Как да премахнете бронята

Как да премахнете бронята

Всеки модел на автомобила има собствени инструкции за монтаж и демонтаж на основните компоненти. Бронята може да се отстрани чрез отвинтване само на няколко винта и скоби. Цялата тази процедура отнема около половин час.

броня

Ще ви трябва

  • - комплект от отвертки;
  • - набор от гаечни ключове;
  • - Ръководство за потребителя.

инструкция

1

Поставете колата в добре осветена иниско ниво. Повдигнете качулката на автомобила и проверете пластмасовите защитни капаци над радиатора. За достъп до предната броня, свалете горния защитен пластмасов капак, който скрива скобите и винтовете на бронята в предната част на автомобила. Запазете винтовете и пластмасовия капак за повторно инсталиране.

2

Започнете да отстранявате винтовете в центъра на бронята и да стигнетекъм страничните устройства за закрепване. Потърсете винтовете и скобите, които го държат на мястото си. Разхлабете и извадете винтовете с отвертка. Опитайте се да проверите частта от всички страни. Трябва да има около 12 винта и четири скоби. Старите модели автомобили и камиони могат да имат четири болта, които закрепват бронята към рамката. Отстранете тези винтове и болтове, за да отделите бронята от тялото.

3

Когато изваждате всички прикачени файлове, проверете седалкитевръзки с крилата на колата. Отстранете бронята от крилата и фаровете. Повечето части са взаимосвързани и се припокриват помежду си, за да се увеличи устойчивостта на конструкцията. Внимателно издърпайте ръбовете на бронята от другите части. Сега единственото нещо, което поддържа бронята на място, е няколко скоби.

4

Помолете някой да държи едната странаброня, докато вие ще работите с друг. Скобите могат да бъдат тип кука или да имат ключалки. Бронята, закрепена от куки тип кука, трябва просто да се повдигне. Ако бронята се държи от скобите на ключалките, тогава е необходимо да ги огънете с отвертка. Първо, отвийте куките на куката и след това преминете към ключалките.

5

Изключете всички кабели, които са свързани къмфарове в бронята. Инсталирайте окабеляването на новата броня, за да се уверите, че цялото оборудване, което се намира в техническата листа на автомобила, е в експлоатация.

6

Изключете бронята от колата следвсички винтове и скоби са отстранени. Ако една част от бронята не се отделя лесно, това може да означава, че частта все още е прикрепена към тялото. Най-вероятно сте пропуснали един от винтовете, които прикрепят бронята към колата. За пореден път проверете всичко и отстранете проблема, като разкачите липсващите скоби или развиете винтовете, за да завършите премахването на бронята.

7

За да инсталирате нова броня, следвайте стъпките в обратен ред. Уверете се, че нямате ненужни подробности и всичко е инсталирано на негово място.