Съвет 1: Как да взриви тръби

Съвет 1: Как да взриви тръбиДържавните къщи обикновено разполагат със собствена независима система за водоснабдяване и отопление, затова собствениците трябва да могат самостоятелно да поддържат ефективността на инфраструктурата на собствения си дом.

Как да взриви тръби


инструкция

1


Всяка къща има своя собствена индивидуална системаотопление и в повечето случаи решението за проектиране взема под внимание независимия дренаж на водата, но има изключения и просто "хакерска работа" на монтажници на системата (например, тръби може да отиде на или под нивото на пода), скойто трябва да се намеси в процеса на източване на водата, за да се избегне замръзването й в системата и следователно нейната повреда. За да направите това, не забравяйте да закупите компресора и приемника, които използвате след естественото оттичане на вода, за да изчистите системата и да отстраните остатъците.

2


Когато купувате компресор, помислете за размеритеотопление, диаметрите на тръбите, в зависимост от експерти ще се качват от определен капацитет компресор и желания приемник obema.Pomnite че приемника обем трябва да надвишава количеството вода, поставени в системата е приблизително 3 пъти.

3


Не забравяйте да изясните експерта колко клонавключва вашата система и колко изпускателни клапана имат. За по-голяма ефективност, издухвайте всеки клон на системата отделно, в противен случай поради нарастващото напречно сечение скоростта на движение на въздуха в определени места може да не е достатъчна или да купите по-мощен приемник наведнъж.

4


Не забравяйте, че дори да се възползвате от компресора,може да не успеете да издухате изцяло влагата! В този случай има смисъл да се налива антифриз, който вече дава 100% сигурност, че през следващия топъл сезон няма да се наложи да помислите за ремонт на отоплителната / водоснабдителна система.
Съвет 2: Как да раздухвате батериятаКачеството на отоплението в апартамент или къща е до голяма степензависи от това колко добре отоплителната система е подготвена за работа. Преди началото на студеното време е необходимо да проверите устройствата в системата и да поправите неизправностите им. Но се случва, че работещите батерии за отопление с началото на работата не се нагряват, както трябва. Това може да се дължи на факта, че акумулаторът формира въздушен корк. В този случай системата трябва да бъде изчистена.

Как да взривим батерията
Ще ви трябва
 • - ключът за отваряне на майевския кран;
 • - отвертка;
 • - регулируем гаечен ключ;
 • - капацитет (малка кофа);
 • - керосин или течен WD-40;
 • - Чаша.
инструкция

1


Уверете се, че системата не функционира добренагряването е свързано с образуването на въздушен корк. Характерна особеност е отделеното "бълване" на батерията и тръбите; Радиаторът остава изцяло или частично студен, въпреки че е известно, че към системата се подава топла вода.

2


Причината за липсата на необходимото отоплениерадиаторът е недостатъчна циркулация на водата в системата, в резултат на което батерията се "загрява". Ако случаят е такъв, продължете да изчиствате системата.

3


Ако батериите са снабдени с термостат, отворете напълно клапана. В някои случаи това е достатъчно, за да се възстанови необходимата циркулация на водата.

4


Ако няма термостат, отворете въздухаклапан. Ако отоплителните акумулатори са инсталирани правилно, то е върху тях (например така нареченият "Maevsky кран"). С помощта на специален ключ леко развийте клапана, за да освободите въздуха от акумулатора. Ако липсва ключът, използвайте подходящ инструмент, например отвертка. Трябва да чуете ясно и силно съскане. Този звук показва, че въздухът излиза от системата.

5


Освободете въздуха от системата, обезвъздушете гомалко по малко. След като въздухът излезе напълно, водата идва от кранчето. Предварително поставете парцал под кранчето или сменете купа или кофата. Прекалено много вода, за да се освободи от батерията, не се изисква, просто трябва да изчакате, докато излезе равномерно, а съскането напълно се спре. След това затворете клапана плътно.

6


Ако батерията не е оборудвана със специален вентилза обезвъздушаване, използвайте различен метод. Вземете регулируемия ключ и специална течност (керосин или WD-40). Нанесете течността върху капачката на радиатора, разположена в горния край (в областта на резбата).

7


След 10-15 минути, започнете бавно и внимателноразвийте щепсела, докато се чуе съскане. Изчакайте да се появи водата, първо покрийте резбовата връзка с кърпа и вкарайте кофа отдолу. След като сте спрели устните, затегнете плътно капачката. Желателно е да поставите под винта няколко завъртания на FUM запечатваща лента.
Съвет 3: Как да ударите радиаториДали къщата ви стана очевидно по-студена? Вижте радиатори отоплителни системи - Може би те са запушени с мръсотия и е време да ги почисти. За да направите това, не е задължително да се обадите на водопроводчици, във вашата власт да правите всичко сами.

Как да ударите радиатори
Ще ви трябва
 • - капацитет (кофа);
 • - уплътнителната лента или лентата на FUM;
 • - регулируем ключ # 32 или # 45 за стоманени и алуминиеви радиатори;
 • - газов ключ № 2 за радиатори от чугун;
 • - боя.
инструкция

1


Премахнете нещата от радиаторите, поставете парцал или парче плат на пода. Отстранете завесите.

2


Затворете водопровода, ако няма спирателен вентил - обадете се на монтьор, за да източите водата от системата отоплителни системи, Внимателно развийте радиатора, извадете го от стената и изтеглете водата в приготвения контейнер.

3


Вземете радиатора в банята или, акоживеят в частна къща, на улицата. В дъното на ваната се полагат неравномерните решетки - за да се предпази емайла от евентуално раздробяване и повреда. Инсталирайте ги на радиатора и използвайте ключа, за да отвиете футурките (свързваща част, за да прехвърлите тръбата на по-малък диаметър). От радиатора се излива неприятно миризма на мръсна утайка.

4


С помощта на маркуч или душ насочвайте силен поток вода в крайните отвори на акумулатора, за да го измиете отвътре. Продължете да правите това, докато се появи чиста вода.

5


Клечките са кристални - с тях обикновеноводата не може да се справи. В този случай затегнете крайните пластини и излейте неразредена оцетна киселина в радиатора. За тази цел можете да използвате разтворител, разреден с вода с 60-70%. Оставете радиатора да стои в продължение на 2 часа, след което изцедете разтвора. Изплакнете добре батерията с течаща вода.

6


Изсушете радиатора на стенатазакрепете всички винтови връзки със сух парцал. Опаковайте кърпа на всяка футурка и покрийте с боя, "Емайл" или "Нитро" е подходяща. Ключът е да затегне футурките докрай. В стоманени и алуминиеви радиатори, не използвайте пластира, има нужда от лента FUM.Съвет 4: Как да увеличите налягането в апартаментаМного често наемателите на многоетажни къщи, които населяват горните етажи, се оплакват твърде малко налягане вода в крана. Поради тези проблеми пералнята или бойлерът могат да спрат да работят, а в стопанството се усещат редица неудобства.

Как да увеличите налягането в апартамента
Ще ви трябва
 • - резервоар за съхранение;
 • -КЛЮЧОВЕ.
инструкция

1


Първо, опитайте се да се оплачете от този проблем в офисите на тези комунални услуги, които се занимават с проблемите с водата. Съгласно съществуващите стандарти налягане водата в кранчето трябва да бъде достатъчна за работата на домакинските уреди. Следователно потребителят има право да подаде жалба.

2


Ако приложението към общинските служби не помогна и водното налягане остава ниско, опитайте да замените тръбите с подобни, но с малко по-малък диаметър.

3


Също така решаването на този проблем ще помогне да инсталиратерезервоар за съхранение с помпа. Днес можете да закупите специални модели помпи, които значително повишават налягането както на студена, така и на топла вода. Помпата, предназначена за гореща вода, е оборудвана с вентилатор за раздуване. Благодарение на този дизайн е подходящ за монтаж на канавка с гореща вода, чиято температура е до 80 градуса. Такива помпи работят ръчно и автоматично. Най-удобният в действие е автоматичната помпа.

4


Помпата работи както следва: включите водата, тя тече много бавно. Непосредствено помпата започва автоматично и налягането се увеличава с 1 атмосфера. Това ви позволява да започнете процеса на пералня или бойлер.

5


Ако в апартамент твърде ниско налягане въздух по време на вентилация, е необходимоотворете вентилационните решетки с прахосмукачка. За да проверите функционирането на вентилационната система, прикрепете към решетката лист хартия, нарязан на ресни. Ако вентилацията работи правилно, тогава такъв лист трябва да се залепи към решетката. В този случай, да се подобри наляганеа във вентилационния отвор във въздуха може да бъде вграден прост вентилатор. Също така в къщата е доста реалистично да инсталирате допълнителни вентилатори и климатици.Съвет 5: Как да направите резонаторкухина - незаменима част от автомобила. Това е резонаторът, който позволява допълнително очистване на горивната камера, без да се нарушава мощността на двигателя. Занаятчиите поставят такива подробности сами, а някои дори го правят сами.

Как да направите резонатор
инструкция

1


Първо вземете стоманен лист и го маркирайте върху негоконтурите на равнината на тръбата. Маркирайте двата противоположни контури и не забравяйте да добавите квоти на входящите и изходящите краища, за да свържете помпата и регулатора. Изрежете контурите, огъвайте 5-6 mm изпъкналости по целия периметър, с изключение на входящите и изходящите краища. Залепете двете половини на ставите заедно над тези изпъкналости.

2


Свържете регулатора на налягането и изтичанетоустройство (голям меден кран). Свържете водната помпа. Отворете кранчето и започнете да изпомпвате водата вътре, изтласквайки целия въздух. Когато целият въздух излезе, затворете крана и продължете да изпомпвате вода, докато тръбата се разшири, като се увеличи обемът.

3


Поставете тръбата в желаното състояние, като загреетевсякакви формирани бръчки или вдлъбнатини, и продължава да изпомпва вода вътре, като леко почука, ако е необходимо, мед. Направете това, докато всички бръчки изчезнат. Всичко е готово.