Съвет 1: Как да прекратите договора за закупуване на автомобил

Съвет 1: Как да прекратите договора за закупуване на автомобил

покупка на колата - винаги е радостно събитие. Но има моменти, когато една кола в кабината продава лошо. Използването на такава кола е не само неприятно, но може да бъде опасно за живота. Има желание да се разтвори съгласие продажба и покупка, Процедурата е неприятна, но е напълно осъществима.

Как да прекратите договора за закупуване на автомобил

Ще ви трябва

  • Гаранционна карта със знаци за ремонт;
  • Искането за прекратяване на договора за продажба;
  • Съдействие на адвокат;
  • Дружество за защита на правата на потребителите;
  • Гражданският кодекс на Руската федерация.

инструкция

1

Възможността за връщане на автомобила е. Само за да докажете фабричния брак е достатъчно трудно и понякога трябва да се обърнете към съда за разпускане съгласиеи продажба и покупка на колата, За да започнете, съобщете факта на брак с продавача. Ако е възможно, коригирайте брака върху снимката. Свържете се с дилърския център, за да проверите проблемната зона.

2

Помолете ръководството на салона, в който е направена покупката, да се разпадне съгласие продажба и покупка на колата доброволно. Мотивирайте желанието си. Това се случва, че бракът е безспорен, и продавачът ще се съгласи да прекрати без допълнително наказание.

3

В случай, че продавачът не иска да се разпадне съгласие, изискват проверка. Това ще изисква определени финансови разходи и време. Но ако решите да върнете колата, отидете до края.

4

Напишете молба в съда за изповед съгласиеи продажба и покупка невалиден. Можете да отпечатате иск за прекратяване съгласиеи продажба и покупка.

5

В съда, докажете, че тази кола едефектен. Осигурете силни доказателства, предоставете цялата документация за ремонтите, които трябва да бъдат записани в гаранционната карта на машината. Също така запазвайте проверките. Не се отчайвайте, ако първото съдебно решение не беше във ваша полза. Продължете напред. Адрес на адвокатите.

Съвет 2: Как да прекратите застрахователния договор

Има ситуации, при които е необходимо да се разтвори съгласие Застрахователна полица, Помислете за тази ситуация чрез пример съгласиеи Застрахователна полица CTP. Докато дизайнът и прекратяването на други политики, основните точки са едни и същи.

Как да прекратите застрахователния договор

инструкция

1

Първо, за анулиране съгласиеи OSAGO трябва да дойдете в застрахователната канторафирми с документи. Със себе си е необходимо да вземем действителната политика и паспорт. Поради факта, че повечето застрахователни компании връщат пари само чрез безкасово плащане, вземат със себе си карта на всяка банка и подробности за прехвърлянето й (банкова банкова сметка, име, сетълмент и т.н.).

2

На второ място, тъй като в повечето случаи прекратяването съгласиеи се случва поради продажбата на колата, а след продажбата направи копие съгласиено купуват и продават и пренасят това копие на застрахователната компания. В този случай не е нужно да измисляте или обяснявате причината за прекратяването съгласиеа.

3

Трето, когато дойдете в офиса на застрахователна компания, виеда предоставят всички необходими копия на документи, да напишат заявление във формата и формата на застрахователната компания. Остава да чакаме връщането на средства. Обикновено в рамките на един месец парите стигат до посочената сметка. Ако посочите картата, където е свързана мобилната банка, ще получите SMS съобщение за попълването на салдото.

Съвет 3: Как да върнете нова кола

Съгласно закона за защита на потребителите,купувачът има право да върне новата кола на продавача, ако качеството му се окаже неадекватно, оборудването е непълно, както и други нарушения на закона и условията на договора за продажба.

Как да се върне нова кола

инструкция

1

На първо място, върнете се към продавача идайте мотивирани причини защо искате да върнете колата. Не забравяйте да напишете писмено изявление, копие от което си заминавате у дома. Продавачът трябва да Ви предостави отговор в рамките на 10 дни в писмен вид. Посочване на условията за разрешаване на конфликта или посочване на причините за отказа.

2

Общувайте с продавачите, изразявайте увереност втехните думи, знания за законодателството в областта на защитата на потребителите. Не предлагайте компромиси - нека те търсят продавач. Определете основното изискване за себе си и постигате неговата реализация. Когато се занимавате с активни клиенти, продавачите ще бъдат по-склонни да удовлетворят вашите изисквания, отколкото ще се занимават със съда.

3

Практиката показва, че трябва да се върнетеколата с лошо качество е най-лесно в рамките на 15 дни от датата на продажбата му. Моля, имайте предвид, че при поръчване на определен пакет купувачът трябва да изчака поръчката да бъде изпълнена, а действителната дата на получаване на машината може да се различава от датата на продажбата.

4

Ако продавачът ви обвини, че сте нарушили условиятакоето води до неуспех на автомобила, изисква независим преглед. Тя трябва да се проведе за негова сметка. Моля, имайте предвид, че резултатите от проверката могат да бъдат обжалвани пред съда.

5

Ако няма мерки за досъдебно производствонепочтеният продавач не е имал ефект, да заведе дело срещу него. За да увеличите шансовете си за спечелване на делото, наемете компетентен адвокат. Разчитайки на победа, търсенето не само връща цената на колата, но и всички съдебни разходи и щети. Не изисквайте твърде много - съдилищата не харесват алчните. Размерът на щетите и всички разходи няма да надвишават 50% от цената на автомобила.

6

Ако автомобилът е взет на кредит в банка, свържете седо най-близкия клон с искане за прекратяване на договора за заем. Като правило продавачите в този случай напълно връщат цената на автомобила на кредитната организация. В банката, след прекратяването на договора за заем, ще получите парите, дължими на вас, с изключение на вече платените лихви. Важно е да изискате от банката да даде писмено известие за липсата на каквито и да е претенции към вас.

Съвет 4: Как да импортирате автомобил в Украйна

Всеки ден преминават хиляди хора превозни средства Украинската граница с различни цели. Сред тях много от тези, за които трансферът на автомобила е свързан с придобиването или предстоящата продажба. За начинаещите в този случай се препоръчва внимателно да проучи съществуващите правила, свързани със спецификата на вноса на превозни средства през 2004 година Украйна.

Как да внасяме кола в Украйна

инструкция

1

Според украинското законодателство превозно средство, подобно на всички други стоки, внесени в Украйна, подлежи на митнически контрол и освобождаване от митница. Ето защо, при преминаване на границата ще трябва да попълните митническа декларация в два екземпляра, където в допълнение към общата информация, трябва да предоставите подробна информация за внесени автомобила - марка, модел, година на производство, номер на шасито и т.н., както и всички необходими документи към него.

2

Трябва да документирате и правотопритежаване на превозното средство, предоставяне на съответните нотариално заверени документи - договори за продажба, подарък или бартер. На закупения автомобил трябва да представите оригиналите на чекове, фактури, фактури, издадени на брошури и щамповани.

3

Ако сте закупили лично автомобил,че в допълнение към датата на продажба и подробна информация за него, документите включват вашето пълно име, собствено име и патроним. Не е изключено митническите служители да могат да Ви помолят да представите редица допълнителни документи, потвърждаващи правото на собственост: застрахователни полици и сертифицирани придружаващи документи за транспорт.

4

Внесените автомобили подлежат на митнически вносмито в пълен размер, с изключение на вноса от страни, с които Украйна е сключила митнически съюз или международен договор за създаване на специален митнически режим. Акцизните данъци зависят от обема на двигателя и годината на производство на автомобила. Ако не е възможно да се установи годината на производство, се посочва годината, посочена в регистрационните документи.

5

В допълнение към митата и акцизите за внос в Украйна на колата се заплаща ДДС, пристъпващ към митницатастойност, вносно мито, акциз и ставка на ДДС от 20%. В заключение, предприемачът ще трябва да плати еднократна такса за митническо оформяне и такса за издаване на удостоверение за право на регистрация на автомобил в КАТ.