Съвет 1: Как да оцветите бронята

Съвет 1: Как да оцветите бронята

Драскотини се появяват след малки инциденти, от внезапноскокове на колата на котка, повреда на повърхността може и случайно удари клон на дърво. За да се отървете от малките повреди, не е необходимо напълно да ги замените броня, защото е достатъчно правилно да приложите боята на проблемно място и машината отново ще придобие оригиналния външен вид.

Как да оцветиш бронята

Ще ви трябва

 • - детергент;
 • - малък нож;
 • - шлайфане;
 • - разтворител;
 • - праймер;
 • - специална пистолет или спринцовка за нанасяне на боя;
 • - влажна тъкан;
 • - боя;
 • - лак.

инструкция

1

Подгответе частта, от която се нуждаете броняа. Премахнете праха и мръсотията от драскотини и не забравяйте да ги измиете с детергент или обикновен препарат.

2

Нежно почиствайте повредата от пилинг боя с нож. След това пясък с драскотина със специална кожа. След като повърхността броняно стане мат, избършете го със специален разтворител за обезмасляване, за да премахнете остатъчния катран.

3

Покрийте надрасканата част броняно с два слоя грунд. За да се улесни процедурата, най-добре е да използвате специален пистолет. На първо място, нанесете равномерно един слой, оставете го да изсъхне и след това повторете процедурата.

4

Изчакайте, докато почвата изсъхне напълно, то обикновено отнема около два дни. Процес грунд специфичен шкурка за отстраняване на недостатъци и нередности на броняПросто не прекалявайте, в противен случай ще го изтриете на земята. След като полирате грунда, внимателно го раздухвайте и го обезмаслете.

5

Преди да нанесете боята, почистете повърхността с леко влажна кърпа. поправям броня може да се направи с обикновена малка четка, илиспециално средство под формата на спринцовка. Разстилайте боята в тънък слой и изчакайте около двадесет минути, за да изсъхне. След това леко пребоядисвайте боята и изчакайте да изсъхне. Ако резултатът не ви е подходящ, можете да приложите един или два допълнителни слоя.

6

Осигурете резултата с безцветен лак. Най-добре е да го приложите и на няколко слоя.

Съвет 2: Как да изправите бронята

Стандартната ситуация е щастлива, когато шофьорите докоснат неволно броня снегонавявания. В този случай е гарантирана вдлъбнатината на бронята. В автомобилния ремонт, възстановяването на бронята ще ви струва най-малко 4000 рубли. Но вие можете да изправите бронята сами.

Как да изправите бронята

Ще ви трябва

 • - Изграждане на сушилня
 • - Електрическа кана
 • - гараж или кутия с температура от 20-30 0 С
 • - малък магнит
 • - термометър

инструкция

1

Първо, да се събере някаква информацияматериал, от който се прави бронята ви. Ако има "противопоказания" за отопление - свържете се със специалистите. Обикновено тези брони се поставят на автомобили от извънкласни класове (Lamborghini, Chrysler, Ferarri и др.).

2

Отстранете бронята от колата. След това продължете да загрявате бронята. Вземете конструкторска сешоар и леко отоплявайте ютията.

3

След това загрявайте водата в електрическата канатемпература 35-40 0 С и внимателно започнете да напоявате бронята. Заслужава си да излеете района на радиус от 15-20 см от вдлъбнатината. След това довеждайте водата до температура 45-500 0 С и повторете процедурата.

4

Започнете да огънете бронята в предишното й състояние, неоставяйки водата суха. За да направите това, донесете магнита на повредената повърхност (дори ако бронята е пластмаса, тя ще се изправи, тъй като боята съдържа голям брой метали). Преместете магнита от едната страна в другата.

5

Внимателно натиснете клавиша с ръката си от вътрешната странаръка и изтръгнете. Но не използвайте прекомерна сила, за да не повредите покритието на бронята. Не позволявайте на ръката си, веднага щом бронята се изправи, струва ми се поне минута или две, за да я подкрепите.

6

Загрейте водата до 30-35 0 С и налейте отново бронята. Повторете тази процедура няколко пъти, намалете температурата на водата с всяко напояване с 5 градуса, докато достигнете оборотите при 15 0С. След последното поливане, поставете бронята на сухо и хладно място и я оставете да изсъхне. Необходимо е той да лежи поне два дни. След това поставете бронята на мястото й.

Съвет 3: Как да премахнете бронята на Lancer 9

оттегляне броня в тези случаи е необходимо, ако е необходимо да се извърши боядисването или ремонта му, а също и да се достигнат тези подробности за автомобила, който той затваря. Обмислете как да направите теглене броня на Mitsubishi Lancer.

Как да премахнете бронята на Lancer 9

инструкция

1

За да премахнете предната част броня Ще ви трябва отвертка, клещи и набор отключалки, включително крайните клавиши за "10" и "12". Използвайте отвертка, за да издърпате щифта на държача на капака на радиатора. След това внимателно го издърпайте и направете същото с второто заключване. Също свалете фиксатора на радиатора и самата пластмасова решетка. В случай на счупване на пластмасови държачи и скоби, не забравяйте да ги замените с нови.

2

Изключете болтовете, които прикрепят бронята към усилвателя,след това намерете долната част на държателите на подложките и внимателно ги извадете. Извадете буталата, предназначени за прикрепване на калниците към облицовката. Не забравяйте, че те са от двете страни. Развийте болтовете, закрепващи капаците към крилата, и разкачете съединителя на проводниците, които пасват на фаровете за мъгла.

3

Премахнете наслагването броня от колата. След това развийте двата болта, които свързват усилвателя броня към тялото на колата и я махнете. Предна инсталация броня и го постави в обратен ред.

4

За да премахнете задната част броня същите инструменти и допълнителниКлючът "Allen" на "14". Изключете конектора на проводниците от фара за мъгла и отстранете задните светлини. Развийте болтовете, през които калниците са свързани към арката на колелото. След това извадете калниците и предните болтове броня.

5

Разхлабете болтовете, разположени в отворите подстопове. Извадете щифта от държача и го извадете. Освободете багажника на багажника, като издърпате държачите и внимателно го отблъсквате с отвертка. Намерете пластмасовите държачи, които са закрепени отдолу. Извадете гайките, с които усилвателят се захваща броня прикрепена към тялото. Отстранете багажника на багажника и извадете монтажните болтове броня, след това го издърпайте и го махнете.

Съвет 4: Как да лепирам бронята на VAZ

Проблеми на волана, като правило, разбират почти всеки шофьор, включително собственика ВАЗ, Случаите на увреждане са чести броня, които, за щастие, могат да бъдат ремонтирани независимо чрез залепване. Ето защо не е необходимо да бързате веднага в магазина, ако го повредите и си купите нов.

Как да лепираме бронята на VAZ

Ще ви трябва

 • - полиестерна смола;
 • - епоксидно лепило.

инструкция

1

Преди да започнете да лепите бронята на VAZ,Определете какъв материал е направен, тъй като е от това ще зависи от технологията на ремонта му. За това погледнете маркировките на вътрешната повърхност броня.

2

Още не е свързан с бронята на автомобила, добрепочиствайте от мръсотия и внимателно го проверявайте за пукнатини или аварии. Малката пукнатина, която не е запечатана във времето, може да причини много проблеми по-късно, затова вземете под внимание всички щети. Ако бронята ви е полипропилен, след това спойка малки пукнатини с поялник, и ако материалът броня - полиуретан, след това запояващото желязо ще бъде неприемливо.

3

Броняч от полиуретаново лепило, използващепоксидно лепило. Това полимерно лепило ще отстрани различни щети, като същевременно спести парите ви. Преди да залепите вместо повреди, изправете всички неравности, като затоплите бронята отвътре. След това се поберат добре помежду си броня, след като извършиха почистването си.

4

Прахът отстранете отлетите части със специален разтворител. След това, епоксидно лепило в определено съотношение, разбъркайте с полиестерна смола и започнете да го разнасяте отвътре броня, След като лепилото се поеме от филма, обърнете гоброня и участват външно свързване. Сушени лепило може да бъде напълно чист, но в този случай почистваната повърхност ще трябва да бъдат боядисани, като филмът е лесно да се повредят предаване на влага, и то е много неблагоприятно влияние върху структурата на лепило.

5

След като ремонтът бъде ремонтиран, направете го пълен козметичен ремонт, така че залепените пукнатини да са възможно най-видими.

Съвет 5: Как да защитите бронята

Бронята е една от изпъкналите частиколата, поради което най-често се подлага на механично влияние на външни фактори. Необходимо е да защитите бронята на автомобила си, така че да не харчите всеки път, когато купувате нов.

Как да защитим бронята

Ще ви трябва

 • - комплект сензори за паркиране;
 • - инструменти;
 • - сапунен разтвор;
 • - изграждане на сешоар;
 • - пластмасова шпатула;
 • - гумени ленти за бронята.

инструкция

1

Инсталирайте набор от сензори за паркиране - устройства,които показват на малък екран позицията на колата ви спрямо други предмети. Цената на такъв набор варира между 2-6 хил. Рубли. Различните модели се различават един от друг чрез набор от функции и броя на сензорите. Понастоящем можете да инсталирате такава система абсолютно във всяка кола. Също така много парктроники имат възможността да се свързват с обикновен бордов компютър. След инсталирането системата ще ви предупреди със сигнал, ако разстоянието между бронята и препятствието достигне определения диапазон.

2

Задайте "kenguryatnik", ако имате SUVили кросоувър. Тази метална конструкция е прикрепена към дъното на автомобила отдолу. Той ви позволява да защитавате не само бронята, но и картера на двигателя. В автомобилния пазар можете да намерите широк спектър от различни "kenguryatnikov" и да вземете модела, който най-добре ще се справи с защитната функция на колата. Инсталацията може да се извърши независимо, тъй като е много проста. Ако не сте сигурни в способностите си, трябва да се обърнете към специалист.

3

Затегнете бронята в прозрачен защитен филм. Такъв филм ще предпази бронята от малки парчета и драскотини, които често се появяват по време на работа. Също така, филмът може да спаси бронята от пукнатина с леко удари. Повреденият филм може периодично да се променя и по този начин да запази външния вид на машината в оригиналната си форма. Такъв филм се прилага много просто. Измийте машината внимателно. Нанесете слой сапунена вода. Отстранете защитния слой от филма и го поставете върху бронята с лепило. С помощта на специална пластмасова шпатула, започнете гладко изглаждане на целия повърхностен релеф, докато загрявате филма със строителна сешоар. Необходимо е да се премести от центъра към краищата, за да изгоните цялата сода от филма. След това оставете бронята да изсъхне. Особено големи мехурчета могат да бъдат внимателно пробити с тънка игла.

4

Лепило върху гумената облицовка на бронята. Те ще бъдат амортизирани от плитък сблъсък. Адхезивната гума е много проста. Обезмаслете бронята. Отстранете защитния слой от гумените ленти. Внимателно ги залепете и внимателно ги изпивайте. Това нововъведение ще защити вашата броня, но ще разваля външния вид на автомобила като цяло.

Съвет 6: Как да направите поръчка на броня

Потребителската броня дава на колатаиндивидуалност и отваря на собственика си широки възможности за себеизразяване. Броните на модерните автомобили са изработени от стъклопласт според технологията на ръчно формоване или вакуумна инфузия.

Съвременните материали ви позволяват да създавате сложни брони
Броня за модерна кола не самоИзпълнява защитна функция, като поема част от силата на удара по време на пътнотранспортно произшествие, но също така е един от най-забележителните елементи на екстериора. Желанието да дадете на автомобила си уникален външен вид вдъхновява собствениците на коли да търсят нови форми и дизайнерски решения. Методите за производство на автомобилни брони не включват използването на високотехнологично оборудване, така че тази работа може да се извърши не само от големи тунинг студия, но и от отделни майстори или малки екипи от професионалисти. Ако имате необходимите умения и определено свободно време, бронята може да бъде направена и независимо в гаражната работилница. Броните са изработени от фибростъкло - композитен материал, който ви позволява да създавате силни структури от сложни геометрични форми. Технологията на производство включва няколко етапа - разработване на проект, производство на матрица, изнасяне на материали и боядисване.

дизайн

Появата на бронята може да се повториСъществуващият прототип и да представлява първоначалното решение за проектиране. Има различни начини за изучаване на дизайна на екстериора на автомобила, от молив скици до 3D компютърно моделиране. В някои случаи от производителите се изисква да повтарят напълно оригиналния дизайн на бронята.

Матрично производство

Матрицата представлява устройство, външноточиято повърхност напълно повтаря вътрешната повърхност на бронята. С едно производство на матрицата е направен от специални видове пластилин. Тази матрица е подходяща за производството на един продукт и след края на работата материалът може да се използва повторно. При производството на серията броня се изисква матрица за многократна употреба, която може да бъде изработена от устойчив и устойчив материал. Популярни сред авторите на авто-тунинг са матриците, изработени от стъклена мат и полиестерна смола.

Разпределение на материала

На повърхността на матрицата се редуватслоеве от фибростъкло, които са импрегнирани със свързваща смола. Също така в дизайна са поставени мощност и ключалки, необходими за закрепване на бронята на колата. В допълнение към ръчното изчисление се прилага методът на вакуумна инфузия, при който контактът на слоеве от фибростъкло се осигурява чрез специално устройство за създаване на местен вакуум. Получената структура остарява до втвърдяване, след което навлиза в боята.

Съвет 7: Как да поправите задната броня

броня е важна част от колата, защотоТой е проектиран да предпазва фаровете и каросерията при светлинни атаки, например при неуспешен паркинг или пристигане в гаража. Обаче, понякога в резултат на удар върху пластмасова броня, например, може да се появи голяма пукнатина. Ако това се случи, не се притеснявайте и незабавно изхвърлете повредената част. Все още можете да опитате да го запишете.

Как да поправите задната броня

Ще ви трябва

 • - плоска и кръстосана отвертка;
 • - фино окосена мрежа от неръждаема стомана;
 • - лента за рисуване;
 • - спойка от 75 вата (може да бъде повече)

инструкция

1

Първото нещо, което трябва да направите, е да излетитебронята от колата. Тази работа е трудоемка и дълга. Като използвате плоска отвертка, издърпайте 3 бутала, разположени под бронята и 2 бутала от всяка страна, които я прикрепят към калниците. Отделете и фиксиращите болтове, които държат бронята на тялото. След това, като използвате отвертка Phillips, развийте 2 винта, които държат задните светлини върху каросерията. Внимателно извадете задното осветление и изключете съединителя на конектора.

2

В дупките, където са светлините, развийтеедин болт, с който бронята е прикрепена към тялото, извадете щифтовете от буталото и след това го извадете. Използвайте плоска отвертка, за да издърпате и отстранете четирите бутала, които задържат облицовката на багажника и я свалете. Извадете гайките, които държат усилвателя на бронята. Развийте болтовете за закрепване на бронята към тялото и, като се обадите на някого за помощ, премахнете бронята.

3

Сега се погрижете за щетите, развийтеусилвател и почистете вътрешната повърхност на бронята от мръсотия. Вземете лентата за боядисване и издърпайте пукнатината отвън, като запазите бронята на това място възможно най-здраво. Изрежете подготвената мрежа в малки парчета от 10х60 мм. След това прикачете първото парче и го загрейте с поялник, след това следващия и т.н. Изчакайте всички парчета да се охладят и да се втвърдят. Ако е необходимо, малко облечете бронята.

4

Когато всички ремонтни работи са приключили, можете да започнете да я закрепите към автомобила в обратна последователност, за да го махнете.

Съвет 8: Как да поправите напуканата броня

Без шофьор, за съжаление, няма имунитет срещу малки пътни проблеми, в резултат на което броня колата може да изглежда пукнатини. От това се влошава не само външния вид на автомобила, но и настроението на собственика му. За да разрешите този проблем, не е необходимо да се свързвате със сервизния център, можете сами да ремонтирате напуканата броня.

Как да поправите напукана броня

Ще ви трябва

 • - детергент;
 • - сешоар за кола или сграда;
 • - шкурка;
 • - парче от пластмаса;
 • - метални скоби;
 • - спойка;
 • - полиестерна замазка;
 • - грунд за пластмаси;
 • - боя;
 • - Фина мрежа;
 • - лента за рисуване;
 • - течна пластмаса;
 • - Пробийте;
 • - маскиране на фибростъкло;
 • - Лепилна маса;
 • - Сгъстител

инструкция

1

Преди да ремонтирате, премахнете повреденитебронята от колата. Изплакнете я обилно с мръсотия, като използвате водна струя с препарат и оставете да изсъхне. Подгответе кола или сграда за сешоар и направете специална дюза с малък отвор от 5 мм. С помощта на голям шкурка или нож направете дупка в бронята за по-добро заваряване.

2

Вземете парче пластмаса и го загреетесешоар, започнете да запечатвате пукнатината първо с една, а след това с другата. За по-голяма надеждност можете да защитите повредената зона с метални скоби. Подгрявайте предпазната част с лепенка и внимателно я сложете в бронята, като огънете краищата отвътре.

3

Извадете бронята отвън, залепете полиестераЗамазка и грундиране със специален грунд за пластмаса. В края на поправката, като използвате пистолет или пистолет за пръскане, поставете боя върху бронята (не повече от 3 слоя).

4

Можете да поправите счупената броня смрежа с фини зърна. Нарежете го на малки парчета с размери 10х50 mm. Вземете лента за боядисване и я фиксирайте към увредената зона отвън, като натискате пукнатината възможно най-плътно. Загрейте първото парче от решетката и леко го залепете в бронята, след това втората и така нататък по цялата пукнатина. Изчакайте всичко да се охлади и, ако е необходимо, да оцвети запечатаната област.

5

Друг начин е да се използва течна пластмаса. Получете течна пластмаса, която най-добре съответства на типа пластмасова броня. Изцедете пукнатината с шкурка и направете малък V-образен канал с помощта на диск и тренировка. Вземете маскиращата лента от фибростъкло и запечатайте пукнатината от предната страна.

6

След това в плитка смессгъстител и адхезивна маса и нанесете тази смес върху лентата. Когато всичко е сухо, внимателно извадете лентата, почистете повредената област и нанесете върху нея течна пластмаса. Когато замръзне, смила се повърхността и се пристъпва към боядисване.

Съвет 9: Как да махнете предната броня

В случаите, когато собственикът трябва да демонтира фаровете на автомобил VAZ 2110, за да получите пълен достъп до определеното оборудване, е необходимо да извадите предната броня от автомобила.

Как да премахнете предната броня

Ще ви трябва

 • Шестограмен ключ 8 мм,
 • Ключът за вграждане 10 mm,
 • извита отвертка.

инструкция

1

В действителност няма нищо сложно в тази процедура, въпреки внушителните размери на демонтираната част.

2

Ако бронята е инсталиранаосветление или друго електрическо оборудване, машината непременно дезактивира борда мрежа, като изключите кабела отрицателен "тежестта" на батерията.

3

След това радиаторната решетка се отстранява.

Как да премахнете предната броня

4

Извадете решетката, развийте един болт за закрепване на бронята, разположен отстрани на автомобила.

5

След отвиване на двата предни фиксиращи болта бронята се демонтира по метода на простото й преместване напред в хода на автомобила.

Свързани видеоклипове
Обърнете внимание
Когато монтирате предната броня, обърнете внимание на водачите, които трябва да бъдат подравнени с жлебовете в тялото на машината.
Полезни съвети
Монтирането е в обратен ред.
източници:
 • как да премахнете бронята на ваза 2110

Съвет 10: Как да лепирам бронята

За какъв вид неприятности не чакаме?шофьори по време на шофиране по пътищата. Както показват статистическите данни, повечето аварийни ситуации възникват по време на задръствания по улиците на града. Най-честата авария в такива условия е сблъсъкът на автомобили, който често води до щети броня на машините.

Как да лепирам бронята

Ще ви трябва

 • - епоксидно лепило

инструкция

1

Във връзка с факта, че в производството на модерни броня Полимерните материали се използват широко, в случай на аварии възниква въпросът за възможността за ремонт на пластмасови части на тялото.

2

Да се ​​поправи броня, изработена от пластмасаепоксидно лепило. Поради това, в подготовката за предстоящия ремонт на бронята, трябва да закупите ремонтен комплект от епоксидна основа в дилъра на автомобили. Комплектът за ремонт включва набор от фибростъкло.

3

Епоксидното лепило е двукомпонентно лепило. Той съдържа втвърдител, който трябва да бъде внимателно смесен преди употреба в определена пропорция (виж инструкциите на опаковката). Готов за употреба лепило, импрегнирано стъклопласт, което е залепено отвътре към повредените зони на бронята.

4

В случаите, когато е необходимо да се заздравят части за залепване, на вътрешната повърхност на бронята се залепва метална мрежа, покрита със стъклена тъкан, импрегнирана с епоксидно лепило.

5

Сушене или по-скоро полимеризация на епоксилепилото се получава в рамките на един ден. След определения период се извършва крайната обработка на залепените повърхности: шлайфане, боядисване, полиране.

Обърнете внимание
Епоксидното лепило е токсично химично съединение, поради което ремонтът трябва да се извърши в добре проветриво помещение.

Съвет 11: Как да полирате бронята

В резултат на малка авария или неуспешен паркинг броня има непривлекателни драскотини. Премахнете този проблем и върнете повредените части в привлекателен вид с полиране. Тази процедура не изисква специални умения, така че да можете да го направите сами.

Как да полираме бронята

Ще ви трябва

 • - шампоан за кола;
 • - машина за полиране;
 • - груба абразивна паста;
 • - фина абразивна паста;
 • - мека суха кърпа;
 • - Средства с тефлон и восък;
 • - полиране.

инструкция

1

За удобство, преди да започнете работа, отстранете бронятаот колата. Измийте го старателно от всички страни с шампоан за кола. Оставете да изсъхне напълно. След това, като използвате разтворител, обезмаслете повърхността на бронята.

2

Вземете машината за полиране и я поставете върху нея.кръг, предназначен за грубо полиране. Нанесете голяма абразивна паста върху бронята и като въртите машината до най-ниската скорост, започнете да я разпръсквате равномерно по повърхността. В същото време движенията ви трябва да бъдат прогресивни.

3

Превключете машината до скорост от 2500 оборотана минута и продължавайте да работите. Уверете се, че сте наблюдавали степента на нагряване на повърхността, тъй като това може да повреди слоя боя. Накрая остатъка от пастата се избърсва с мека, суха кърпа.

4

Сега поставете върху бронята вече фина абразивна паста и на машината инсталирайте подходящото полировъчно колело. Направете полирането по същия начин, както е описано по-горе.

5

Когато процедурата приключи, преминете къмповърхностно третиране със специален агент с тефлон и восък в състава му. Тя ще ви помогне да върнете блясъка на блясъка и да му дадете водоотблъскващи свойства.

6

Инсталирайте върху полиращата машина пяна от гумакръг и приложете малка сума пари в бронята. Опитайте се да я разпространявате възможно най-равномерно, за да не останат съсиреци. Включете средната скорост и внимателно работете по повърхността.

Свързани видеоклипове
Обърнете внимание
Препоръчва се да се работи в светла, добре проветрявана стая.
Полезни съвети
Можете да направите полирането на ръка. За да направите това, нанесете няколко чисти полиращи препарата върху сух чист парцал и го разстилайте върху повърхността. Изчакайте, докато започне да се избелва и само след това с кръгови движения с ръката си, полирайте бронята. Ако не искате да махнете бронята, преди да започнете полирането, измийте добре и изсушете колата. Не забравяйте да покриете всички детайли в близост до бронята с вестници.
Полезни съвети
Препоръчва се по време на цялата работафилмът на останалите парчета, за да не се замърси. Преди началото на процеса е необходимо да се погрижат за помещенията, да се покрият пода с вестници и след това боята и боклукът да не паднат върху него.