Как да отворите клапана на Мажевски

Как да отворите клапана на Мажевскиклапани Мажевски се използват, за да могатизвадете въздуха от отоплителната система. Въздухът се натрупва по правило по време на продължителна стагнация или по време на първоначалното пускане на водата в системата. Вие можете сами да отворите вентила на Мажевски, затова не е нужно да се обаждате на водопровод.

Как да отворите клапана на Мажевски


Ще ви трябва
  • - отоплителна система;
  • - отвертка;
  • - гаечен ключ или гаечен ключ;
  • - клещи или клещи;
  • - резервоар за вода.
инструкция

1


Разгледайте дизайна на маитевския кран и изберетеинструмент за отваряне. Ако клапанът е снабден с шестостенна гайка, намерете гаечния ключ или регулируемия ключ; ако виждате част с гнездо пред вас - подгответе плоска отвертка. В допълнение, кранът може да бъде оборудван с оребрена глава, може да се развие на ръка или клещи (клещи).

2


Пригответе малък контейнер за вода (след като въздухът излезе от кранчето, ще тече стрък от вода). Поставете отвора към съдовете, ако това е възможно.

3


Завъртете въртящия момент обратно на няколко оборота. Не е необходимо да изваждате винта докрай, въпреки че предпазителят навътре не позволява изтичането на вода.

4


Ако винтът не се развие и подозирате,че причината в ръждясала дърворезба, опитайте се да я накиснете първо. Вземете керосин, спирачна течност "BSK" или WD-40 и овлажнете връзката, изчакайте няколко минути. Поставете отвертка в слота и почукайте с чук, така че болтът да се върти. Опитайте се да не полагате твърде много усилия, за да не пречупите нишката.

5


Отвинтете винта на Мажевски клапан, изчакайтецелият въздух ще излезе. Когато въздухът в радиатора свърши, водата ще потече в заместения контейнер - в този момент затворете крана. Вашата задача е изпълнена - въздухът от отоплителната система е освободен.

6


За да се запълни радиаторната система,Налягане под налягане, когато захранващите и възвратните клапани са затворени, продължете както следва. Първо отворете клапана Mayevsky, след това гладко (за да избегнете хидравличен удар) отворете крана на връщащата линия. Когато излезе целият въздух от отоплителната система и водата изтича от крана, затворете я и отворете крана на подаващото устройство.

7


Ако трябва да попълните самостоятелна система, например частна къща или вила, отворете всички кранове на Мажевски, както и кранове по горните и долните връзки на всички радиатори. Пълненето се извършва под налягане през долния клапан. Когато водата започне да се появява във флуидите, затворете ги едно по едно.