° C), монтирайте отоплителна система за гориво и тръбопроводи в автомобила. Можете да използвате добавки, т.е. препарати, които подобряват експлоатационните нискотемпературни свойства на горивото. Това е много по-евтино.

4

Поддържайте горивото в резервоара - нетрябва да бъде по-малко от половината. Това обаче ще помогне само ако машината не работи повече от четири часа и температурата не спадне под 30 ° С.

5

Преди началото на стартера,включете основния лъч за няколко минути, което ще помогне за загряване на батерията. След това стиснете съединителя и започнете да завъртате стартера. Направете това за около десет секунди, след което оставете двигателя да почине малко.

6

Ако батерията се е настанила, докато машината за маса,да го запалите от друга батерия. Всеки, който прави това за вас, трябва да загрее батерията си. Свържете батерията паралелно, т.е. минус минус плюс плюсове, в противен случай може да се получи късо съединение и експлозия.

7

Когато съхранявате автомобила на паркинг, не използвайте ръчната спирачка, тъй като топлите барабани могат да кондензират влагата и скрежте ще се придържат към подложките за автомобили. Ако това все още се случи, ще трябва да отделите времескрежку на спирачните системи. Трябва да свалите колелата и да загреете подложките.

Съвет 9: Как да размразете дизеловото гориво

За да се предпазят от проблеми сПрепоръчва се дизеловата кола да се съхранява в гаража при стартиране на двигателя през зимата. Въпреки това в средната климатична зона и на север има такива студове, че дори тази мярка за безопасност не спестява дизеловото гориво от замръзване. Как да размразя дизеловото гориво?

Как да размразите дизелов двигател

Ще ви трябва

 • - ръчна помпа;
 • - компресора;
 • - издухвач или фенер;
 • - екрана

инструкция

1

Проверете подаването на гориво. За да направите това, вземете ръчна смяна на помпата и опитайте да изпомпате горивото с нея. Ако след натискане на бутона на помпата се извършва много бавно стартиране от стартовата позиция, тогава решетката на резервоара за гориво или горивната тръба се запушват с парафин.

2

Опитайте се да издухате горивната линия. За да направите това, извадете захранващата тръба и поставете маркуча на компресора върху нея. Отворете капачката на горивото и издухайте. Продължете процеса, докато чуете характерен звук. Сменете тръбата за подаване на гориво. Опитайте се да стартирате двигателя.

3

Ако двигателят не започне, тогава е необходимоподгрявайте горивото. За да направите това, вземете факел или издухвач. Загрейте резервоара за гориво. Уверете се, че ръчната помпа започва да изпомпва горивото. Трябва да знаете, че е необходимо внимателно да загреете резервоара за гориво. Ако използвате горелка, е строго забранено насочването на пламъка директно към резервоара. Използвайте екрана.

4

Ако и след загряване на резервоара за горивоколата няма да започне, така че е необходимо да се затопли на помпата за високо налягане на горивото и фин филтър. Най-безопасният начин да се затопли е използването на топла вода. На много модели възли данни на двигателя са в процес на междинния охладител. Топлата вода и внимателно го излее директно върху ohladitel.Esli в модела на автомобила е открит достъп до глоба горивния филтър, след това този възел може да се затопля с помощта на горелка или факел. Когато се работи с горелка или факел е необходимо да се спазват всички мерки за безопасност. Друг начин за решаване на този проблем е да се напълни резервоара с топла дизелово гориво.

5

За да се избегнат проблеми при замръзване на дизеловото гориво, се препоръчва използването на анти-гел добавки. Също така, ако е възможно, трябва да се монтира система за отопление на основното гориво и горивото.

източници:
 • Как да размразите дизелов двигател