Съвет 1: Култивиране на тиква

Съвет 1: Култивиране на тикваТиквата е пъпеш, което влияе положително върху процесите на храносмилане. Това е много полезно за хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания, бъбречни заболявания и заболявания на пикочния мехур.

Тиква култивиране

Тиквата е много взискателна за топлина, светлина и влага, докато не толерира прекомерна влага. Препоръчва се тази култура да се отглежда в разсад.

В края на април семената трябва да бъдат потопени в едноден. Когато се надуят и се установят на дъното на буркана, те ще трябва да бъдат изплакнати в студена вода, обвити във влажна марля, поставена в полиетиленова торбичка и закалена. Семената трябва да бъдат оставени да стоят 12 часа при стайна температура, а след това и в хладилника. След 5-7 дни ще бъде възможно да се пристъпи към кацане.

Необходимо е да се вземат полиетиленови торбички и на дънотовсеки прави дупки, за да излезе излишната вода. Добавете 0,5 кг хумус, 15 г суперфосфат и 5 г калиев хлорид в почвата, за да запълнете торбичките. Всичко се разбърква и овлажнява. След това засадете семената на дълбочина 5 см. 3 обикновено се поставят в седалката. Ако всичко дойде, остави най-развитото растение.

Чувалите трябва да бъдат извадени в оранжерията, която през нощтапокрийте с пластмасова обвивка и отворете през топло време през деня. Растете растението до средата на юни. Препоръчва се да се разхлаби почвата, водата, да се премахнат плевелите и да се извърши обличане (15 g урея, калиев хлорид на 1 литър вода).

Засаждането на разсад трябва 15 юни в земята наразстояние 1,5-2 м. Внимателно изрежете чантата и извадете филма. Растение с пръст земя се поставя в дупки, покрити с пръст и напоени. Страничните издънки щипват. И когато три или четири фетуса се появят на основния ствол, те правят щипка от върховете си, оставяйки три листа над плода.

Грижата на тиква в земята е да трева,разхлабване и превръзка в началото и края на юли. Реколтата е премахната в края на август. Под плодовете обикновено поставяйте дъски, така че те да не докосват земята и да не се подпират.


Съвет 2: Тиквени растения на откритоТиквата е годишно растение, стойносткойто е известен на всички. Пулпата от плът се използва в много рецепти. Тиквеният сок е много полезен. Едно растение е лесно да расте. Не забравяйте да поставите в сайта си най-малко една дупка, за да засадите тиква.

Тиково култивиране на открито
инструкция

1


Тъй като тиквата се счита за тропическо растение,изберете място за кацане, което трябва да е добре осветено. Почвата трябва да бъде изкопана и оплодена. Като торове, тор, компост и потапни торове са подходящи.

2


Преди засаждането семената трябва да бъдат подготвени. За да направите това, те трябва да бъдат поставени в контейнери с влажен дървен материал или марля. Семената покълват за около 3-4 дни.

3


В подготвените кладенци се засяват покълналитесемена, всяка с 4 семена. Местата, където семената са запечатани, са по-добре покрити с нарязани пластмасови бутилки. Те ще играят ролята на оранжерия и ще защитят семена от гарвани и гарвани. Когато растат, можете да оставите 2 силни растения в дупката.

4


Растението е силно, има голям коренсистема и големи стъбла и листа. Ето защо, той изразходва значително количество влага. Ето защо тиква трябва да се полива често, особено при горещо време.

5


В допълнение към поливането, грижата за тиквата е да плевене, оплождане и формиране на миглите на растението. На едно растение е по-добре да оставите 1-2 стъбла. Когато се сгъсти, плодовете няма да се образуват.

6


Малко преди прибиране на реколтата, поливането трябва да бъде спряно. Благодарение на това плодовете ще задържат повече захар, а плодовете няма да гният по време на съхранение.

7


Обикновено реколтата се отстранява в средата на септември. За да разберете зрелостта на плода, трябва да обърнете внимание на стъблото. Ако тя започна да изсъхне, тогава тиква узрели. Промяната в модела на феталната кора е също знак за зрялост. В зряла тиква кората не е изцедена от нокътя.
Съвет 3: Как да отглеждате прасенцаРазвъждането на добитък у дома даважителите на селските райони имат възможност не само да предоставят месо на своите семейства, но и да получат добър доход. Едно от най-непретенциозните и бързо растящи животни се счита за прасе.

Как да отглеждат прасенцаВ допълнение към отличния вкус на свинското месои много полезни свойства. Свинското месо съдържа максималното количество висококачествен протеин, желязо, минерали, лесно се абсорбира от човешкото тяло и необичайно вкусно. Консервираните свинско месо и пушено месо се съхраняват много по-дълго, не се променят и не губят вкусовите си качества. Можете да постигнете добро увеличение на теглото на прасето при угояване, като спазвате прости правила и отделяте необходимото внимание на всеки индивид от най-ранна възраст. Успехът на разплодните свине зависи от качеството на прасетата и правилния подбор на тяхната порода.

Как да изберем порода прасета

При избора на порода прасета е необходимо да се вземе под вниманиетогава, в която климатична зона те ще живеят. Най-оптималният за разплод в Русия е така нареченото "бяло прасе". Той перфектно се развива и дава добър прираст на тегло във всеки климат, добре толерира както студове, така и летни горещини. Втората най-популярна порода е породата от свине, отглеждана в Естония - това е Bacon Landrace.

В допълнение, голямо значение при избора на породаПрасетата за отглеждане в дома имат какви продукти се очаква да бъдат получени от тях. Ако "бялото прасе" се характеризира с еднакво съотношение на месо и мазнини, то "Landras" е бекон месо с минимално съдържание на мастни слоеве.

Съдържанието на прасета през първия месец от живота

Непосредствено след раждането, най-малко 30 дни, прасетаса кърмени и живеят със свиня. Въвеждането на допълнителни храни обикновено не се практикува. След достигане на възраст от две седмици прасетата започват да проявяват интерес към фуража на свинята. От този период те могат да приготвят течна храна на базата на краве мляко и смесени фуражи от растителен произход с минерални добавки. Коритото за хранене на прасенца винаги трябва да бъде чиста и да се подхранва свеж.

Отглеждане на свине след спиране на кърменето

След като прасенцата достигнат възраст от един месецкърменето може да бъде спряно. С свинята остават само слаби и слабо развити индивиди. Така наречените отбити се преместват в отделна суха и чиста, добре проветрявана, но без излишна стая. Подът е задължително покрит със суха слама, продуктите с жизненоважна дейност и остатъците от фуража се почистват редовно. За да се хранят прасетата, поставете две корита - за вода и фураж. В началния етап фуражът се накисва с вода и след адаптация прасетата се прехвърлят в сух продукт. Зеленчуци, например, картофи, тикви или тиквички, се въвеждат в диетата на прасенцата постепенно. Не е необходимо да ги заври, просто ги смилайте.