Съвет 1: Как да затегнете винта

Съвет 1: Как да затегнете винта

Дори ако не обичате да правите и правите нещо с къщата си със собствените си ръце, все пак ще се справите рано или късно със ситуацията, когато трябва да завъртите винт, Едно просто, изглежда, действие в някои случаи може да предизвика много трудности.

Как да затегнете винта

Ще ви трябва

 • - отвертка;
 • - гаечен ключ или гаечен ключ;
 • - отвертка;
 • - пружина и скоба;
 • - гумена тръба;
 • - лепило или боя.

инструкция

1

Разгледайте главата винти изберете правилния инструмент заобрат. Ако шапката има отрязък, изберете кръста или плоска отвертка с подходящ диаметър. Забележете, че ако вземете отвертка, която е твърде малка, тя ще се превърти и твърде много може да счупи нишката.

2

Ако главата винтно се прави под формата на шестоъгълник или квадрат, изберете подходящ гаечен ключ, можете също да използвате регулируем гаечен ключ или, в крайни случаи, клещи.

3

За да се обърнеш винт с един или два дупки вместо с един слот, винт под Y-образната отвертка, винт"Тайните", създадени за трудността при развиване, купуват специален инструмент.

4

Ако трябва да завиете голяма частзакрепване, използвайте отвертка или свредло. Освен това, купувайте различни приставки, включително за завинтване на скрепителни елементи в труднодостъпни места.

5

За да се обърнеш винт на място, където е невъзможно да се затвори,използвайте въртяща се отвертка. Такава отвертка може да бъде направена и независимо, за това, нарязани пръчка от конвенционалната отвертка в две и отново заваряване на края на пружината.

6

че винт Не е нужно да държите ръката си, поставете пружинна скоба върху отвертката. Отстрани на дръжката пробийте дупка, завъртете щифта в нея и натиснете пружината с нея. Когато сложите винт в отвора на скобата, пружината трябва да се притисне здраво към върха на отвертката.

7

Можете да направите още по-лесно - да намерите каучукТръба с вътрешен диаметър е малко по-малка от диаметъра на отвертка. Изрежете парче с дължина 3 см и го затегнете здраво в работния край на отвертката, поставете главата винта. Сега можете да работите във всяка позиция, без помощта на втората ръка.

8

че винт не се отървах от вибрациите, преди да работянамажете с лепило или боя. Ако е възможно, завийте края му от другата страна на частта и затегнете конеца (в този случай, имайте предвид, че стойката няма да се сгъне).

Съвет 2: Как да завъртите топката

Играта на боулинг ви позволява да забавлявате и демонстрирате уменията си, точното изчисляване на движението топката и пряк удар върху целта. Най-важният детайл е ротацията топката, което не е толкова лесно да се постигне, за което е необходимо време за обучение на китките.

Как да завъртите топката.

Ще ви трябва

 • Топка за боулинг, ръкавици.

инструкция

1

Поставете ръцете си с длани за пръстите, затова е по-удобно да държите топката.

2

Превъртете четките наляво и надясно, за да ги изтеглете леко преди да ги хвърлите.

3

След като направите три подхода, на последната стъпка започнете топката назад и след това я завийте в хвърлянето.

4

В момента на превъртане, рязко натиснете топката далеч от вас и се стреми към целта.

Съвет 3: Как да изберем витла

Ефективността на лодковия двигател до голяма степен се определя от правилния избор на гребане винт, Тя зависи от икономията, скоростта и ускорението на цялата система. Как да избера най-подходящия витло?

Как да изберем витло

инструкция

1

Използвайте най-лесния начин за избор винт, Ако има такава възможност, сравнете работницитекачеството на два или три винта с различни стъпки, като алтернативно ги задава на същия двигател. Определете кой винт ще бъде по-ефективен при голямо натоварване на съда (обикновено винт с по-малка стъпка) и който ще осигури висока скорост на движение при минимално натоварване на лодката или лодката.

2

Извършете няколко експеримента, като направите измервания на разхода на гориво за различно натоварване на лодката. Определете за всички винт - оптимална скорост на достъп до рендосване;максималната скорост, която даден кораб може да развие. По този начин двигателят трябва да работи приблизително на 5000 оборота в минута при напълно отворена дроселова клапа.

3

При проверка на работата винт Обърнете внимание на това колко кипивода от под мотора. Ако в момента на стартиране на движението двигателят издава звук, който прилича на претоварване на автомобила, а движението на лостовете за управление рязко и резки се изисква винт с голяма стъпка. При слаб набор от скорости и по-бавен изход в режим на рендосване се изисква витло с по-малка стъпка.

4

Когато избирате витло за лодка, обмислете условиятапланирана експлоатация на кораба, включително допустимото натоварване. Ако имате намерение да пътувате със светлина, тогава винтът, проектиран за максимално натоварване, ще направи прекомерна скорост.

5

Обърнете внимание на броя на ножовете винт, Най-високата максимална скорост се осигурява от винтове стри остриета, но бавно изхвърлят кораба за рендосване. Широколистните витла, напротив, лесно влизат в режим на рендосване, но са по-ниски от витлата с три перки в скорост.

6

За да се осигури добър удар, формата на лопатките винт, Изберете елиптични остриета, ако искатеосигурява оптимално съотношение на скорост и сцепление. Някои винтове имат остриета, които се стесняват към върховете, което намалява триенето, като тези винтове се предпочитат за високоскоростните лодки. За движение в резервоари, обрасли с водорасли, е по-подходящ винт с остриета, усукани в посоката на въртене.

7

При избора на материала, от който е направен винт, имайте предвид, че алуминиевите винтове са за предпочитане за външни мотори, монтирани на малки лодки. Те са по-леки и по-евтини от месинговите.

Съвет 4: Как да вдигнете винта на двигателя на лодката

За всеки кораб с лодка мотор има оптимална гребане винт, Но ако използвате кораба по много начини - за риболов, разходки, теглене на водни скиори - ще ви трябва няколко винтс. Не забравяйте да закупите резервна лодка за лодки за вашия кораб винт с набор от скрепителни елементи към него.

Как да изберем винт на двигателя на лодката

Ще ви трябва

 • - кораб;
 • - Лодка мотор;
 • - витло;
 • - тахометър.

инструкция

1

Определете основните параметри винтно за двигател с лодка. Те са диаметърът на винтно и неговата стъпка. От тези параметри, като се вземе предвид мощността на двигателя, зависи максималната скорост на лодката. Разстояние в инчове винтв един ред, има една стъпка винтно лодка.

2

Намерете в означението, прикрепено към най-много гребане винтд, диаметър и стойност на стъпалото винта. Например надпис 9,9х13 означава това винта за корабния двигател O е 9,9 инча със стъпка от 13 инча.

3

Вижте инструкциите към лодката двигател, какви максимални промени може да се развие"Пълна газ", с отворен клапан за газта. Ускорете лодката до максималната скорост. С тахометър измервайте скоростта на вала на двигателя, обикновено не надвишава 5500 оборота в минута.

4

Отбележете скоростта на вала примаксималната отворена клапа. Ако е по-малка от препоръчителната максимална скорост, прочетете показанията на тахометъра като максимална скорост на този вид гребане винта.

5

Изчислете стъпката винтно лодка. Една стъпка винта е около 200 оборота в минута. Намерете разликата между показанията на тахометъра и номиналната максимална скорост, разделете го на 200. Разделете получената стойност в предавателното отношение на редуктора на двигателя на лодката. Ако най-накрая получихте номер 2, за този локомотив, е по-подходящо да използвате друг гребане винт, като стъпка от 2 инча по-малко. С новия винтвашият кораб ще постигне планираната максимална скорост.

6

Ако изберете винта на лодката двигател спазвайте определено правило. Витлата с голяма стъпка се използват за високоскоростни леки лодки и с по-малки стъпала за бавни и тежки лодки. Промяна на стъпката винти моторният лод е единственият начин да се примирим винт с двигател и лодка.

Съвет 5: Как да поправите винта

Повечето проблеми, свързани с неизправноститвърдия диск се решава чрез пълно форматиране и създаване на нови дялове. За съжаление, този метод води до загуба на важна информация, която е много критична за потребителите.

Как да възстановите винта

Ще ви трябва

 • - Монтирайте "n" задвижване;
 • - Регенератор на HDD.

инструкция

1

Ако системният ви диск е повреден, опитайте да свържете устройството към друг компютър. След това проверете оперативността на останалите локални дискове. Ако всички те функционират нормално, просто копирайте важните файлове от системния диск.

2

В ситуация, в която не можете да получитедостъп до желания дял на твърдия диск и трябва да запазите определена информация, използвайте програмата Mount'n'Drive. Изтеглете инсталационните файлове на помощната програма. Стартирайте инсталатора.

3

Отворете главното меню на инсталираното приложение. Изчакайте известно време, докато се открият наличните твърди дискове и техните дялове. Изберете локалния диск, който искате да възстановите с левия бутон на мишката.

4

Кликнете върху бутона "Mount". След отваряне на нов диалогов прозорец, изберете буквата на устройството на новия диск и задайте приоритетната файлова система. Най-добре е да използвате типа, с който първоначално е работил повреденият дял.

5

Изчакайте, докато се създаде новият локален диск. Отворете менюто "Моят компютър". Отворете съдържанието на монтираното устройство. Копирайте важните файлове, като използвате познатия мениджър.

6

След като прехвърлите необходимите файлове, затворете програматаMount'n'Drive. Сега можете да използвате помощни програми, предназначени да възстановят целостта на локалните дискове, например HDD Regenerator. Този подход ще ви спести от възможната загуба на важни файлове, което ви позволява да извършите манипулиране на твърдия диск.

7

Струва си да се отбележи, че понякога е по-лесно да се инсталира отновооперационната система и да стартирате програма, която идентифицира засегнатите сектори. Използвайте тази опция, ако не е нужно да запазвате структурата на съществуващ дял.