Как да запечатаме бронята

Как да запечатаме бронята

Бронята може да се счупи, когато автомобилът ударив инцидента. Освен това тази част на автомобила често се повреди от високите бордюри. След като сте запечатали бронята със собствените си ръце, можете да спестите от услугите на специалисти от сервизния център.

Как да запечатаме бронята

Ще ви трябва

  • - епоксидно универсално лепило;
  • - Замазка;
  • - лак;
  • - Груб шкурка;
  • - бял спирт или разтворител;
  • - Чисти парцали;
  • - маркер от стъклени влакна;
  • - боя;
  • - грунд за пластмаса (промотор на адхезията).

инструкция

1

Пукнатината на бронята на автомобила може да бъде залепена,или варя. Най-лесният начин е да се използва първият вариант, тъй като за работа със заваръчна машина е необходимо да притежава определени знания и специални умения.

2

Свързването на пукнатината с бронята се извършва сизползвайки универсално лепило. Такова лепило трябва задължително да има способността да взаимодейства с различни видове пластмаси. В допълнение, за ремонт на бронята ще трябва висококачествени довършителни материали: мазилка, боя, лак. Всички тези материали трябва да имат висока адхезия към пластмаса.

3

Преди да пристъпите към залепване на крекингбронята, която трябва да се възстанови, трябва внимателно да се шлайфа, да се почисти от прах и мръсотия и след това да се обезмасли. На шлайфаната повърхност трябва да се постави слой от сцепление на почвата-активатор. Когато този слой изсъхне, върху него се поставят лепило и фибростъкло. За залепване на бронята е за предпочитане да се използва нетъкана лента, която има клетки с големи размери.

4

Пръчка, залепена към разделената точкаавтомобилна броня, не можете да я докоснете, докато не се втвърди напълно. Когато пластирът е твърд, всичките му отвори отвън трябва да се пълнят с универсално лепило. Излишъкът от последните трябва да бъде отстранен или внимателно изравнен на повърхността.

5

След пълната полимеризация на лепилото, повърхността на бронята се почиства напълно с помощта на шлифовъчна хартия. Нередностите трябва да се изгладят с помощта на гипс и шлифоване.

6

Последният етап от ремонта на бронята ще бъде неговата картина. Ако това е направено с помощта на емайл в цвета на купето, а след това на бронята трябва да се прилага допълнителен слой на почвата адхезия активатор.