Ако котката не пие вода

Ако котката не пие водаВодата е изключително необходима за всеки жив организъм икотките не са изключение. Въпреки това, въпреки усилията на собствениците да спазват нормите за количеството на пиене, животното все още може да загуби по-малко течност. Факт е, че има котки, които сами пият. Ако котката не пие достатъчно вода, от една страна, тя позволява тялото й да спести вода чрез силна концентрация на урината, от друга страна, може да доведе до сериозни здравословни проблеми.

Ако котката не пие вода

За справка:

  • натурално питие за домашни любимци - вода и само то,
  • обикновената чешмяна вода не трябва да се използва, по-добре е да дадете на вашия любимец бутилирана или филтрирана;
  • природната храна и консервираната котешка храна се състои от течност от 70-80%;
  • Ако котката яде суха храна, тя трябва да изпие 2-3 пъти повече вода, отколкото количеството суха храна, консумирана на ден.

Гледайте своя домашен любимец за начало. Може би малко котка пие от купа или не го докосва, защото плиска вода от чешмата, някои ваза или стомна. Поставете на различни места в апартамента контейнери с вода от различни размери и цветове - чаши, чаши, чинийки.

Когато избирате място за друг контейнер с вода, не забравяйте, че:

  • Зоната за хранене трябва да се държи колкото е възможно по-далече от тавата на котката или тоалетната, ако тавата стои там;
  • Купичките за храна и вода трябва да се поставят на разстояние един от друг;
  • Най-добре е да се използват контейнери, изработени от полипропилен или неръждаема стомана;
  • трябва да бъде всеки ден, за да мие чинии с вода и сапун за пиене или в съдомиялна машина.

Насърчаване на домашния любимец, хваление и желязо, обадете седа пие, леко да намокри лапите и върха на носа си. Поставете във водата любимите му играчки, така че вашият домашен любимец да пие процес, свързан с нещо приятно, положително.

В крайни случаи, допълнете водата със спринцовка, като я инжектирате в ъгъла на устата. Всеки ден правете тази процедура и всеки път след нея, хвалете своя домашен любимец.

Тест за дехидратация

За да разберете дали има достатъчно водаконсумирайте котката си, внимателно съберете кожата в ръката в областта на раменните остриета, сякаш ще вдигнете домашния любимец с отблясък и след това го освободете. Ако кожата се свърши бързо, всичко е наред. Ако кожата за първи път е за известно време със залог, а след това бавно се разширява, това е знак за здравословни проблеми. В този случай се препоръчва изследването на животното за появата на уролитиаза.