Съвет 1: Как да почистите матрак

Съвет 1: Как да почистите матракКато правило, матрак е скрит от очите от спално бельо, одеяла, одеяла и възглавници. Ако е удобно, повечето хора помнят за неговото съществуване само по време на смяната на спално бельо. Но всъщност матрак се отнася до субекти, които са ежедневно идостатъчно дълго време са в контакт с тялото на човек. Това означава, че поддържането на чистотата е необходимо, за да бъдете здрави. Как да поддържате чистотата матракИ как да го почистите с замърсяване?

На небрежните собственици под белезникаво бяло бельо се дават прахови червеи и мана


Ще ви трябва
  • - шампоан за мебели или почистващ препарат за миене на съдове;
  • - чисти парцали, гъби, четка;
  • - чиста кърпа;
  • - вода.
инструкция

1


Почистване Матра не харесва влагата, и следователно извежда отоцветява се доста проблематично. Първата опция е специален шампоан за тапицерия за мебели. Вторият метод е използването на суха пяна. Пяната се приготвя чрез разбиване на течността за миене на съдове с малко количество вода. Получената гъста пяна трябва да се нанесе върху петна с леко влажна гъба или четка. Прилага се в кръгово, леко търкащо движение. След отстраняването на мръсотията - мястото, където е направено лечението, е добре избърсвано с чиста, влажна кърпа. След това влагата е намокрена със суха кърпа. Не позволявайте дълбоко проникване на течността в матрак - това е изпълнено с появата на мухъл. Следващата стъпка е сушенето. След матрак преработено и почистено, то трябва да се изсуши. Ако има възможност да го вземете на слънце - прекрасно. Ако това не е възможно - трябва да използвате сешоар или вентилатор.

2


UhodChtoby в матракНе се натрупва органична материя, не се умножават праховите акари и спорите на мухъл - необходимо е да се вакуумира с всяка промяна на леглото. На всеки шест месеца е необходимо да се вакуумира напълно матрак от всички страни, включително страничните повърхности. В този случай трябва да използвате дюза за четка. Непосредствено след края на почистването, трябва да се отървете от праха, събран в торбичката за прахосмукачки.

3


ProfilaktikaChtoby матрак трябва да се използва възможно най-дългоматракпсевдоним (листове от плътна тъкан върху еластична лента). Не яжте и не пийте в леглото или не позволявайте на домашни любимци да спят на него. Всичко е уловено матрак Течността (чай, кафе, урина на детето, сок) трябва незабавно да се отстрани - докато се абсорбира.
Съвет 2: Как да организирате дома сиВ организирано къща винаги чисти и удобни. За да създадете условия за най-удобно живеене, подобрете няколко процеса: грижи за дрехи, ръководства и поддържане на поръчките къща.

Как да организирате дома си
инструкция

1


Извършвайте пролетно почистване. Започнете с коридора, защото създава впечатление за вашия дом. Измийте предната врата, почистете или подменете рогозката на прага. Премахнете ненужните елементи от коридора. Разпръснете ги на места или ги изхвърлете. Избършете стените, превключвателите и полилеите. Вакуум килимите, измийте пода и цокъла.

2


Отидете в хола. Започнете с измиване на прозорците, первазите и батериите. Изперете тюлето и вакуите на завесите. Ако на прозореца висят щори, ги избършете обилно. Разходете се с мека влажна кърпа по стените, ако това им позволява да ги покриете. С помощта на прахосмукачка обработете мека мебел. Почистете праха от шкафовете и рафтовете. Критично проверявайте съдържанието на чекмеджетата. Ако нещо трябва да бъде изхвърлено, раздели се с безполезно нещо без съжаление. Избършете полилея и огледалата. Трябва само да обработвате подовете. Използвайте прахосмукачка и след това направете мокро почистване.

3


Преместете блестящата си чистота в спалнята. Както и в предишните стаи, ще трябва да обърнете внимание на прозорците, мебелите и подовете, без да забравяте за стените, полилеите и огледалата. Освен това спалнята има гардероби и тоалетка, чието съдържание трябва да учите, сортирате и сортирате. Ако не се поставят на всяка дреха за една календарна година и сме уверени, че няма да го носите за още една година, хвърли го веднага или дарение на някого, в зависимост от състоянието на нещата. Отърви се от стари, износени неща, изчезнали грим и отегчени бижута. Почистете матрака, на който спите, и сменете спалното бельо.

4


Отидете в банята. Преместване отгоре надолу. Първо измийте лампите и стените, след това разглобявайте останките на рафтовете. След това почистете водопроводчика, без да забравяте тръбите. Просто трябва да измиете подложките и да миете пода. Виж, е време да смените завесата за банята, дали запасът от тоалетна хартия и сапун не свършва.

5


Не забравяйте за кухнята. Тук, с изключение на прозорците, стените и пода, трябва да измиете кухненските шкафове, като първо ги подредите. Изхвърлете старите продукти. Ястия, които не използвате, не обръщайте внимание на роднините си. Измийте кухненските уреди. Почистете микровълновата печка и фурната от мазнината.

6


Действайте бързо. Измийте съдовете всеки ден. Също така трябва да се приемат с всички работни повърхности на кухнята. Не позволявайте да натрупате планини с мръсни дрехи и бельо. Веднага щом имате част за измиване в пералната машина, изпълнете го. Подгответе нещата, от които се нуждаете сутрин, предишната вечер.

7


Поддържайте чисти и подредени. Разпределете времето за почистване, не се разсейвайте от външни занятия. Не забравяйте да носите удобни дрехи и ръкавици, когато работите с вода и домакински химикали. Получете удобни четки, парцали, кофи и други предмети за почистване.
Съвет 3: Как да използвате прахосмукачката Kirby правилноНай-много са прахосмукачките на Kirbyрекламирани битови уреди, които според своя производител имат чудесни способности за почистване на помещенията. Купувайки това чудо на технологията, понякога купувачите не знаят как да го използват правилно - макар че е съвсем просто.

Как да използвате прахосмукачката KirbyОпции за прахосмукачки Kirby

Прахосмукачки от този производител почистват въздухамиризми и прах, чист килим стълбище настилки, матраци, мека мебел, твърди подови настилки, стени и таван, завеси, пердета и завеси. Те извършват и дълбоко почистване на интериорни предмети, драперии, дивани, полиран паркет и ламинат, внимателно почистване на деликатни тъкани и дрехи. собствениците на автомобили да изпълните посредством Кирби прахосмукачки почистване му в автомобила - прахосмукачки данни са подходящи за пречистване на каквито и да било tkaney.Pri почистване тапицерия килими най-високите данни за почистване на прах прах за качество се постига чрез вдигане на добавянето на килим vorsa.Krome, Кърби прахосмукачки работят качествено сухи килими почистване, мека мебели и седалки за автомобили, лесно премахват петна от килими, дивани и фотьойли, както и улесняват почистването в труднодостъпни места. Качеството на работните им функции гарантира, че пневматична помпа, турбо-абразивно почистване, вибрационни спрей водни разтвори, премахване на канализационни блокажи и автоматична трансмисия, която позволява да се движи лесно по-чисти от всякаква повърхност.

Използвайки прахосмукачка Kirby

Предавателната кутия на прахосмукачката е представена от два кракаПедалите се намират на гърба на устройството. Те са обозначени надписи N (неутрален) и D (устройство) и различен цвят. Когато педал неутрален прахосмукачката ще се движат свободно, задвижван единствено чрез силата на човека. шофиране педал включва независим движение на прахосмукачката, в която лицето е участвал напълно trebuetsya.Dlya превърне неутрални или drayvovye движат просто кликнете върху десния крак pedal.Chtoby чист матрака или мека мебел, трябва да натиснете бутона по-долу вертикалната дръжката и я извадете, като го издърпате нагоре и поставяне на преносим Дръжката, свързваща с нея външна торба. Предаването на техническото устройство трябва да е в положение OFF. За почистване на килима, вътрешно стълбище машината или покритие, е необходимо да се вакуум на повърхността, добавя се малко контейнер студена вода и шампоан, за свързване на контейнера с пръскачка и събира прахосмукачка в вентилатор система. След това пяната от устройството се прилага към повърхността се почиства и се избърсва с четка за пълно пречистване на замърсени сайта. Тогава чиста повърхност да изсъхне, след което той трябва да бъде добре почистена с прахосмукачка.